به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره تغذیه داوطلبان کنکوری گفت: مغز انسان روزانه به صورت متوسط از ۱۴۰ گرم گلوکز استفاده میکند.
او افزود: برای افزایش سطح حواس باید از گلوکز استفاده شود و زمانهایی که افراد امتحان و کنکور دارند لازم است تا گلوکز را حتما برای مغز تامین کنند.
جوزدانی تصریح کرد: دانشآموزان حتما صبح روز امتحان از مواد مغذی مانند نان و عسل، قهوه (به علت هوشیاری بالا)، شیرقهوه، منابع پروتئینی، تخممرغ، پنیر و... استفاده کنند و والدین هم باید در این زمان به تهیه صبحانه قوی برای فرزندان خود اقدام کنند تا داوطلبان با آمادگی کامل سر جلسه کنکور حاضر شوند.
چگونگی رفع استرس داوطلبان در جلسه کنکور
او با بیان اینکه فعالیت مغز در روز کنکور موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود، تاکید کرد: اگر داوطلبان کنکور در جلسه امتحان تمرکز خود را از دست بدهند به این دلیل است که خواب کافی نداشتهاند و همچنین استرس بالایی دارند که این سطح استرس بعضی اوقات با دارو کنترل میشود و برخی اوقات افراد میتوانند با خواب آن را رفع کنند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی گفت: حتی مشاوران کنکور هم معتقدند داوطلبان نباید از یک هفته قبل امتحان دروسی را حفظ کنند، بلکه باید تنها هفته باقی مانده تا کنکور را به مرور مطالب درسی بپردازند و استراحت کافی داشته باشند تا بتوانند تمرکز خود را در زمان کنکور افزایش دهند.
تامین قند بدن کنکوریها با خوردن آبنبات
جوزدانی ادامه داد: اگر داوطلبان کنکور به راحتی تمرکز خود را در جلسه امتحان از دست میدهند، باید در روز کنکور آبنبات را در گوشه لب خود بگذارند تا با مصرف آن قند خود را تامین کنند. همچنین تغذیهای که از طرف مسئولان آموزش و پرورش به داوطلبان داده میشود مانند کیک و آبمیوه میتوانند موارد خوبی برای مصرف باشند تا از بروز ضعف سیستم ایمنی با این عمل جلوگیری شود.
او افزود: شیرکاکائو به علت تامین انرژی کافی بدن میتواند بهترین گزینه برای مصرف داوطلبان کنکوری در جلسه امتحان باشد؛ چراکه شیرینی آن باعث اثرگذاری روی عملکرد مغز میشود و فعالیت بهتری را در پی خواهد داشت. شیرقهوه هم مانند شیرکاکائو عمل میکند و دانشآموزان میتوانند از آن استفاده کنند تا مغزشان سرحال شود و بتوانند درک خود را بالا ببرد.
جوزدانی اضافه کرد: اگر افراد به هیچ عنوان شیر کاکائو یا شیر قهوه مصرف نمیکنند، نباید در روز کنکور هم از آن استفاده کنند؛ چراکه ممکن است نتایج عکس به همراه داشته باشد.
او ادامه داد: داوطلبان کنکوری حدود ساعت ۲۰ یا ۲۱ میتوانند دوغ و کاهو و گوشت بوقلمون مصرف کنند تا زودتر به خواب روند؛ چراکه خواب کافی در پیشگیری از خستگی داوطلبان کنکوری بسیار موثر است.
لزوم مصرف مکملهای غذایی برای داوطلبان کمخون
جوزدانی عنوان کرد: کمبود آهن باعث خستگی، ضعف، بیحالی و... میشود؛ بنابراین داوطلبان کنکور که دچار کمخونی هستند، باید از مکملهای غذایی استفاده کنند تا به این صورت کمخونی را کاهش دهند. همچنین به هیچ عنوان افراد نباید صبح روز کنکور ناشتا مکمل بخورند؛ چراکه سیستم ایمنی بدنشان کاهش مییابد و دچار حالت تهوع خواهند شد.
تاثیر مصرف صبحانه بر عملکرد مغز داوطلبان کنکوری
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با بیان اینکه منابع امگا ۳ میتواند روی عملکرد مغز تاثیرگذار باشند، تاکید کرد: داوطلبان کنکوری باید حتما از مکملهای امگا ۳ استفاده کنند تا کیفیت یادگیری را افزایش دهند و بتوانند به راحتی سوالات کنکور را جواب دهند، همچنین از آن جایی که تامین گلوکز برای افزایش حافظه لازم است؛ بنابراین داوطلبان کنکوری حتما از صبحانه حتی به میزان بسیار کم استفاده کنند.