همشهری آنلاین – حسن حسنزاده: زمین خاکی قیطریه در قیاس با دیگر زمینخاکیهای تهران سرنوشت بهتری داشت و اکنون به ورزشگاه شهدای قیطریه تبدیل شده است. اما روزهای طلایی این زمین ورزشی زمانی رقم خورد که بسیاری از چهرههای شناختهشده فوتبال تهران از بازی در این زمین خاکی به تیمهای مطرح رسیدند. فوتبالیستهای قدیمی قیطریه به این زمین خاکی «زمین وقفی» میگفتند، چون شخصی به نام حاج زینالعابدین آن را وقف ورزش محله کرده بود تا بچههای محله اوقات فراغتشان را در این زمین بگذرانند.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
حسن روشن، بازیکن اسبق تیم ملی، درباره کیفیت زمین خاکی قیطریه در روزگاری که زمینهای خاکی حکم مدرنترین ورزشگاههای تهران را داشتند، میگوید: «یک شمیران بود و یک زمین خاکی قیطریه! زمینهای دیگری هم در شمیران وجود داشت، اما این زمین گل سرسبد آنها بود. زمین قیطریه آنقدر صاف و هموار بود که من و دیگر بچههای اختیاریه با وجود اینکه در محله خودمان زمین خاکی داشتیم، آرزویمان بود که در این زمین هم پا به توپ شویم. زمین قیطریه از دیگر زمینهای اطراف هم بزرگتر بود. آنقدر که در هنگام برگزاری مسابقه ۲ هزار نفر هم میتوانستند دور این زمین محلی برای تماشای بازی جمع شوند.»
روشن هنوز روزی را به خاطر دارد که مسرتبخشترین خبر دوران زندگی ورزشیاش را هنگام بازی در این زمین شنید: «آن روز برای من یک روز تاریخی و فراموشنشدنی بود که باعث شده زمین قیطریه را طور دیگری دوست داشته باشم. وقتی داشتم در این زمین با دیگر بچههای محله بازی میکردم، به من خبر دادند که به تیم ملی جوانان ایران دعوت شدهام.»
روشن از تاثیر زمین خاکی قیطریه در سرنوشت جوانهای این محله و دور شدن آنها از انواع آسیبهای اجتماعی میگوید: «روزگاری که به بخشی از محله قیطریه کنونی تپه قیطریه میگفتند، معروف بود در این محدوده معضلات و آسیبهای اجتماعی زندگی برخی جوانان را به تباهی میکشاند. حتی به بخشی از این اراضی به دلیل مصرف علنی مواد مخدر تپهسیخی میگفتند. زمین قیطریه که ساخته شد و جوانها برای آماده کردن آن آستین بالا زدند، شاهد بودیم مسیر زندگی برخی از جوانهای محله هم با حضور در زمین فوتبال تغییر کرد.»