دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: «سیاه دانه» هرچند جزو گیاهان دارویی است که این روزها زیاد مصرف نمی‌شود اما این دانه‌های ریز، بسیار پُرخاصیت و شفابخش هستند.

به گزارش ايسنا، سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa دارای ماده‌ای موسوم به «نیگلون» است در بدن آنتی‌هیستامین که نوعی ماده ضدآلرژی است، تولید می‌کند و در معالجه آسم بسیار موثر است. سیاه‌دانه همچنین دارای 15 نوع اسید آمینه، پروتئین،‌ مواد نشاسته‌ای، فیبر خوراکی، کلسیم، سدیم، آهن و پتاسیم است. پزشکان عرب در قرن 13 میلادی ادعا می‌کردند که این گیاه می‌تواند 50 بیماری مختلف را درمان کند.

سیاه دانه همچنین دارای 84 درصد اسیدهای چرب مانند اسید «لینولئیک» و روغن‌های فراری است که این روغن‌ها خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارند. سیاه دانه در عین حال دارای طبع گرم و خشک است. در این مقاله از بین خواص بیشمار این دانه‌های ریز و مفید به ذکر چند نمونه از مهمترین آنها بسنده می‌کنیم:

- سیاه‌دانه بادشکن و ضدنفخ است.

- از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.

- شیر زنان شیرده را زیاد می‌کند.

- سیاه دانه ادرارآور است.

- در تقویت‌ عمومی بدن تاثیر دارد.

- حالت تهوع را رفع می‌کند.

- خون را پاکسازی می‌کند.

- یبوست را درمان می‌کند.

- رطوبت بدن را از بین می‌برد.

- بدن را گرم می‌کند.

- برای درمان سرفه مفید است.

- در بهبود ناراحتی‌های تنفسی تاثیر دارد.

- مصرف آن به همراه سرکه در دفع کرم و انگل موثر است.

- بخور سیاه دانه حشرات را فراری می‌دهد.

به گزارش «نچرال سوسایتی»، با این حال از آنجا که سیاه دانه گرم و خشک است بنابراین گرم‌مزاجان نباید در مصرف آن افراط کنند زیرا باعث ورم، درد و گرفتگی گلو می‌شود. هچنین مصرف زیاد آن برای کلیه مضر است و توصیه می‌شود که با کتیرا خورده شود.

کد خبر 266460

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha