به گزارش خبرنگار سلامت نیوز از کردستان متاسفانه آمارها نشان دهنده استفاده بیرویه برخی مواد غذایی مضر در بین جوامع ایرانی است که موجبات بروز بیماریهای قلبی وعروقی را به دنبال خواهد داشت یکی از این مواد که در سبد غذایی مردم به وفور پیدا و مورد مصرف قرار می گیرد نمک است که به آن سم سفید گفته میشود این ماده غذایی مادر تمام بیماریهاست و باید در مصرف آن صرفهجویی کرد.
کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی کردستان در خصوص مضرات این سم سفیداظهارداشت:« متوسط مصرف نمک در جامعه جهانی 5 گرم است که این مصرف در بین ایرانیها 3 برابر مصرف جهانی است یعنی مصرف نمک در سبد غذایی هر ایرانی 15 گرم است که متاسفانه شاهد افزایش بیرویه نمک در جامعه ایرانی هستیم .»
رامین خوش نیت افزود:« اولین عامل بیماری مصرف زیاد نمک در ایران فشار خون است که همین فشار خون مادر تمام بیماریهایی همچون سکته قلبی ،سکته مغزی، نارساییهای کلیوی، و غیره ..... خواهد بود .»
وی افزود: «متاسفانه در ایران ما شاهد افزایش بیمارهای قلبی و عروقی هستیم که بعد از تصادفات جادهای دومین عامل مرگ و میر در جامعه ایرانی است.»
وی تصریح کرد: «ما از مردم خصوصا مردم استان کردستان خواهشمندیم حدالمقدور مقدار مصرف نمک را در سبد غذایی خود کاهش داده و اضافه کردن نمک به غذا را در آخرین مرحله پخت و پز غذا انجام دهند، چراکه حرارت ید نمک را از بین نخواهد برد.»
وی در پایان گفت: «مردم باید از نمک ید دارتصفیه شده استفاده نمایند و از خرید نمک بدون ید( تصفیه نشده) از دست فروشان جدا خودداری نمایند چراکه نبود ید در نمک موجبات رسوب در عروق و کلیهها را به دنبال داشته و باعث ایجاد انواع بیماریهای قلبی و عروقی میشود.»
وی در پایان گفت: «مردم باید مصرف نمک ، شیرینیجات و چربیها و غیره ...و همچنین موادی که برای بدن مضراست را کاهش دهند چراکه مصرف بیرویه انها هم برای فرد مضر خواهد بود و هم عوارض ناگواری همچون سکتههای مغزی و قلبی و دیابت و انسداد عروق و غیره را به دنبال خواهد داشت.»