شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: بذر کتان که شبیه دانه‌های کنجد است، یک غذای «کارکردی» شمرده می‌شود، به این معنا که علاوه بر فراهم آوری مواد مغذی پایه‌ای منافع بهداشتی ایجاد می‌کنند و یا خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

بذر کتان غنی از یک اسید چرب امگا- ۳ به نام اسید آلفا لینولئیک (ALA) و به‌علاوه حاوی فیتوکمیکال (مواد شیمیایی گیاهی) به نام لیگنان و فیبرهای خوراکی است. به‌این‌علت بذر کتان برای سلامت قلب و دستگاه گوارش خوب است و دستگاه ایمنی را تقویت می‌کند. بذر کتان ممکن است کلسترول خون و احتمالاً فشارخون را در برخی از افراد پایین بیاورد.

باوجود همه این سودمندی‌های بذر کتان، مسئله این است که چطور آن را وارد رژیم غذایی‌تان کنید، به‌خصوص اینکه فقط یک قاشق چای‌خوری از آن ۳۷ کالری انرژی دارد.

نکته اول این است که برای جذب همه مواد مغذی بذر کتان آن را در شکل آسیا شده‌اش و نه شکل کاملش مصرف کنید. برای این منظور می‌توانید بذر کتان آسیا شده بخرید یا بهتر این است که بذر کتان را با یک آسیای کوچک قهوه پیش از استفاده در غذا آسیا کنید. برای تازه نگه‌داشتن بذر کتان می‌توانید آن را در یخچال بگذارید.

بذر کتان مزه‌ای شبیه مغزهای خوراکی بنابراین رویه خوبی برای غلات آماده داغ یا سرد، ماست و پنیر کاتیج و حتی میوه است. می‌توانید بذر کتان را با سس سالاد مخلوط کنید یا درون سس مایونز یا آووکادو خردشده بریزید و برای مالیدن در ساندویچ به کار برید. بذر کتان کوبیده را در تهیه پنکیک، کلوچه، مافین، نان و سایر اقلام تنوری استفاده کنید.

با افزودن یک قاشق چای‌خوری در روز بذر کتان به رژیم غذایی‌تان شروع کنید و به‌تدریج آن را تا ۵ قاشق چای‌خوری بالا ببرید.

کد خبر 372759

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha