همشهری - سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس آشپزی طرز تهیه کلوچه کنجدی را ارائه کرده است، با ما همراه باشید.
سنتی، اما مدرن
نام شیرینی: کلوچه کنجدی
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت:۳۵ دقیقه
مواد لازم:
تخم مرغ درشت: ۲ عدد
پودر شکر: یک پیمانه
آرد سفید : ۳ پیمانه
روغن مایع : سهچهارم پیمانه
ماست شیرین: ۳ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری سر صاف
پودر هل: نصف قاشق غذاخوری
وانیل: یکچهارم قاشق چایخوری
نمک: یک پنس یا نوک قاشق چایخوری
روش تهیه:
۱: ابتدا پودر شکر، وانیل و تخم مرغ را داخل یک ظرف ریخته و ۵ دقیقه با دور تند همزن برقی هم بزنید تا به حالت پفکی و کرم رنگ در بیاید.
۲: مقداری روغن مایع داخل مواد اضافه ریخته و خیلی آرام آن را هم بزنید تا مخلوط شوند.
۳: در ادامه کمی بکینگ پودر به ماست بیفزایید و آن را مخلوط کنید و منتظر بمانید تا پف کند و حباب روی آن تشکیل شود. وقتی این اتفاق افتاد آن را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و پودر هل را نیز داخل مواد ریخته و با دور کند همزن هم بزنید تا کاملاً یکدست و یکنواخت شوند.
۴: در این مرحله آرد را ۳ بار الک کنید تا نرم شود. سپس با کمی نمک داخل مواد بریزید و با دور کند همزن برقی هم بزنید تا مخلوط شده و غلظت مناسب پیدا کنند.
۵: در این مرحله خمیر کلوچه را داخل یک ظرف گذاشته و با سلفون بپوشانید و نیم ساعت درون فریزر بگذارید تا سفتتر شود.
۶: پس از گذشت زمان مناسب، مواد را از فریزر خارج کرده و کف دست خود را با روغن مایع چرب کنید. خمیر را به شکل گلولههای گرد درآورید و در کنجد بغلتانید و با فاصلههای مشخص داخل سینی که از قبل کاغذ روغنی درون آن قرار داده اید بگذارید.
۷: در نهایت کلوچهها را برای ۲۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا پخته و طلایی رنگ شوند.
نکته:
برای اینکه کلوچهها جای کافی برای پف کردن و حجم گرفتن داشته باشند، باید با فاصله از یکدیگر قرار بگیرند تا شکل و فرم آنها مناسب باشد.
نظر شما