به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، در نظر داشته باشید حداکثر مقدار توصیهشده برای مصرف نمک ۵ گرم در روز (معادل ۳-۲ گرم سدیم است) که شامل نمک سفره و نمک موجود در کلیه مواد غذایی و تنقلات است.
• افراد زیر باید بیش از بقیه مراقب مقدار نمک مصرفی خود باشند:
۱. افرادی که فشار خون بالا دارند
۲. افراد بالای ۲۵ سال، بخصوص افراد بالای ۶۵ سال
۳. مادران باردار و شیرده
۴. افرادی که دارای فشارخون بالا در بستگان نزدیک هستند
• برچسب روی بستهبندی مواد غذایی را برای آگاهی از مقدار سدیم (ماده اصلی نمک) موجود در آن مطالعه کرده و انواع کمنمک را انتخاب کنید.
• هنگام تهیه و طبخ غذا، مقدار نمک افزودنی به غذا را کاهش دهید.
• از نمکدان در سرسفره استفاده نکنید.
• برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه، سیر، لیمو ترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کنید.
• غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بستهبندیشده آماده، دارای مقدار زیادی نمک هستند به همین دلیل بهتر است از مصرف آنها تا حد امکان اجتناب کنید.
• از مواد غذایی تازه و طبیعی و غیرفراوری شده استفاده کنید و مصرف مواد غذایی شور، دودی و ترشیها مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور و سوسیس و کالباس را کاهش دهید.
• نانهای کمنمک یا بینمک را مصرف کنید. مقدار نمک موجود در برخی نانها زیاد است.
• برای کم کردن مقدار نمک پنیر، قبل از مصرف آن را در آب بخیسانید.
• آجیلها و مغزدانهها (مانند بادام و پسته) را به صورت بینمک یا خام (شورنشده) مصرف کنید.