همشهری آنلاین: بسیاری از غذاهای محبوب بینالمللی، بدون مرغ و گوشت و با ترکیبی از حبوبات و گروههای غذایی دیگر تهیه میشوند.
حمص لبنانی
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت آمادهسازی: ۴۵ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم:
نخود: یکونیم پیمانه
سیر: ۲ حبه
لیموترش: یکعدد
ارده: ۳ قاشق غذاخوری
آبنخود: ۴ قاشق غذاخوری
یخ: ۲ تکه کوچک
پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون، نمک و فلفل و سیاه: به مقدار کافی
روش تهیه:
۱- نخود را از ۲۴ ساعت قبل بخیسانید. بعد آن را همراه ۲ لیوان آب و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بهطور کامل مغزپخت شوند.
۲- نخودها را داخل مخلوطکن بریزید. ارده را به همراه آب لیموترش، سیر، پاپریکا، مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
۳- حالا یخ را اضافه کنید تا بافت لطیفتری از حمص بهدست بیاورید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. برای رسیدن به غلظت دلخواه از آب نخود استفاده کنید.
۴- در مرحله آخر حمص را در ظرف مورد نظر بریزید؛ با قاشق یک گودال کوچک وسط حمص ایجاد کنید و روغن زیتون را داخل آن بریزید و با نخود و سبزیهای معطر تزیینش کنید.
نکته:
در کنار این غذای لبنانی از تکههای نانبرشته و ماست غلیظ استفاده کنید.
قورمه لوبیا افغانی
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم:
خوراک لوبیا: یک قوطی کنسروی
پیاز: یکعدد کوچک
روغن: ۳ قاشق
گشنیز خردشده: ۲ قاشق
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
سیر رندهشده: ۳ حبه
پودر زیره: یک قاشق چایخوری
ربگوجه: ۲ قاشق
نمک، فلفل قرمز و پودر نعناعخشک: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱- لوبیای کنسروی را آبکشی کنید و آن را بشویید. روغن را در تابه متوسطی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
۲- پیاز را خرد کرده و درون روغن سرخ کنید تا طلایی متمایل به قهوهای شود. سپس لوبیا، آب، گشنیز، نمک، فلفل، زردچوبه، سیر، زیره و رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و هم بزنید.
۳- در تابه را بگذارید و اجازه دهید تا خوراک ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد. آب خوراک باید کمی کشیده شود و روغن روی سطح خوراک باقی بماند.
۴- در صورت تمایل بعد از آمادهشدن خوراک میتوانید
نعناعخشک را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
نکته: این خوراک را میتوانید با نان سرو و در کنار آن از ترشی استفاده کنید. بعضیها این غذا را با پلوی سفید میخورند.
سالاد روسی
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: یکساعت
مواد لازم:
سیبزمینی: ۳ عدد
هویج: ۴ عدد متوسط
نخودفرنگی: یکپیمانه
لوبیاقرمز: یکپیمانه
تخممرغ: ۴ عدد
خیارشور: ۵ عدد
ماست، سسمایونز، نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱- ابتدا سیبزمینی را با مقداری آب و نمک بپزید. مراقب باشید که به مقداری بپزند که هنگام خرد کردن، له نشوند و شکل خود را از دست ندهند.
۲- هویج را در قابلمهای جداگانه بپزید.
۳- تخممرغهای پخته و پوست گرفته شده را به شکل مکعبهای ریز خرد کنید.
۴- حالا نخودفرنگی، لوبیاقرمز و بقیه مواد خردشده را در ظرف مورد نظرتان بریزید. سسمایونز و ماست را با هم ترکیب و همراه با نمک و ادویه دلخواه به سالاد اضافه کنید. بهخوبی مواد را هم بزنید تا سس کاملا با سالاد ترکیب شود.
۵- سالاد روسی را بهمدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب خنک و طعم مواد سالاد با هم ترکیب شود.
نکته: بهتر است در این سالاد اندازه برشهای تخممرغها یکسان باشد تا سالاد زیباتری داشته باشید.
انچیلادا مکزیکی
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت آمادهسازی: ۴۵ دقیقه
زمان پخت: یکساعت
مواد لازم:
نان ترتیلا: ۱۰ عدد
پیاز: یک عدد
سیر: ۲ حبه
گوجهفرنگی خردشده: ۲ لیوان
فلفلدلمهای: یکعدد
خامه ترش: یک لیوان
پنیر چدار رندهشده: یکلیوان
پنیر پیتزا رندهشده: ۲ لیوان
نمک و فلفل: مقدار کافی
لوبیا قرمز: یکپیمانه
روش تهیه:
۱- نان ترتیلا را بخرید یا خودتان آن را آماده کنید. داخل تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید؛ نانها را به نوبت داخل تابه بگذارید تا گرم شوند.
۲- پنیر چدار و پنیر پیتزای رندهشده را با هم مخلوط کنید و داخل هر نان مقداری پنیر بریزید. نانها را رول کنید و در ظرف پیرکسی که چرب کردهاید قرار دهید و بهصورت مرتب در کنار هم بچینید.
۳- در تابه مقداری روغن بریزید، پیاز و سیر را خرد و به روغن اضافه کنید و بعد تفت دهید تا نرم شوند. سپس گوجهفرنگیهای ریز خردشده، لوبیاقرمز از قبل پختهشده، فلفلدلمهای خردشده، نصفلیوان آب، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا مواد بپزند و سس یکدست شود.
۴- سس را روی نانهای ترتیلا بریزید و پخش کنید سپس روی سس را با مخلوط پنیر پیتزا و پنیر چدار باقیمانده پوشش دهید؛ ظرف را داخل فری که از قبل روشن کردهاید بهمدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا انچیلادا آماده شود.
نکته: میتوانید این غذا را با خامه ترش تزئین کنید.
سوپ عدس مجارستان
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۵ دقیقه
مواد لازم:
عدس ریز: ۲ پیمانه
پیاز خردشده: ۲ عدد
سیر خردشده: یکقاشق غذاخوری
ساقه کرفس خردشده: ۲ عدد
بادمجان رندهشده: ۲ پیمانه
نمک و زردچوبه و فلفل: یکقاشق چایخوری
پودر پاپریکا: نصف قاشق چایخوری
سرکهسیب: یک پیمانه
برگ بو: ۲ عدد
گشنیز خردشده: به مقدار کافی
ماست: نصف پیمانه
زیره: به مقدار کافی
روش تهیه:
۱- ابتدا کرفس، سیر و پیاز را خرد کنید. سپس مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز خردشده را داخل تابه بریزید و سرخ کنید. بعد از طلاییشدن پیاز نیز کرفس، سیر و پودر پاپریکا را اضافه کنید و مواد را ۱۰ دقیقه تفت دهید.
۲- در این مرحله بادمجانها را رنده کنید و همراه آب، عدس، برگبو یا برگ ریحان، نمک، زردچوبه و فلفل را به مواد داخل تابه بیفزایید.
۳- سپس سرکهسیب را نیز به مواد اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم جوش بیاید. حرارت را بعد از جوش آمدن کم کنید تا مواد بپزند.
۴- زمانی که عدسها کاملا پخته و له شدند، سوپتان آماده است.
نکته: متناسب با سلیقه خود میتوانید غذا را با گشنیز خردشده، ماست و زیره تزئین کنید.
پاستای عدس و بروکلی ایتالیا
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت آمادهسازی: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۱۵ دقیقه
مواد لازم:
پاستا: ۱۵۰ گرم
عدس: نصف پیمانه
بروکلی: به مقدار مورد علاقه
پیاز متوسط: یکعدد
سیر: ۲ حبه
گوجهفرنگی: ۳ یا ۴ عدد
شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و آبلیمو: به مقدار کافی
روش تهیه:
۱- وقتی عدس چندساعتی خیس خورد، آن را با آب و کمی روغن بپزید.
۲- پیاز خلالی شده را تفت دهید. سپس سیر ریزشده و کمی زردچوبه را هم به آن اضافه کنید. گوجه رندهشده را به مخلوط بیفزایید و دوباره کمی تفت دهید.
۳- عدس پخته را داخل تابه بریزید. بروکلی ریزشده و نمک و فلفل اضافه کنید. ۱۰ دقیقه در ظرف را بگذارید تا مواد با هم بپزند. در آخر هم شوید و کمی آبلیمو اضافه کنید.
۴- پاستا را بعد از آبکشکردن با روغن زیتون یا کانولا مخلوط کنید. داخل ظرف سرو کنید و سس را روی پاستا بریزید تا غذا آماده شود.
نکته: علاوهبر زیتون و آبلیمو میتوانید از طعمدهنده برای خوشمزه کردن این غذا کمک بگیرید.