گوشت چرخ کرده یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین مواد اولیه در تهیه غذاهای گوناگونی ایرانی و بین‌المللی است و با آن می‌توان ترکیبات بسیار خوشمزه و متنوعی درست کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، اگر از طبخ غذاهای تکراری خسته شده‌اید و نمی‌دانید برای شام یا ناهار چه بپزید با ما تا انتهای این مطلب از همشهری آنلاین همراه باشید تا در کنار یکدیگر انواع غذا با گوشت چرخ کرده را بررسی کنیم.

خورش قیمه با گوشت چرخ‌ کرده

اگر زمان کافی برای پخت خورش قیمه با گوشت ندارید می‌توانید آن را با استفاده از گوشت چرخ کرده بپزید. خورش طبخ شده به این روش همان عطر و طعم روش سنتی را دارد و صرفا سریع‌تر از آن آماده می‌شود. شما می‌توانید پس از پخت این غذا را به همراه دورچین سیب‌زمینی سرخ‌کرده و بادمجان سرو کنید.

ماکارونی با گوشت چرخ‌ کرده

ماکارونی غذایی فوق‌العاده خوشمزه است که می‌توان آن را به اشکال مختلفی از جمله با گوشت چرخ کرده و قلقلی هم تهیه کرد؛ علاوه‌براین در یک مدل دیگر می‌توانید از سس بلونیز برای ماکارونی استفاده کنید که در آن در کنار سس گوشت و گوجه‌فرنگی ترکیبات دیگری مثل هویج، برگ بو و کرفس هم به کار می‌روند.

لازانیا

یکی دیگر از خوشمزه‌ترین انواع غذا با گوشت چرخ کرده لازانیا است که می‌توانید آن را به عنوان ناهار یا شام خود میل کنید. لازانیا که در اصل نوعی پاستای ایتالیایی به شمار می‌رود به صورت ورقه‌ای و با مواد میانی مثل گوشت، مرغ و سس‌های مختلف طبخ می‌شود. اگر فر ندارید می‌توانید لازانیا را بر روی حرارت کم و درون تابه هم آماده کنید.

کباب تابه‌ای

همان‌طور که از نام این غذا مشخص است می‌توان به سادگی آن را بر روی گاز و درون تابه آماده کرد. برای این منظور بهتر است مایه‌ی کباب خود را چند ساعت درون یخچال بگذارید و بعد از پهن کردن درون تابه دو طرف آن را سرخ کنید. در صورت تمایل برای سس هم می‌توانید رب گوجه تفت داده شده را با آب، زعفران و آبلیمو ترکیب و به کباب اضافه کنید تا پخته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای مرغ با چاشنی‌های دلنشین

پیراشکی با مواد گوشت چرخ‌ کرده

پیراشکی گوشت غذایی است که به سبب طعم بی‌نظیر راه خود را از کشور روسیه به کشور ما باز کرده است و بیشتر مردم به سبب آسان بودن روند طبخ ترجیح می‌دهند آن را در مهمانی‌ها و مراسم‌های گوناگون یا زمان‌هایی که وقت کافی برای تهیه‌ی غذا ندارند آماده کنند. برای اینکه سرعت کار را از آن چیزی که هست بیشتر کنید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ خمیرهای پیراشکی آماده بروید و درون آن‌ها را با مایه گوشت و پنیر پیتزا پر کنید.

کباب کوبیده

فهرست انواع غذا با گوشت چرخ کرده بدون وجود کباب کوبیده کامل نیست؛ برای تهیه این غذا به سبک رستورانی باید گوشت راسته و قلوه‌گاه گوساله را به همراه دنبه چرخ کرده و بعد از آن پیاز آب‌گرفته را به همراه نمک، فلفل و زعفران به گوشت اضافه کنید. نکته‌ی مهم این است که این ترکیب پس از ورز دادن باید مدت زمان مشخصی درون یخچال استراحت کند و در نهایت به سیخ کشیده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب کوبیده | فوت و فن های درست کردن یک کباب کوبیده اصیل در خانه

همبرگر

درست است که در حال حاضر تمامی فست‌فودی‌ها در سطح شهر همبرگر درست می‌کنند، اما طعم غذاهای خانگی را نمی‌توان به هیچ‌عنوان با آن‌ها مقایسه کرد. برای تهیه مایه‌ی همبرگر گوشت را دوبار چرخ و با پیاز و سیر رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل ترکیب کنید. اگر مایه قوام مناسب نداشت می‌توانید به آن آرد سوخاری اضافه کنید و بعد از تقسیم کردن به قسمت‌های مساوی آن‌ها را به شکل گرد در بیاورید. پس از استراحت کردن همبرگرها درون فریزر می‌توانید آن‌ها را گریل یا سرخ کنید.

فطایر گوشت

فطایر از جمله غذاهای خوشمزه و مجلسی متعلق به کشور لبنان است که از نظر ظاهری شباهت زیادی به پیراشکی و کیک گوشت دارد. در اولین مرحله از طبخ این غذا از خمیری نازک و ترد استفاده و سپس درون آن را با گوشت، مرغ، پنیر و سبزیجات پر می‌کنند.

دلمه با گوشت چرخ کرده

همان‌طور که می‌دانید دلمه برگ مو هم از دیگر غذاهایی است که با گوشت چرخ کرده آماده می‌شود، اما در صورت تمایل می‌توانید مایع دلمه متشکل از گوشت، پیاز، جعفری، ریحان، گشنیز و انواع ادویه را درون بادمجان و فلفل دلمه‌ای قرار دهید و این غذا را به سبک جدیدی نوش‌جان کنید.

بادمجان شکم‌ پر با گوشت چرخ‌ کرده

بادمجان شکم پر هم از جمله غذاهای خوشمزه‌ای است که در سراسر دنیا با دستورهای پخت متفاوتی طبخ می‌شود؛ شما برای تهیه‌ی این غذای اصیل علاوه بر گوشت به گوجه و رب گوجه، پیاز، رب انار، سیر و ادویه نیاز دارید و می‌توانید آن را همراه با نان یا با برنج سرو کنید.

کله گنجشکی

از جمله ساده‌ترین و آسان‌ترین انواع غذا با گوشت چرخ کرده، کله گنجشکی است که روش‌های طبخ متفاوتی دارد و به صورت خوراک یا در کنار برنج سرو می‌شود. برای آماده کردن این غذا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، آرد نخودچی و ادویه ورز دهید و بعد از منسجم شدن به صورت کوفته‌های کوچک سرخ کنید. پس از آن نوبت به سرخ کردن سیب‌زمینی‌ و پیاز به صورت نگینی و اضافه کردن آن‌ها به گوشت می‌رسد.

کتلت

کتلت از جمله محبوب‌ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که معمولا با نان سرو می‌شود. در یکی از دستورهای پخت این غذا می‌توانید گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی و پیاز و انواع ادویه‌های دلخواه مخلوط و بعد از استراحت دادن به مواد آن‌ها را بر روی حرارت در مقادیر کافی روغن داغ سرخ کنید.

خورش شامی ترش

این غذا که متعلق به شمال ایران و استان گیلان است، طعمی بسیار بی‌نظیر دارد و مردم محلی به آن ترشه شامی یا ترشه آب می‌گویند. روند آماده‌سازی این غذا ساده و سریع است و می‌توان در طبخ آن از رب گوجه و رب انار هم استفاده کرد. با وجود اینکه دستورهای پخت متفاوتی برای شامی ترش وجود دارند، در تمامی موارد باید پس از سرخ کردن شامی‌ها، آن‌ها را درون سس بپزید.

کلم‌پلوی شیرازی

کلم پلو از جمله غذاهای سنتی ایران است که بیشتر مردم با شنیدن نام آن به یاد شیراز می‌افتند. با وجود اینکه این غذا انواع مختلفی دارد، محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین نوع آن در شهر شیراز و با استفاده از گوشت قلقلی و ترکیب ریحان، تره، ترخون و شوید طبخ می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلم پلو خوشمزه | فوت و فن مجلسی شدن کلم پلو

باقالی پلو با گوشت چرخ‌ کرده

باقالی پلو از جمله غذاهای خوشمزه‌ای است که طرفداران خاص خود را دارد و معمولا برای مجالس و مهمانی‌های مختلف آماده می‌شود. این غذا ترکیبی از باقالی، برنج، سبزی‌های معطر و گوشت است و می‌توان آن را در هر فصلی آماده و با مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرد.

عدس پلو با گوشت چرخ‌ کرده

عدس پلو را می‌توانید با گوشت قلقلی یا به صورت مخلوط هم آماده کنید. برای این منظور به مقادیر کافی برنج عدس، کشمش پلویی، پیاز، زعفران و ادویه‌های دلخواه نیاز دارید. این غذا معمولا در مناسبت‌های گوناگون و عمدتا به عنوان نذری پخته می‌شود. شما می‌توانید پس از آماده‌سازی در آخرین مرحله با استفاده از گوشت و پیاز داغ و کشمش عدس پلو خود را به زیباترین شکل ممکن تزیین کنید.

کباب حسینی

کباب حسینی هم از انواع غذا با گوشت چرخ کرده است که با استفاده از گوشت راسته گوسفندی آماده می‌شود. دستور پخت این غذای اصفهانی کم‌وبیش مشابه با کباب تابه‌ای است با این تفاوت که مایه‌ی این کباب به سیخ کشیده و پس از آن درون تابه طبخ می‌شود.

کباب لقمه

کباب لقمه هم یکی دیگر از کباب‌های خانگی ساده به شمار می‌رود که به صورت آماده و فریزشده هم در بازار وجود دارد؛ اما بهتر است آن را به صورت کاملا سالم و خوشمزه در منزل و با استفاده از گوشت چرخ کرده، سویا، آرد سوخاری، جعفری خشک، روغن و ادویه‌های لازم تهیه کنید.

تاس کباب

تاس کباب که اولین بار در یکی از شهرهای استان کرمان به نام لاله‌زار طبخ شد مخلوطی از گوشت، سیب‌زمینی، آلو، به، رب گوجه، غوره و ادویه‌های گوناگون است که با نان یا برنج سرو می‌شود. البته برخلاف آبگوشت، آب تاس کباب باید کم و مثل آب خورش باشد و جا افتادن آن هم به مقداری زمان نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلم پلو خوشمزه | فوت و فن مجلسی شدن کلم پلو

رولت گوشت

رولت گوشت غذایی بین‌المللی و محبوب است که به سبب ظاهر و طعم فوق‌العاده‌ای که دارد می‌توان آن را در مجالس و مهمانی‌های گوناگون آماده کرد. برای تهیه‌ی این ترکیب بی‌نظیر به گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پیاز، ادویه‌های گوناگون و آرد سوخاری نیاز دارید و درون آن را هم با ترکیباتی مثل زرشک، گردو و سبزیجات معطر پر می‌کنید.

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی غذایی سنتی و بسیار قدیمی با اصالت آذربایجانی است که دستورپخت‌های متنوعی برای آماده‌سازی آن موجود هستند. در هر صورت در تمامی آن‌ها ترکیب گوشت، لپه و سبزی‌های معطر در کنار یکدیگر طعمی بی‌نظیر و به‌یادماندنی را خلق می‌کند. البته باید توجه کنید که آماده‌سازی این غذا چندان هم آسان نیست و به تمرین و دقت بالایی نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه

کیک گوشت

اگر به دنبال یک پیش‌غذای جدید و خاص برای مهمانی‌های خود هستید، کیک گوشت را به شما پیشنهاد می‌کنیم که عطر و طعمی به‌یادماندنی دارد. برای تهیه‌ی این غذا باید گوشت چرخ کرده، نان ترد و انواع ادویه را با یکدیگر مخلوط کنید و درون قالب فر بپزید. پس از آن می‌توانید کیک گوشت را در کنار انواع سبزیجات تازه، سس یا سالادهای مخصوص سرو کنید.

خورش فسنجان با گوشت چرخ کرده

اگر طعم مرغ برای شما چندان خوشایند نیست یا اینکه زمان کافی برای پخت خورش فسنجان با مرغ ندارید می‌توانید به سراغ گوشت چرخ کرده بروید و این غذای اصیل و محبوب ایرانی را با گوشت چرخ کرده امتحان کنید. در هر صورت این غذا چه با مرغ و چه با گوشت طعم و مزه‌ای بی‌نظیر خواهد داشت.

سمبوسه با مواد گوشتی

سمبوسه برای همه‌ی ما غذایی خاطره‌انگیز و به‌یادماندنی است که به سبب طعم خاص خود در تمامی شهرهای کشور طبخ می‌شود. با این حال این غذا را می‌توان به جای سیب‌زمینی با گوشت هم آماده کرد و پختن آن هم به زمان چندان زیادی نیاز ندارد. در صورت تمایل می‌توانید مواد سمبوسه را آماده کنید و نان‌های خود را بعد از پیچیدن درون فریزر بگذارید تا هر زمان که خواستید به سراغ آن‌ها بروید.

بورک گوشت

بورک غذای فوق‌العاده لذیذی است که شباهت زیادی به سمبوسه دارد و در نان‌هایی نازک پیچیده می‌شود. برای تهیه‌ی مواد بورک گوشت که ترکیبی پرطرفدار در کشور ترکیه به شمار می‌رود می‌توانید مراحل مربوط به آماده‌سازی سس ماکارونی را دنبال و در نهایت ادویه‌های دلخواهتان را به آن اضافه کنید.

جمع بندی

در این مطلب با انواع غذا با گوشت چرخ کرده آشنا شدید که تعدادی از آن‌ها برای مهمانی‌ها و مجالس شما فوق‌العاده هستند و تعدادی دیگر را هم می‌توان در زمان‌هایی که وقت کافی برای پخت غذا ندارید آماده کرد. در هر صورت تمامی این غذاها فواید و مزایای بی‌شماری را به همراه دارند و به سبب دارا بودن مقادیر فراوانی گوشت نیاز روزانه‌ی بدن به پروتئین را فراهم می‌کنند.