به گزارش همشهری آنلاین، پلوی هفت رنگ یکی از انواع غذاهای مجلسی و قدیمی ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو هفت رنگ در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
کلم بروکلی: ½ کلم بروکلی
گل کلم: ½ گل کلم
فلفل دلمهای رنگی: ۱ عدد
عدس: ۱ پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
فیله مرغ: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
آب لیمو ترش تازه: به مقدار کافی
زعفران دم کرده: به مقدار کافی
نمک، زردچوبه زیره: به مقدار کافی
پولبیبر و پاپریکا : به مقدار کافی
طرز تهیه پلو هفت رنگ
مرحله اول
برای تهیه پلو هفت رنگ به روش مجلسی در ابتدای کار برنج را شسته و به همراه مقداری نمک درون یک کاسه مناسب میریزیم، سپس اجازه میدهیم برنج به مدت یک تا ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد.
مرحله دوم
در این مرحله عدس را شسته و به همراه مقدار کمی نمک درون یک قابلمه حاوی آب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه میدهیم عدس درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شود.
مرحله سوم
حالا یک قابلمه جداگانه را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوش آمد، برنج خیس خورده را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی آب جوش میافزاییم.
مرحله چهارم
در ادامه اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود پس از گذشت این مدت، زمانی که اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمیگیر داشت برنج را آبکشی میکنیم.
مرحله پنجم
حالا عدس پخته شده را درون آبکش ریخته تا آب اضافی اش خارج شود، سپس درون قابلمه مورد نظرمان را مقداری روغن مایع ریخته و ته دیگ دلخواهمان را درون آن فیکس میکنیم. در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه میریزیم.
مرحله ششم
حالا مقداری عدس به همراه زیره و زعفران دم کرده به صورت پخش روی برنج میریزیم، سپس به همین صورت ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار میدهیم.
مرحله هفتم
حالا درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی آن میگذاریم، سپس اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد. در این فاصله سینه مرغ را به صورت نواری نازک خرد کرده و یک تابه روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حالا مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده، سپس اجازه میدهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه سینه های مرغ را به همراه مقداری نمک، زردچوبه، پاپریکا، پولبیبر، زعفران دم کرده و یک قاشق آب لیمو تازه به تابه میافزاییم.
مرحله نهم
در ادامه سینه مرغ را تفت میدهیم تا کاملا پخته و سرخ شود، سپس کنار میگذاریم. حالا پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کرده و درون همان تابه که سینه های مرغ را سرخ کردهایم به همراه مقداری زعفران سرخ میکنیم.
مرحله دهم
در این مرحله گل کلم را به همراه فلفل دلمه ای و کلم بروکلی به صورت ریز خرد کرده، سپس پیاز سرخ شده را از تابه خارج کرده و گل کلم را به همراه فلفل دلمهای به تابه میافزاییم و کمیتفت میدهیم.
مرحله یازدهم
حالا مقداری نمک، آب لیمو ترش تازه و زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و کمیتفت میدهیم، سپس کلم بروکلی را به تابه میافزاییم و به حدی که رنگ آن تغییر نکند تفت میدهیم. در ادامه نیمیاز پیاز سرخ شده را به تابه میافزاییم.
مرحله دوازدهم
زمانی که عدس پلو کاملا دم کشید، آنرا مخلوط کرده تا مواد یکدست شوند و درون ظرف مورد نظرمان میریزیم، سپس صیفی جات سرخ شده را به همراه سینه مرغ روی پلو ریخت و با پیاز داغ باقی مانده تزیین میکنیم. نوش جان.
منبع: برترینها
نظر شما