تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳

اگر قصد پخت غذاهای نذری دارید، باید بدانید برای بار گذاشتن پلوهایی مثل  لوبیا پلو چقدر مواد لازم است و چطور می توان غذاهایی با تعداد بالا در خانه با طعم لذیذ تهیه کرد. به ویژه آنکه تهیه برنج نذری برای تعداد زیاد کار راحتی نیست و بخواهید برنج خوب قد بکشید، به هم نچسبد و ته دیگ عالی داشته باشید.

همشهری آنلاین- برای پخت لوبیا پلوی خوش طعم ترفندهایی وجود دارد. در زرر یک نمونه از آن آمده است.

تعداد نفرات: ۵۰ نفر

مدت زمان آماده‌سازی : ۳۵ دقیقه

مدت زمان پخت: یک ساعت

مواد لازم:

گوشت: ۲۵ کیلو

لوبیا سبز: ۵کیلو

برنج: ۱۰ کیلو

زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، پودر زنجبیل و نمک: به میزان لازم

روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

پیاز: ۸ تا ۱۰ عدد

رب گوجه‌ فرنگی: یک کیلو

زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم

سیب زمینی برای ته‌ دیگ: ۸ تا ۱۰ عدد

طرز تهیه

۱. برنج را ۲ ساعت قبل از پخت در آب و نمک بخیسانید. گوشت گوسفند را به قطعات ریز تقسیم کنید، بشورید و اجازه بدهید خشک شود.

۲. پیاز را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. گوشت‌های ریز و قیمه شده را به مدت ۵ دقیقه در مقداری روغن تفت دهید.

۳.پیازهای خرد شده را تفت بدهیدتا کاراملی شود. سپس به گوشت تفت داده شده اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. در مرحله بعد نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زنجبیل و دارچین را به گوشت بیفزایید.

۴. در ظرف جداگانه رب‌ گوجه‌ فرنگی را در روغن تفت دهید. سپس به مواد گوشت اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز بگذارید.

۵. لوبیا سبز خرد وشسته شده را در یک قابلمه آب جوش بریزید، پس از ۳ دقیقه آبکش کرده و با آب سرد بشورید. سپس تفت بدهید. در نهایت به مواد گوشت اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم به همراه یک لیتر آب بپزد.

۶. در یک قابلمه دیگر وقتی که دانه‌های برنج از وسط کمی حالت ترک خورده پیدا کرد، برنج را آبکش کنید. کف قابلمه روغن بریزید، وقتی که روغن داغ شد سیب‌ زمینی‌های حلقه شده را کف آن بچینید. روی سیب‌ زمینی‌ها لایه لایه برنج و مواد گوشت و لوبیا را بریزید. لایه آخر باید برنج باشد. سپس بگذارید دم بکشد.

نکته:

- برای این‌که لوبیا پلو شفته نشود برنج را کمی به اصطلاح «دون» آبکش کنید.

منبع: روزنامه همشهری