به گزارش همشهری آنلاین، عدس پلو شکم پر یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که بین مردمان ایران طرفدارهای زیادی دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه عدس پلو شکم پر در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر
برنج: ۲ پیمانه
عدس: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم
هویج: ۲ عدد
زعفران دم کرده: به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و پودر زیره : به مقدار کافی
پودر دارچین و پودر گل سرخ: به مقدار کافی
پودر تخم گشنیز و پودر هل: به مقدار کافی
طرز تهیه عدس پلو شکم پر مجلسی
مرحله اول
برای تهیه عدس پلو شکم پر خوشمزه در ابتدای کار عدس را شسته و درون یک قابلمه حاوی آب میریزیم، سپس روی حرارت گذاشته و اجازه میدهیم عدس کاملا پخته و نرم شود. حالا هویج ها را میشوییم.
مرحله دوم
در ادامه پوست هویج ها را جدا کرده و با دندانههای درشت رنده، رنده میکنیم. حالا هویج را به همراه مقداری کره و زعفران دم کرده درون یک تابه مناسب ریخته و به خوبی تفت میدهیم تا کاملا سرخ شود.
مرحله سوم
حالا نصف استکان آب اضافه کرده و اجازه میدهیم هویج کاملا پخته شود، سپس پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و درون یک تابه جداگانه به همراه مقداری روغن میریزیم و تفت میدهیم تا سبک و شیشه ای شود.
مرحله چهارم
در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدهیم تا گوشت تغییر رنگ پیدا کند، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، پودر زیره، پودر دارچین، پودر گل سرخ پودر، تخم گشنیز، پودر هل و زعفران به تابه میافزاییم.
مرحله پنجم
حالا به تفت دادن ادامه میدهیم تا بوی خامیادویهها از بین برود. در ادامه کشمش را به همراه مقداری کره و روغن درون یک تابه مناسب ریخته و کمیتفت میدهیم تا پف کنند، سپس به همراه هویج بلافاصله به تابه میافزاییم.
مرحله ششم
زمانی که عدس پخته شد، آنرا درون آبکش ریخته تا آب اضافیاش خارج شود، سپس یک قابلمه حاوی آب روی حرارت میگذاریم تا آب جوش بیاید. حالا برنج را میشوییم و به همراه مقداری نمک به قابلمه میافزاییم.
مرحله هفتم
در ادامه اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود، سپس زمانی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمیگیر داشت قابلمه را از روی حرارت برداشته و برنج آبکشی میکنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج و عدس را با هم مخلوط کرده، سپس درون قابلمه مورد نظرمان مقداری روغن مایع میریزیم و ته دیگ دلخواه مان را درون آن فیکس میکنیم. حالا مقداری از عدس پلو برداشته و مابقی آنرا درون قابلمه میریزیم.
مرحله نهم
حالا میان برنج را خالی کرده و با گوشت کوب کاملا فشرده میکنیم، سپس مواد میانی را درون قابلمه میریزیم و روی آنرا با برنج کنار گذاشته میپوشانیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن میگذاریم.
مرحله دهم
حالا در قابلمه را با دمکنی پوشانده و اجازه میدهیم عدس پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد پس از گذشت این زمان عدس پلو را درون ظرف مورد نظرمان بر میگردانیم و به همراه سالاد شیرازی سرو میکنیم. نوش جان.
منبع: برترینها