به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، نکات مهمی وجود دارند که در هنگام استفاده از گروه نان و غلات باید رعایت کنیم که در این مطلب به آنها اشاره میکنیم.
• بهتر است برنج را به صورت کته مصرف کنید.
• بیشتر از نان های حاوی سبوس (مثل نان جو و سنگک) استفاده کنید.
• بــرای کامــل کــردن پروتئیــن گــروه نــان و غــلات بهتــر اســت آنهــا را بــه صــورت مخلــوط بــا حبوبـات مصـرف کنیـد تـا همـه اسـیدآمینههـای ضـروری تامیـن شـود ماننـد عـدس پلـو، مـاش پلـو، باقـلا پلـو، عدسـی بـا نـان و غیـره
• نانهایـی را مصـرف کنیـد کـه فراینـد تخمیـر در آنهـا بـه طـور کامـل انجام شـده و اسـید فیتیک موجـود در خمیـر مهـار شـده باشـد. در نانهایـی کـه بـرای ور آمـدن خمیرشـان بـه جـای خمیـرمایـه از جـوش شـیرین اسـتفاده شـده باشـد عمـل تخمیـر انجـام نشـده و اسـید فیتیـک موجـود در نـان مانـع جـذب فلـزات دو ظرفیتـی از جملـه آهـن، روی و کلسـیم موجـود در نـان می شـود.در نتیجـه کمبـود آهـن و کمخونـی ناشـی از آن و کمبـود روی و کلسـیم ایجـاد میشـود.
• انـواع غـلات بـوداده و کـمنمـک یـا بـدون نمـک مثـل برنجـک، گنـدم برشـته، ذرت بـوداده تنقلـات بـاارزشـی هسـتند و دانشآمـوزان میتواننـد بـه عنـوان میانوعـده اسـتفاده کننـد.
• بــه جای کیک و شــیرینیهای خامهای و بیســکویتهای کرمدار از بیسکوییتهای ســبوسدار اســتفاده کنید.
• میتوانیـد بـهجـای مصـرف برنـج در بیشـتر وعدههـای غذایـی از نـان سـبوسدار و ماکارونـی غنیشــده بــا فیبــر کــه قیمــت کمتــری دارنــد، امــا از نظــر ارزش غذایــی برابــر بــا برنــج هســتند اسـتفاده کنیـد.
• استفاده از برنج قهوهای که سبوس بیشتری دارد از برنج سفید بهتر است.