ویتامین E برای ارتقای ایمنی و سلامت بدن نقش مهمی را ایفا می‌کند. این ویتامین به مانند یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند عمل می‌کند که از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: ویتامین E به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کمک می‌کند و روند پیری را کند می‌کند. به گزارش ایندیا تایمز، مصرف روزانه ویتامین E باعث افزایش ایمنی بدن، بهبود پوست و ارتقای سلامت قلب و کاهش سطوح کلسترول ال دی ال (LDL) در بدن می‌شود. در این مطلب به ۸ ماده خوراکی پرداخته‌ایم که می‌توانند به طور طبیعی کسری ویتامین E در بدن را جبران کنند.

کلم بروکلی

کلم بروکلی یک سبزی مملو از ویتامین E است که دارای خواص بی نظیر دیگری برای سلامتی نیز هست. کلم بوکلی علاوه بر ویتامین E، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین ، پتاسیم، فسفر، گوگرد، سلنیوم و برخی از آمینواسیدها است. این سبزی را یا به طور بخار پز یا تفت داده شده در کنار بشقاب غذای خود صرف کنید تا کسری ویتامین E و سایر ویتامین‌های مهم بدنتان تامین شود.

فندق

فندق مملو از ویتامین E است. آن را می‌توان به عنوان یک میان وعده یا در کنار وعده‌های غذایی یا در کنار دسر یا به صورت یک افزودنی در دسر مصرف کرد. ثابت شده‌ است که مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، تمامی ویتامین E مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. علاوه براین فندق یک منبع خوب از ویتامین‌های ، و است.

کیوی

کیوی در کنار ویتامین C، حاوی مقادیر زیادی ویتامین E و سایر منابع غذایی مورد نیاز بدن است.  کیوی علاوه بر ویتامین‌های C و E که مواد مغذی مناسب پوست هستند، آنتی اکسیدان نیز دارد، این مواد برای تقویت و جوان سازی سلامت پوست ضروری هستند و علاوه بر این، کیوی سرشار از فیبر است و از این جهت یک ملین عالی است.

بادام

بادام یکی از بهترین منابع ویتامین E است. یک مشت بادام می‌تواند میزان زیادی از ویتامین E توصیه شده برای یک روز را تامین کند. مصرف روزانه ۱۰۰ گرم از بادام میزان بسیار خوبی از ویتامین E (۲۶ میلی‌گرم) در روز را فراهم می‌کند. بادام حاوی مواد مغذی محافظ برای بدن از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، فیبر غذایی و چربی‌ها هست. علاوه بر این، بادام حاوی ویتامین B کمپلکس نیز بوده، اما فاقد ویتامین‌های C، D و K است.

اسفناج

برگ‌های سبز نظیر اسفناج نیز دارای ویتامین E و سایر منابع مغذی هستند. اسفناج را از طریق ماست، انواع سالاد و غذاهای پخته شده به رژیم غذایی روزانه خود بیافزائید.  برگ اسفناج همچنین منبع غنی ویتامین‌های  A,B۳,C، آهن و پتاسیم هست. اسفناج می‌تواند به ‌سلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کم‌خونی، فشارخون بالا و دیابت کمک کند.

آووکادو

آووکادو یک منبع خوشمزه برای ویتامین E است. آن را روی نان تست بمالید و به سالادهایتان اضافه کنید. وجود پتاسیم، انواع ویتامین B، E، C و همچنین چربی‌های مفید و سایر مواد معدنی در آووکادو سبب شده تا این میوه در زمینه‌های مختلف بهداشتی، پزشکی، غذایی و دارویی نقش مهمی را ایفا کند. آووکادو برای پوست، مو، معده و سیستم گوارشی منبعی غنی از پتاسیم، ویتامین و چربی‌های مفید است.

تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان مملو از ویتامین E است و می‌توان از آن به عنوان یک میان وعده مغذی و غنی استفاده کرد. این ماده غذایی را می‌توان هم به صورت تخمه استفاده کرد و هم دانه‌های آن را به سالاد  و ماست افزود. علاوه بر این تخمه آفتابگردان دارای ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و D و املاح معدنی فراوانی است که به سلامت کبد کمک می‌کنند. این ویتامین‌ها و املاح با افزایش سم زدایی کبد به درمان و علائم کبد چرب کمک می‌کنند.

جوانه گندم

جوانه گندم منبع غنی دیگری از ویتامین E است شما می‌توانید آن را در ماست یا روی خیلی غذاهای دیگر بریزید. جوانه گندم سرشار از ویتامین E است، یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان‌های موجود در جوانه گندم رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

منبع: همشهری آنلاین