شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۰
۰ نفر

گروه بین‌الملل: در پی سرکوب خونین یک سال و نیم گذشته مردم بحرین، مقامات آمریکا حداقل در ظاهر ارسال بخشی از تسلیحات نظامی خود برای رژیم آل خلیفه را متوقف کرده بودند.

اکنون اما واشنگتن بار دیگر به‌صورت رسمی از ادامه فروش تجهیزات نظامی به این متحد خود خبر می‌دهد. با وجود هشدارهای سازمان‌های حقوق بشر همزمان با سفر سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین به واشنگتن، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور فروش بعضی تجهیزات نظامی به بحرین را از سر گرفته است.

هر چند ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شده که تسلیحاتی که در اختیار بحرین قرار خواهد گرفت در کنترل ناآرامی‌ها و عملیات ضدشورش کاربرد ندارد، اما سازمان‌های حقوق بشر نگرانی خود را نسبت به حمایت آمریکا از یک رژیم دیکتاتور اعلام کرده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بدون اشاره به فهرست تسلیحات فروخته شده به بحرین، اعلام کرده است که تجهیزات ارائه شده با هدف ارتقای توان دفاعی خارجی در اختیار این کشور قرار می‌گیرد. نولاند گفته است که واشنگتن از ارسال موشک‌های هدایت‌شونده ضد‌تانک تاو و خودروهای نظامی هاموی که می‌تواند در عملیات ضدشورش کاربرد داشته باشد، خودداری خواهد کرد.

دولت اوباما در حالی که به‌صورت رسمی ارسال تسلیحات به بحرین را از سرگرفته از رژیم آل خلیفه خواسته است که حل «مسائل جدی و حل‌نشده‌ حقوق‌بشری» این کشور را در دستور کار قرار دهد. به گزارش بی‌بی‌سی، منابع آگاه در دولت آمریکا اعلام کرده‌اند که تجهیزات فروخته شده به بحرین شامل یک ناوچه، چند قایق گشتی و موتورهای ارتقا‌سازی‌‌شده جنگنده اف-۱۶ است.

ارسال پنهانی تسلیحات و انتقاد کنگره

در حالی که مقام‌های آمریکا در ماه اکتبر سال گذشته و به‌دنبال سرکوب مردم بحرین توسط حکومت، از توقف ارسال تسلیحات نظامی به بحرین خبر داده بودند ماه گذشته یک واحد پژوهشی کنگره آمریکا در گزارشی اعلام کرد که پس از ناآرامی‌های بحرین، ارائه تجهیزات نظامی آمریکا به‌طور کامل متوقف نشده بود. بحرین مقر ناوگان پنجم دریایی آمریکا در خلیج‌فارس است و رژیم آل‌خلیفه یکی از متحدان نزدیک واشنگتن در منطقه به حساب می‌آید.

تصمیم به از سرگیری رسمی ارسال تسلیحات به بحرین انتقاد مقام‌های کنگره آمریکا را هم به‌دنبال داشته است. به گزارش رویترز، سناتور پاتریک لیهی روز گذشته با اشاره به از سرگیری فروش تسلیحات از این اقدام دولت آمریکا انتقاد کرد. این سناتور دمکرات با تاکید بر اینکه این اقدام دولت آمریکا پیام اشتباهی را می‌دهد، گفت: رژیم بحرین باید به خواسته‌ای قانونی مردم این کشور توجه کند و نیروهای امنیتی خود را برای بازداشت، شکنجه و کشتار مخالفان مورد بازخواست قرار دهد.

به گزارش واشنگتن پست، سناتور دمکرات ران وایدن هم با انتقاد از این مسئله تاکید کرد: فروش تسلیحات به بحرین در بدترین زمان صورت گرفته است. اوضاع در بحرین بدتر شده که بهتر نشده است. از سرگیری ارائه تسلیحات آمریکا به بحرین پس از آن صورت گرفت که سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین در سفر خود به واشنگتن با جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، هیلاری کلینتون و لئون پانه‌تا وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحرین بیشتر از یک سال است که شاهد اعتراض‌های مردمی است اما دولت آمریکا با وجود هشدارهای گسترده سازمان‌های حقوق بشر مانند عفو بین‌الملل، همچنان ارسال تسلیحات نظامی به این کشور را ادامه می‌دهد. روز جمعه هم پلیس بحرین برای مقابله با تظاهرات مخالفان بار دیگر از گاز اشک‌آور استفاده کرد. در بسیاری از روستاهای بحرین صدها نفر بار دیگر به خیابان‌ها رفتند و خواستار آزادی معترضان و فعالان حقوق بشر از زندان‌ها شدند. مخالفان بحرینی بارها تصاویر گاز اشک‌آور و نارنجک‌های صوتی را منتشر کرده‌اند که آمریکایی‌ بودن آنها را نشان می‌دهد.

کد خبر 170131
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز