به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی، در حاشیه مراسم امضای اسناد همکاریهای حوزه سلامت با قرقیزستان با بیان این که زمینههای فکری خوبی برای ارز آوری و تولید و اشتغال وجود دارد، افزود: متاسفانه ما خودمان را در بازارهای داخلی محصور کرده ایم در حالی که توان رقابت بسیار خوبی داریم .
وزیر بهداشت بر ضرورت تلاش بخش خصوصی کشورمان بویژه در حوزه دارو تاکید کرد و گفت: در این حوزه دو کشور میتوانند سرمایه گذاریهای مشترکی داشته باشند و یکی از مقصدهای مهم در کشورهای اوراسیا میتواند کشور قرقیزستان باشد.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد تا بخش خصوصی کشورمان در حوزه دارو ورود پیدا کند و با بیان این که زمینههای فکری خوبی برای ارز آوری و تولید اشتغال وجود دارد، افزود: متاسفانه ما خودمان را در بازارهای داخلی محصور کرده ایم در حالی که توان رقابت بسیار خوبی داریم.
وزیر بهداشت با اشاره به استفاده خوب برخی از شرکتها و کمپانیهای بزرگ بینالمللی از فرصتها طی ادوار گذشته که کشورها به استقلال رسیدند و بازار را در اختیار گرفتند، تاکید کرد: زمینههای فرهنگی و اعتقادی مشترکی میان دو کشور ایران و قرقیزستان وجود دارد و باید بتوانیم کم کاریهای گذشته را جبران کنیم.
هاشمی ابراز امیدواری کرد: بخش خصوصی در حوزههای دارو و تجهیزات پزشکی و صنعت گردشگری سلامت حضور جدی پیدا کند؛ چرا که ممکن است در آینده این فرصت ها وجود نداشته باشد.
وزیر بهداشت ادامه داد: همه تلاش می کنند در منطقه حضور یابند و کشورهای جنوب شرق آسیا به شدت فعال هستند.همسایگان ما که ممکن است امکانات تخصصی قابل مقایسه با ایران نداشته باشند، بالاخره بازارها را در اختیار دارند، اما علاقه مندی ملتها آنگونه که دریافتم به ایران است.
هاشمی در ادامه گفت: بهتر است برای رسیدن به فرصتهای بیشتر تلاش کنیم زیرا به نفع ملت ها، فرهنگ و اقتصاد ایران و کشورهای منطقه است و البته بستگی به همت و ریسک پذیری بخش خصوصی نیز دارد.
بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت قرقیزستان نیز با اشاره به امضای یادداشت تفاهم همکاریهای حوزه دارو، درمان و آموزش پزشکی با وزیر بهداشت کشورمان، امضای این اسناد را مسیر واقعی برای اجرای توافقات دو کشور در حوزه سلامت دانست.
تالانت بیک باتیر علیف، پس از امضای اسناد همکاریهای ایران و قرقیزستان با دکتر هاشمی در بیشکک، اظهار داشت: دیدار و ملاقات بنده و وزیر بهداشت ایران با حمایت روسای جمهور و ملت دو کشور انجام شد و با توجه به توسعه تکنولوژی در حوزه سلامت در ایران، این همکاریها به نفع دو کشور خواهد بود.
وی ضمن تمجید از توسعه تکنولوژی در حوزه سلامت، گفت: ایران در حال حاضر بیش از 95 درصد از داروی مورد نیاز خود را در کشورش تولید میکند که نشانه پیشرفت و توسعه است و آرزوی پیشرفت برای دو کشور و ملت ایران و قرقیزستان را دارم.
وزیر بهداشت قرقیزستان تصریح کرد: علاقه داریم که مردم ایران و قرقیزستان نه تنها به عنوان توریست و توریست سلامت بلکه برای دید و بازدید از فامیلهای خود، بین دو کشور سفر کنند و پیشاپیش صمیمانه عید قربان را به ملت و دولت ایران تبریک میگویم.
وی تاکید کرد: بدون تلاش و حضور سران دو کشور، نمیتوان پیشرفت کرد و با همکاریهای مشترک و توسعه و تقویت این همکاریها، میتوان به پیشرفت و توسعه رسید.
نظر شما