کلوچه ازجمله شیرینی‌هایی است که در زمره شیرینی‌های سنتی ایرانی قرار دارد و نام آن بیشتربانام خطه شمال گره خورده است.امروزه کلوچه‌هاتنها محدودبه نوع گردویی یانارگیلی آن نیستندو تنوع بسیاری دارند.از جمله کلوچه کنجدی که ازانواع پر طرفدارآن است و میان وعده‌ای مناسب برای کودکان وبزرگسالان به شمارمی‌روند.

همشهری - سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس آشپزی طرز تهیه کلوچه کنجدی را ارائه کرده است، با ما همراه باشید.

سنتی، اما مدرن

نام شیرینی: کلوچه کنجدی

مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه

مدت زمان پخت:۳۵ دقیقه

مواد لازم:

تخم مرغ درشت: ۲ عدد

پودر شکر: یک پیمانه

آرد سفید : ۳ پیمانه

روغن مایع : سه‌چهارم پیمانه

ماست شیرین: ۳ قاشق غذاخوری

بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری سر صاف

پودر هل: نصف قاشق غذاخوری

وانیل: یک‌چهارم قاشق چایخوری

نمک: یک پنس یا نوک قاشق چایخوری

روش تهیه:

۱: ابتدا پودر شکر، وانیل و تخم مرغ را داخل یک ظرف ریخته و ۵ دقیقه با دور تند همزن برقی هم بزنید تا به حالت پفکی و کرم رنگ در بیاید.

۲: مقداری روغن مایع داخل مواد اضافه ریخته و خیلی آرام آن را هم بزنید تا مخلوط شوند.

۳: در ادامه کمی بکینگ پودر به ماست بیفزایید و آن را مخلوط کنید و منتظر بمانید تا پف کند و حباب روی آن تشکیل شود. وقتی این اتفاق افتاد آن را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و پودر هل را نیز داخل مواد ریخته و با دور کند همزن هم بزنید تا کاملاً یکدست و یکنواخت شوند.

۴: در این مرحله آرد را ۳ بار الک کنید تا نرم شود. سپس با کمی نمک داخل مواد بریزید و با دور کند همزن برقی هم بزنید تا مخلوط شده و غلظت مناسب پیدا کنند.

۵: در این مرحله خمیر کلوچه را داخل یک ظرف گذاشته و با سلفون بپوشانید و نیم ساعت درون فریزر بگذارید تا سفت‌تر شود.

۶: پس از گذشت زمان مناسب، مواد را از فریزر خارج کرده و کف دست خود را با روغن مایع چرب کنید. خمیر را به شکل گلوله‌های گرد درآورید و در کنجد بغلتانید و با فاصله‌های مشخص داخل سینی که از قبل کاغذ روغنی درون آن قرار داده اید بگذارید.

۷: در نهایت کلوچه‌ها را برای ۲۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا پخته و طلایی رنگ شوند.

نکته:

برای اینکه کلوچه‌ها جای کافی برای پف کردن و حجم گرفتن داشته باشند، باید با فاصله از یکدیگر قرار بگیرند تا شکل و فرم آنها مناسب باشد.

منبع: روزنامه همشهری