به گزارش مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه حضور در موسسه انستیتو پاستور ایران، افزود: در سه سال گذشته ۴۰ شرکت دانش بنیان را در انستیتو پاستور راه اندازی کرده ایم که البته اگر حمایتها بیشتر بود و انستیتو پاستور زیرساخت کافی از نظر تعداد آزمایشگاهها، فضای کافی و سایر امکانات لازم را میداشت ، میتوانستیم به دستاوردهای بیشتری دراین حوزه دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به نقش خیرین در توسعه علمی حوزه بهداشت، خاطرنشان کرد: اگر در کنار کمکهایی که دولت در این حوزه انجام میدهد ، خیرین نیز پا به این عرصه بگذارند، شاهد نتایج بسیار مطلوب در این بخش خواهیم بود.
هاشمی گفت: در همه جای دنیا دیده میشود که کمپانیهای بزرگ جهان میلیاردها دلار در این حوزه صرف میکنند که بخش عمده ای از اعتبارات سازمان بهداشت جهانی نیز از همین طریق تامین میشود و به نتایج بسیار مطلوبی هم در این زمینه رسیده اند.
وی از شرکتهای بزرگ، بازرگانان، سرمایه گذاران و به خصوص بانکها دعوت کرد تا با صرف هزینه و ساخت آزمایشگاههای مجهز در انستیتو پاستور، زمینه را برای فعالیت محققان جوان کشور فراهم کنند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: سرمایه گذاری در این حوزه علاوه بر سربلندی کشور، درآمدزایی زیادی را در پی خواهد داشت و از بیماری و معلولیت بسیاری از مردم جلوگیری خواهد کرد.
هاشمی همچنین با اشاره به موقعیت ایران در جهان در حوزه سلامت، گفت: بخشی از داروها، واکسنها و تجهیزات پزشکی جزو محصولات استراتژیک محسوب میشوند و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنای کار ما میبایست اقتصاد مقاومتی باشد.
وی گفت: آنچه ما تا کنون در قالب شورای فناوری به آن پرداخته ایم بر همین مبنا بوده است و خوشبختانه جواب هم گرفته ایم و آنجا که قیمت گذاریها درست بوده و حمایت از تولیدکننده داخلی به درستی صورت گرفته، به نتایج مطلوب رسیده ایم و نتایج توافق هسته ای نیز به ما کمک کرده است تا بتوانیم محصولات با کیفیت بالا را با ایجاد تعامل با سایر کشورها صادر کنیم و تا کنون حجم صادرات ما به ۲.۵ برابر رسیده است.
هاشمی با اعلام رقم ۲۰۰ میلیون دلار صادرات، افزود: البته ما از این رقم راضی نیستیم ولی به آینده امیدواریم که در آینده با ایجاد فضای آرامش و سرعت بخشیدن به کارها این رقم را افزایش دهیم.
- انجام تمام مراحل تولید واکسن فلج اطفال در کشور
وزیر بهداشت در حاشیه مراسم افتتاح استقرار زیرساختهای تولید واکسن و فرآوردههای دارویی و تشخیصی با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان انستیتو پاستور ایران، گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهوری، تا حدودی توانستهایم در حوزه واکسن به خودکفایی برسیم و واکسن تزریقی فلجاطفال به فهرست ۱۰ واکسن تولید داخل اضافه میشود.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری بین انستیتو پاستور و شفا دارو، گفت: امضای این تفاهمنامه برای تولید واکسن فلج اطفال بود که تمام مراحل از عملیات ابتدایی تا دستیابی به محصول نهایی آن در آینده نزدیک در کشور طی خواهد شد.
وزیر بهداشت از انستیتو پاستور ایران با بیش از یک قرن قدمت به عنوان یکی از افتخارات علمی کشور یاد کرد و گفت: دانشمندان زیادی از این مجموعه فارغالتحصیل شده و در مراکز مختلف علمی کار میکنند.
هاشمی با اشاره به اقدامات انستیتو پاستور در راهاندازی شرکتهای دانشبنیان خاطرنشان کرد: انستیتو پاستور در این سه سال اقدامات خوبی را انجام داده و تاکنون نزدیک ۴۰ شرکت دانشبنیان را تحت حمایت خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه هنوز در ابتدای راه هستیم تاکید کرد: با حمایت از سوی دولت، بانک مرکزی و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و تکیه بر دانشمندان خود می توانیم به سرعت پیشرفت کنیم.
وزیر بهداشت گفت: ما دانشمندان خوبی در کشور داریم اما برای این دانشمندان نیازمند امکانات و حمایت هستیم که باید از طریق کمکهای دولت و همین طور خیرین برآورده شود.
نظر شما