سه شنبه 3 مهر 1397 | به روز شده: 7 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
پنجشنبه 27 فروردین 1394 - 10:41:06 | کد مطلب: 292243 چاپ

آشنایی با آب مقطر

دانش > دانش - همشهری آنلاین:
ممکن است در قفسه فروشگاه‌ها با آب مقطر در کنار آب تصفیه‌شده و آب معدنی روبرو شوید. اما تفاوت آب مقطر با سایر آب‌ها چیست؟

مردم از دوران باستان از طریق فرآیند تقطیر- فرآیند جوشاندن آب در انبیق و بعد گردآوردن بخار متراکم- به تهیه آب مقطر می‌پرداخته‌اند.

هنگامی که آب تبخیر می‌شود، ناخالصی‌های آن به جای می‌ماند. این کار هم میکروب‌های زیانبار را از آب می‌زداید، و هم مواد معدنی بی‌ضرر ( و مفید) مانند کلسیم و منیزیوم را از آن جدا می‌کند.

تصفیه کردن آب میکروب‌های آن را می‌زداید، اما مواد معدنی را به جای می‌گذارد. آب معدنی یا آب چشمه از نوعی فیلتر طبیعی- سنگ و شن‌ها- می‌گذرد و حاوی مقدار زیادی مواد معدنی است.

آب تصفیه‌شده و آب معدنی با توجه به محتوای مواد معدنی‌شان مزه مطبوع‌تری نسبت به آب مقطر دارند که مزه خنثی و بی‌رایحه دارد.

برخی افراد مدعی هستند که نبودن مواد معدنی در آب مقطر باعث می‌شود نوشندگان آن از مواد مغذی حیاتی محروم شوند، اما پژوهشگران می‌گویند اکثریت این مواد معدنی را می‌توان از غذا هم به دست آورد.

تقطیر همچنین آب را برای استفاده در باتری‌های سربی- اسیدی، سیستم‌های سردکننده خودروها و سایر وسائلی که تجمع مواد معدنی ممکن است به آنها آسیب بزند، سودمند می‌کند.