به گزارش همشهری آنلاین، رشته پلو با قیسی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی کشورمان است که با رسپیهای مختلفی پخته میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه رشته پلو با قیسی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج: ۳ پیمانه
رشته پلویی: ۱ بسته
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
کشمش پلویی: ۱ پیمانه
قیسی: ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده: به مقدار کافی
نمک، سیاه فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی
روغن محلی، پودر هل و پودر دارچین: به مقدار کافی
طرز تهیه رشته پلو با قیسی
مرحله اول
برای تهیه رشته پلو با قیسی خوشمزه در ابتدای یک قابلمه حاوی آب را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوش آمد برنج را شسته و به همراه رشته پلویی و مقداری نمک به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. پس از گذشت این مدت، زمانی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت قابلمه را از روی حرارت برداشته و آبکشی میکنیم.
مرحله سوم
در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و درون آن مقداری روغن مایع اضافه میکنیم، سپس ته دیگ مورد نظرمان را درون قابلمه فیکس کرده و رشته پلو را به همراه پودر دارچین و پودر هل به صورت لایهای درون قابلمه میریزیم.
مرحله چهارم
حالا مقداری زعفران دم کرده و روغن محلی به صورت پخش روی پلو میریزیم، سپس در قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی قابلمه قرار میدهیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار میدهیم.
مرحله پنجم
حالا اجازه میدهیم رشته پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا دم بکشد. در این فاصله پیاز را با دندانههای ریز رنده، رنده کرده و از صافی رد میکنیم تا آب اضافیاش خارج شود، سپس به همراه گوشت چرخ کرده درون کاسه میریزیم.
مرحله ششم
در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و به خوبی ورز میدهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. حالا به اندازه بزرگ تر از گردو از مواد گوشتی جدا کرده و در دست به صورت قلقلی فرم میدهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله گوشتهای قلقلی را درون یک سینی گذاشته و روی آنها را با کیسه فریزر میپوشانیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۱۰ دقیقه درون یخچال استراحت کنند. پس از گذشت این زمان گوشتهای قلقلی را از یخچال خارج میکنیم.
مرحله هشتم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع به آن اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم روغن به خوبی گرم شود. در ادامه گوشتهای قلقلی را درون تابه میچینیم و تفت میدهیم تا کاملا سرخ شوند.
مرحله نهم
پس از گذشت ۱۰ دقیقه مقداری زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و مجددا اجازه میدهیم گوشتهای قلقلی به مدت ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا زعفران به خورد آنها برود، سپس گوشتهای قلقلی را از تابه خارج میکنیم.
مرحله دهم
در این مرحله قیسی را شسته و به تابه اضافه میکنیم، سپس مقداری روغن به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم تا قیسیها کمی سرخ و نرم شوند. در ادامه قیسی سرخ شده را از تابه خارج کرده و کشمش را میشوییم.
مرحله یازدهم
حالا کشمش شسته شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم، سپس تابه را از روی حرارت بر میداریم. زمانی که رشته پلو کاملا دم کشید و پخته شد، آنرا مخلوط میکنیم و درون ظرف مورد نظرمان میریزیم.
مرحله دوازدهم
در ادامه گوشتهای قلقلی را به همراه کشمش و قیسی روی رشته پلو قرار میدهیم. در صورتی که قیسیها ترش بودند میتوانید با مقداری شکر تفت دهید. در نهایت رشته پلو را به همراه ماست سرو میکنیم.
منبع: برترینها
نظر شما