به گزارش ایرنا، مقاومت و ایستادگی مردم دزفول و پشتیبانی از رزمندگان اسلام، موجب خشم دشمن بعثی شد و از اوایل جنگ تحمیلی این شهر هدف حملات موشکی و توپخانه ای قرار گرفت.
دزفول پیش از 28 آذر 61 نیز بارها مورد حملات هوایی و راکتی دشمن قرار گرفته بود اما ارتش بعثی عراق در این روز نخستین بار حملات موشکی گسترده خود به شهرهای ایران را با شلیک موشک های زمین به زمین به دزفول آغاز کرد.
در 28 آذر مناطق مسکونی دزفول هدف این موشک ها قرار گرفت و دهها غیر نظامی در آن به خاک و خون کشیده شدند.
در کتاب ˈیک شهر دو جبهه یک خاکریزˈ نوشته عبدالامیر مطیع الارسول آمده است: در ساعات 15 و 35 دقیقه و 18 مورخه 28 آذر ماه سال 1361 دو موشک زمین به زمین به دو نقطه مسکونی و پرجمعیت دزفول اصابت کرد و بیش از 200 منزل مسکونی و مغازه ویران، 62 نفر شهید و 287 نفر مجروح شدند.
ایستادگی مردم دزفول مثال زدنی است، 174 فروند موشک در طول هشت سال جنگ به این شهر اصابت کرد که 711 شهید حاصل این حملات بود.
این آمار تنها شامل شهدای موشکی دزفول است که چنانچه بخواهیم شمار شهدای این شهر که در جبهه به شهادت رسیدند را به آن بیفزاییم، این رقم به دو هزار و 600 تن خواهد رسید.
دزفول همچنین چهار هزار جانباز، 452 آزاده سرافراز و 147 مفقود و جاویدالاثر را تقدیم انقلاب کرده است.
هر چند دشمن با شلیک این موشک ها قصد داشت که مردم دزفول از شهرشان فاصله بگیرند اما این حملات پی در پی نتوانست دزفولی های قهرمان را از خانه و دیارشان دور کند زیرا مردم این دیار ایمان به هدف، مقاومت و امید به زندگی را سر لوحه خود قرار داده بودند.
شاید بتوان گفت، هیچ یک از شهرهای دنیا به اندازه دزفول معنای جنگ را درک و هیچ یک این تعداد موشک را تجربه نکرده باشد، شاید به همین دلیل این شهر لقب ˈشهر هزار موشک ˈ گرفت و در زمان جنگ به عنوان شهر نمونه جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، شهری که سمبل استقامت ایرانیان است.
امام خمینی (ره) در سال 62 در پیامی به مردم دزفول فرمودند:ˈ شما دزفولی ها امتحان دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دین خود را به اسلام ادا کردیدˈ.