فرهنگ کشورهای مختلف باهم متفاوت است و این فرهنگ شامل غذایی که مردم کشورهای مختلف می‌خورند نیز می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین،  گاهی اوقات برای ما جالب است که بدانیم مردم کشورهای دیگر چه غذاهایی می‌خورند که بسیاری از این غذاها خیلی عجیب و غریب و حتی غیرقابل‌باور هستند. در بین کشورهای دنیا، ژاپن و چین رکورددار خوردن عجیب‌ترین و باورنکردنی‌ترین غذاهای دنیا هستند که حتی فکر کردن به آنها نیز چندش‌آور است و حال آدم را بد می‌کند.

این بار برای شما فهرست بعضی غذاهایی که به عنوان عجیب‌ترین غذاها در دنیا مطرح می‌شود را ذکر می‌کنیم که بسیاری از آنها از طرف سازمان بهداشت جهانی مورد بررسی قرار گرفته و حتی بعضی از آنها ممنوع اعلام شده است. جالب است بدانید که بعضی خوراکی‌های معمولی که روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز در این فهرست قرار دارند که یکی از آنها آدامس است.  

کانگورو

تا حدود ده سال پیش اگر صحبت از خوردن گوشت کانگورو به میان می‌آمد برای همه عجیب به نظر می‌رسید اما امروزه خوردن آن در بعضی کشورهای دنیا مرسوم شده است.  استرالیا و روسیه جزو کشورهایی هستند که بیشترین استفاده از گوشت کانگورو را دارند و این به خاطر آب و هوای این کشورهاست که محلی مناسب برای پرورش کانگورو محسوب می‌شود.

 محققان اعلام کرده‌اند که گوشت این حیوان چربی بسیار پایینی دارد و میزان پروتئین آن بالاست و همچنین به دلیل تنظیم انسولین برای کسانی که دیابت دارند مفید است. طعم گوشت کانگورو شیرین و شبیه طعم جگر است.

اسکامول 

اسکامول، تخم‌های نوعی مورچه است که در کشور مکزیک مصرف غذایی دارد.  این تخم‌ها درست قبل از اینکه به لارو تبدیل شوند، خورده شده و به گفته بسیاری از کسانی که به این غذا علاقه دارند طعمی مانند طعم ذرت دارد. شکل اصلی این غذا مانند خاویار بوده و با یک پنیر مخصوص طبخ شده و در نهایت روی آنها کره آب شده ریخته می‌شود.

بعضی مکزیکی‌ها برای سهولت در استفاده از این تخم‌ها، ‌ترجیح می‌دهند این مورچه‌ها را در خانه خود نگهداری کرده و هنگام تخم‌گذاری آنها را جمع‌آوری و مصرف کنند زیرا تهیه آن از فروشگاه‌ها بسیار گران است و تنها چند فروشگاه هستند که تخم این مورچه را به صورت بسته‌بندی برای فروش دارند.  این غذا در بسیاری از رستوران‌های مکزیک با سرکه یا آبلیمو سرو می‌شود که به بهتر شدن طعم آن بسیار کمک می‌کند.  

بالوت

بالوت در واقع تخم اردکی است که دارای نطفه بوده و جوجه درون آن تقریبا کامل رشد کرده ولی هنوز نارس است. این غذا بیشتر در کشورهای آسیای جنوبی، خصوصا فیلیپین و تایلند از غذاهای لذیذ و پر طرفدار به حساب می‌آید. آنها معتقدند پروتئینی که در این غذا وجود دارد در هیچ ماده خوراکی دیگری یافت نمی‌شود و اگر به صورت خام خورده شود پروتئین بیشتری به بدن می‌رسد.  

در بعضی از کشورها، این تخم اردک آب‌پز شده و بعد سرو می‌شود اما در فیلیپین پس از شکستن پوسته تخم اردک، ابتدا آب داخل آن را نوشیده و بعد گوشت جوجه را به صورت خام خام با کمی نمک و فلفل می‌خورند. این غذا در شیلی با سرکه مخلوط شده و بعد سرو می‌شود.  

 این غذا امروزه بیشتر به صورت بین‌المللی در آمده و در آمریکا و اروپا نیز مصرف می‌شود اما در این کشورها ابتدا به طور کامل پخته و بعد آن را می‌خورند. در بعضی از این کشورها برای بهتر شدن طعم جوجه، آن را تا ۱۷ روز هم در پوسته نگه می‌دارند و بعد استفاده می‌کنند.  در نانجینگ چین نیز این جوجه‌ها بعد از ۲۱ روز از تخم بیرون آورده شده و در روغن فراوان سرخ شده و بعد خورده می‌شوند.  

ماهی فوگو

همه می‌دانند که ماهی‌ها از مفیدترین گروه‌های مواد غذایی هستند اما بعضی آنها نیز سمی بوده و برای بدن بسیار مضرند و حتی ممکن است باعث مرگ انسان شوند.  فوگو نوعی ماهی بادکنکی است که روی تنش با خارهای بلند پوشیده شده و بسیار سمی و خطرناک است.

این ماهی عجیب نیز یکی دیگر از خوراک‌های لذیذ ژاپنی به حساب می‌آید که تنها سرآشپزهای حرفه‌ای اجازه پخت آن را دارند ولی با این وجود باز هم حدود ۳۰۰ ژاپنی در سال بر اثر خوردن این ماهی که سم آن به طور کامل خارج نشده است جان خود را از دست می‌دهند.

 از این ماهی در تهیه انواع سوپ و سالاد استفاده شده یا به تنهایی کباب شده و سرو می‌شود.  به دلیل صدماتی که این ماهی به بدن وارد می‌کند، خوردن این غذا از سوی سازمان بهداشت جهانی ممنوع اعلام شده است اما باز هم در رستوران‌های بعضی شهرهای ژاپن سرو می‌شود.  

هکارال

هکارال یکی از بدبوترین غذاهای دنیاست که از گوشت نوعی کوسه تهیه می‌شود، علت بدبو بودن این غذا هم شاید بیش از همه به این مساله برگردد که گوشت این کوسه پس از صید باید به مدت چهار تا پنج ماه در معرض نور خورشید قرار بگیرد تا کاملا خشک شود. بعد از آن، این گوشت به روش خاصی تخمیر می‌شود.

گفته می‌شود گوشت کوسه گلاسی که برای این غذا استفاده می‌شود، در ابتدای صید شدن، حاوی سمی است که کشنده نیست ولی برای بدن بسیار مضر است اما پس از گذراندن این مراحل نه تنها سم آن از بین می‌رود بلکه طعم بهتری نیز پیدا می‌کند.  برای تخمیر گوشت کوسه، تکه‌های آن را با نمک فراوان پوشانده و داخل محفظه‌ای پلاستیکی قرار می‌دهند و بعد از گذشت دو هفته، آن را زیر نور آفتاب قرار می‌دهند تا خوش‌رنگ شود.  

در گذشته، گوشت کوسه یک و نیم تا دو متر زیر شن و ماسه قرار می‌گرفت تا تخمیر شود که این کار چیزی حدود پنج هفته طول می‌کشید. بعد از آن، گوشت به صورت مکعب‌های کوچک برش خورده و در سیخ‌های چوبی قرار داده می‌شود و به همین شکل هم در رستوران سرو می‌شود.

 این خوراکی طرفداران بی‌شماری در ایسلند دارد. آندرو زیمرن، سرآشپز بین‌المللی که به ایسلند سفر کرده بود، پس از خوردن این غذا چنین گفت: «این خوراک بوی بسیار بدی دارد ولی طعم آن دلپذیر است.»  این غذا آن‌قدر سنگین است که حتی معده بعضی ایسلندی‌ها هم تحمل هضم آن را ندارد و ممکن است بعد از خوردن چنین غذایی راهی بیمارستان شوند.  

سوپ لانه پرنده

این غذا که در واقع نوعی سوپ است و در چین بسیار رایج و پرطرفدار به حساب می‌آید، از لانه نوعی پرستو درست می‌شود. این نوع پرستو برای ساخت آشیانه خود از برگ و شاخه‌های نازک نوعی درخت استفاده می‌کند که از نظر چینی‌ها بسیار لذیذ و دلچسب است.

 پیشینه این غذا در چین به بیش از ۴۰۰ سال قبل می‌رسد. نام این غذا در زبان چینی «یان وو» است.  به اعتقاد چینی‌ها این غذا خاصیت بسیاری دارد و باعث شادابی شده و با بالا بردن ایمنی بدن باعث طول عمر می‌شود.

این لانه‌ها در فصلی که پرستوها به کوچ می‌روند جمع آوری شده و به خاطر دشواری جمع کردن آنها و همین‌طور در دسترس نبودن آنها در تمام طول سال، یکی از غذاهای بسیار گران در چین است که قیمت هر کاسه از این سوپ ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار است که بستگی به سایز کاسه دارد.

امروزه تهیه این سوپ در برخی دیگر از کشورها از جمله هنگ‌کنگ و آمریکا نیز متداول شده است.  در این کشورها شاخه‌های درخت‌هایی که پرستوها روی آن لانه‌سازی کرده‌اند، جمع آوری شده و در کارخانه به صورت کاسه‌ای که شبیه لانه پرنده است درآمده و در فروشگاه‌ها به صورت بسته‌بندی شده به فروش می‌رسد.

شکلات‌های عجیب

ژاپنی‌ها آبنبات‌ها و شکلات‌های عجیب بسیاری هم دارند که از جمله آنها می‌توان به کانیکو اشاره کرد که نوعی خرچنگ کوچک است که روکشی آبنباتی آن را پوشش می‌دهد.   این آبنبات طعمی مانند ماهی اما مزه‌ای شیرین دارد. همچنین شکلات تلخ با طعم سیر نیز در این کشور طرفداران زیادی دارد.

این شکلات در واقع از حبه‌ای سیر به صورت خام و درسته تشکیل شده که روی آن با یک لایه از شکلات تلخ پوشیده شده است. مسوولان شرکتی که این شکلات را تولید می‌کنند عقیده دارند که سیر به سوخت وساز بدن کمک کرده و به مصرف کننده انرژی فراوانی می‌دهد و باعث دفع سموم از بدن می‌شود.  

در بین غذاهای عجیبی که ژاپنی‌ها می‌خورند می‌توان به غذاهایی اشاره کرد که شاید به خودی خود عجیب نبوده و در بسیاری از کشورهای جهان مصرف شوند اما به خاطر طرز مصرف آنها در فهرست عجیب‌ترین‌ها قرار گرفته‌اند. این غذاها شامل ماهی‌ها و صدف‌هایی می‌شود که مردم این کشور به صورت خام می‌خورند و همچنین هشت‌پاهای کوچکی که حتی ممکن است هنگام زنده خوردن زبان را گاز بگیرند. یکی دیگر از این نوع خوراک‌ها میگوی شناور است که به صورت زنده و در حال شنا کردن در ظرفی با آب سرو می‌شود.

تزئینات عجیب

گذشته از تمام غذاهایی که ذکر شد، در بعضی رستوران‌ها برای سرو غذا از تزئیناتی استفاده می‌کنند که نه تنها زیبا نیست بلکه می‌تواند احساس بسیار بدی هم به انسان بدهد.  در بعضی این تزئینات از شکل‌هایی مانند سر بریده انسان و بچه‌موش‌های زشت و یا شکل حیوانات چندش‌آوری مانند مار استفاده می‌کنند که غذاها را به این اشکال درآورده و سرو می‌کنند.  در چین و ژاپن به جای سس روی بعضی غذاها، از خون مار استفاده می‌شود که به عقیده آنها عمر را طولانی می‌کند.

کاسو مورزو

این نام به معنی پنیر گندیده است که یکی از خوراکی‌های بسیار محبوب در ایتالیاست. این پنیر که پیشینه‌ای بسیار طولانی در ایتالیا دارد، پنیری است که ابتدا از شیر تازه گوسفند تهیه می‌شود اما در محلی گرم نگهداری می‌شود تا پنیر فاسد شود ولی اعمال دیگری نیز هنگام فساد روی این پنیر انجام می‌شود.  

در زمانی که کمی از پنیر کپک می‌زند، بویی از خود متساعد می‌کند که نوعی حشره که بسیار شبیه به مگس است را به طرف خود می‌کشد. این حشره روی پنیر تخم‌ریزی کرده و لاروها در داخل پنیر رشد می‌کنند. در این زمان روی پنیر با مایعی خاص پوشیده می‌شود تا لاروها بیرون نیایند.  لاروها در پنیر رشد کرده و به شکل کرم‌های کوچک درمی‌آیند و هر کدام سوراخی کوچک به‌اندازه هشت میلی‌متر ایجاد می‌کنند.

 این حشره تقریبا در هر بار تخم‌ریزی حدود ۵۰۰ تخم می‌گذارد و این به معنی ۵۰۰ حفره کوچک در پنیر است. اگر این لاروها داخل پنیر بمیرند، این پنیر دیگر قابل خوردن نیست زیرا ممکن است در لابه‌لای پنیر مانده و خورده شوند که برای بدن بسیار مضر است.  

وقتی این پنیر آماده می‌شود، تهیه‌کنندگان برای کشتن یک‌باره لاروها به طوری که در ساختار پنیر تغییری ایجاد نشود، آن را فریز می‌کنند و موقع استفاده، این حشرات باید از داخل پنیر خارج شوند. این پنیر که از نظر بسیاری از ایتالیایی‌ها بسیار خوشمزه است و حتی در عروسی‌ها و مهمانی‌های بسیار مهم سرو می‌شود می‌تواند باعث آلرژی شدیدی در انسان شود که حتی به مرگ ختم شود.  

اگر حتی یکی از این لاروها چه زنده و چه مرده با پنیر خورده شده و وارد بدن شوند باعث می‌شود تا اسید معده بیش از حد ترشح شده و در مدت کوتاه باعث زخم‌معده‌های بسیار شدید می‌شود. به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی ساخت و استفاده از این پنیر را در سراسر دنیا ممنوع کرده است. با این حال هنوز در بعضی شهرهای ایتالیا این پنیر تولید شده و مصرف می‌شود.  

حشرات سرخ شده 

بانکوک یکی از شهرهایی است که غذاهای عجیب و غریب در آنجا زیاد به چشم می‌خورد که البته قیمت آنها نیز بسیار زیاد است، در این غذاها از گنجشک، موش و مار استفاده می‌شود.  همچنین یکی از پر طرفدارترین غذاهای آنجا جیرجیرک سرخ شده و به سیخ کشیده شده است.

در آفریقا و تایلند نیز ملخ سرخ شده یکی از پیش‌غذاهای محبوب به شمار می‌آید. امروزه حشرات جزو یکی از پیش‌غذاهای پرطرفدار در بسیاری از کشورهای دنیا هستند.  

کله‌پاچه

اصلا تعجب نکنید، درست خواندید، کله‌پاچه غذایی است که از نظر بسیاری از ما لذیذ است اما در برخی کشورهای دیگر این غذا در دسته غذاهای عجیب قرار گرفته است. این خوراک در واقع کله و پای گوسفند یا گوساله است که به خوبی پخته شده و به خاطر چربی بیش از حد و سنگین بودن غذا بهتر است برای ناهار مصرف شود که البته ایرانی‌ها ترجیح می‌دهند برای صبحانه آن را میل کنند.

در برخی دیگر از کشورها آب این خوراک را در ظرفی جداگانه ریخته و می‌گذارند خنک و غلیظ شده و مانند ژله شود و بعد آن را برش زده و به صورت سرد مصرف می‌کنند. به جز ایران، این خوراک بیشتر در کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس مانند عراق، کویت و همچنین مصر مصرف می‌شود. به تازگی این غذا در نروژ نیز از محبوبیت خاصی برخوردار شده؛ البته در برخی دیگر از کشورها مانند فرانسه، پاچه شتر نیز مانند این خوراک، حسابی پخته شده و سرو می‌شود.

منبع: همشهری سرنخ