حلوا از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایران است که عمدتاً در ماه مبارک رمضان یا مجالس عزاداری طبخ و آماده می‌شود؛ با این حال این دسر به سبب ترکیبات مورد استفاده در طبخ فواید متعددی را برای بدن به همراه دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، حلوا از دسرهای خوشمزه و قدیمی ایران است که عمدتاً در ماه مبارک رمضان یا مجالس عزاداری طبخ و آماده می‌شود؛ با این حال این دسر به سبب ترکیبات مورد استفاده در طبخ فواید متعددی را برای بدن به همراه دارد و می‌تواند به عنوان میان‌وعده‌ای عالی به تقویت سیستم ایمنی و رشد و ترمیم عضلات هم کمک کند. با توجه به این موضوع در این مطلب از همشهری آنلاین به سراغ طرز تهیه حلوا سیاه رفته‌ایم تا بتوانید در روزهای سرد پاییز و زمستان از خوردن این ترکیب فوق‌العاده لذت ببرید.

حلوا سیاه چیست؟

حلوا از دسرهای سنتی ایرانی است که با استفاده از ترکیبات گوناگونی همچون آرد، شکر، روغن و... تهیه می‌شود و به سبب رنگ تیره‌ی خود که به واسطه‌ی سرخ شدن آرد به دست می‌آید به نام حلوا سیاه هم شناخته می‌شود. با وجود اینکه تاریخچه و مبدا خاصی برای این شیرینی وجود ندارد، به نظر می‌رسد ریشه‌های آن به استان‌های شمالی و غربی کشور باز می‌گردد.

از آنجایی که طبخ حلوا بسیار آسان است و به مواد اولیه‌ی پیچیده‌ای نیاز ندارد، از گذشته تاکنون به عنوان میان‌وعده در مراسم‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و کالری بالایی که دارد آن را به منبع بی‌نظیری از انرژی به ویژه در فصول سرد سال تبدیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا | نکات طلایی برای خوشرنگ و خوشمزه شدن حلوای تیره

مواد اولیه تهیه حلوا سیاه

پیش از مطالعه طرز تهیه حلوا سیاه، بهتر است مواد و ترکیبات اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازم برای تهیه‌ حلوا سیاه

دارچین

نصف قاشق چای‌خوری

شکر

یک و یک چهارم لیوان

پودر زنجبیل و هل

نصف قاشق چای‌خوری

کره

۴۰ گرم

روغن مایع

نصف لیوان

آب

۳ لیوان

آرد نانوایی

۲ لیوان

گلاب

نصف لیوان

طرز تهیه حلوا سیاه

برای آماده کردن بهترین و خوشمزه‌ترین حلوا سیاه لازم است پیش از هرکاری شربت آن را به صورت زیر آماده کنید:

  • درون یک قابلمه شکر، آب و گلاب را با هم مخلوط کنید و حرارت دهید تا بعد از جوش آمدن شکر به صورت کامل حل شود.
  • بعد از اینکه شربت یک تا دو جوش زد، زیر گاز را خاموش کنید و مراحل مربوط به تهیه‌ی حلوا را دنبال کنید.

برای تهیه‌ی حلوا لازم است:

  • آرد را الک کنید و درون یک تابه بزرگ بریزید.
  • تابه را روی حرارت بگذارید و آرد را مرتب هم بزنید تا به رنگ قهوه‌ای در بیاید.
  • تفت آرد باید به گونه‌ای انجام شود که کل بخش‌های آن از حالت خامی در بیایند و حالتی یکدست به خود بگیرند.
  • از آنجایی که احتمال سوختن آرد در مراحل نهایی کار بسیار بالا است، باید ترکیب را به صورت مرتب هم بزنید.
  • بعد از تفت خوردن کامل آرد آن را از تابه خارج کنید و پس از الک کردن، مجددا به درون تابه بازگردانید.
  • حال نوبت به اضافه کردن روغن به آرد می‌رسد. باید آرد و روغن را تا جایی هم بزنید که روغن به صورت کامل به خورد آرد برود و ترکیب یکدستی حاصل شود.
  • در این مرحله کره، هل، زنجبیل و دارچین را به ترکیب درون تابه اضافه و دوباره هم بزنید.
  • پس از یکدست شدن ترکیب شربت را به آرامی به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
  • وقتی که حلوا به راحتی از ظرف جدا شد، یعنی طبخ آن به پایان رسیده است؛ بنابراین حرارت را خاموش کنید و مخلوط را به ظرف موردنظر خود انتقال دهید.

نکته: اگر می‌خواهید حلوا تیره‌تر شود به آن یک قاشق پودر کاکائو اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: دستور پخت حلوای ساده و خوشمزه مرحله به مرحله

ترفندهای تهیه حلوا سیاه خوشمزه

برای اینکه حلوای شما طعم و بافتی عالی پیدا کند لازم است نکات و ترفندهای زیر را در نظر بگیرید:

  • از حرارت ملایم برای تفت دادن آرد استفاده کنید تا نسوزد و طعمی فوق‌العاده به دسر شما بدهد.
  • ترکیب را به صورت مداوم هم بزنید تا گلوله نشود و ته نگیرد.
  • برای خوشمزه‌تر شدن حلوا می‌توانید از کره حیوانی یا انواع روغن‌های باکیفیت موجود در بازار استفاده کنید.
  • بعد از پخت، مدت زمانی صبر کنید تا حلوا استراحت کند و طعم‌ها به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
  • استفاده از هل و دارچین عطر و طعم ویژه‌ای به حلوای شما می‌بخشد.
  • برای یکدست شدن شربت حتماً شکر را در آب جوش حل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا | به ۲ روش ساده با آرد گندم در خانه حلوا بپزید

سخن پایانی

دنبال کردن کلیه‌ی نکات و موارد مهم طرز تهیه حلوا سیاه به شما کمک می‌کند لطیف‌ترین و خوشمزه‌ترین حلوا را برای عصرانه و دورهمی‌ در کنار دوستان و اعضای خانواده آماده و خستگی‌های یک روز شلوغ را از خود دور کنید.