چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲
۰ نفر

محیط زیست> آیدا ابوترابی: چه‌قدر به آن‌چه می‌خوریم،‌ فکر می‌کنیم؛ به غلات، سبزیجات، حبوبات و... چنددرصدشان از دل خاک بیرون می‌آیند؟!

نادیدنی‌های خطرناک

چنددرصدشان غیر‌مستقیم برای تولید به خاک و آب نیاز دارند؟ بخش عمده‌‌ی غذاها به خاک و آب وابسته‌اند. آلوده شدن این دو عنصر،‌ بیش از هر‌چیز روی مواد خوراکی‌ اثر می‌گذارد و سلامت جانداران را به خطر می‌اندازد. آلوده‌شدن خاک به دو روش اصلی اتفاق می‌افتد. دفن‌‌کردن مواد سمی و مضر در آن و اضافه شدن مواد شیمیایی و آلوده به آن. این آلودگی‌ها ممکن است از طریق آب دریاها، باران و حتی آلودگی هوا به خاک منتقل شود. بی‌خود نیست که به ساختار طبیعت، چرخه می‌گویند. یعنی کوچک‌ترین تغییری در آن، روی بقیه‌ی قسمت‌ها هم اثر می‌گذارد.

شاید فکر کنید مهم‌ترین نوع آلودگی، آلودگی هواست؛ اما این‌طور نیست. آلودگی خاک از جدی‌ترین خطرهایی است که زندگی ما را تهدید می‌کند. بخش عمده‌ی آب شیرین در دنیا رو به اتمام است و آلوده‌شدن بیش‌تر آب‌ و خاک‌، می‌تواند پیامدهای ناگوار زیادی داشته باشد.‌

همشهری، هفته‌نامه‌ی دوچرخه‌ی شماره‌ی ۷۳۰

کد خبر 247198
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز