سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: متمم ۹۲ شهرداری تهران به میزان ۳۴۴۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در جلسه امروز شورای شهر به تصویب رسید که مبلغ تصویب شده پیشنهاد کمیسیون تلفیق شوراست و مبلغی که شهرداری تهران برای متمم ۹۲ به شورای شهر ارائه کرده بود ۳۵۵۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است.

به گزارش همشهری آنلاین، معاون مالی و اداری شهرداری تهران پیش از بررسی لایحه متمم، طی سخنانی گفت: سال گذشته بودجه ۹۲ را به میزان ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به شورای شهر ارائه کردیم که ۲۳۰۰ میلیارد تومان آن را کم کردند و به شهرداری پیشنهاد دادند که در صورت نیاز متمم ارائه دهد و من خوشحالم که متمم بودجه به شورای چهارم رسیده است.

حسین محمد پورزرندی با بیان اینکه بعد از تصویب بودجه کمیته‌های درآمدی ما به طور کامل فعال بوده و حتی در زمان انتخابات نیز تعطیل نشد تا بتوانیم به میزان مورد نظر برسیم گفت: عملکرد مالی شهرداری تهران در شش ماهه سالجاری در بحث درآمد نقدی ۱۱۰ درصد تحقق و در غیر نقد ۱۴۵ درصد محقق شده است و در هفت ماهه نیز میزان درآمد نقدی محقق شده ۱۲۰ درصد و درآمدغیر تقدی ۱۴۰ درصد است، این میزان در پایان هشت ماهه نخست سالجاری نیز ۱۲۱ درصد در بخش نقدی و ۱۴۰ درصد در بخش غیر نقدی است که در مجموع از ابتدای سالجاری تا پایان آبان ماه میزان درآمد محقق شده ۱۳۰ درصد بوده است.

وی با تاکید بر اینکه نگاه شورا و شهرداری حرکت به سمت افزایش درآمد پایدار بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر از مجموع درآمدهای شهرداری۴۰ درصد آن پایدار است و این میزان نیز قابل افزایش خواهد بود.

معاون شهردار تهران افزود: در صورتی که به سازمان مالیاتی کمک کنیم میزان درآمد پایدار شهرداری تا ۵/۱ برابر نیز افزایش خواهد یافت، همچنین افزایش عوارض پسماند و نوسازی نیز موجب افزایش درآمد پایدار خواهد شد.

پورزرندی، مساله درآمد غیر نقدی را موضوع همیشگی اختلاف میان برخی از اعضای شورا و شهرداری اعلام کرد و گفت: لازم است در این خصوص جلسه‌ای برگزار شود تا شهرداری دیدگاهش را ارائه دهد تا در ‌‌نهایت به نگاهی مشترک میان شهرداری و شورای شهر برسد.

وی تصریح کرد: درآمد غیر نقد طی دوران شهرداری از گذشته وجود داشته اما تفاوت آن با این دوره این است که ما آن را به تصویر کشیده‌ایم و در معرض تصمیم گیری شورا قرار داده‌ایم در صورتی که در گذشته درآمد غیر نقدی وجود داشته اما ثبت و ضبط نمی‌شده است.

معاون مالی و اداری شهرداری تهران با بیان اینکه سندی از دوره‌های پیش شهرداری وجود دارد که نشان می‌دهد ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری بوده اما ۷۰۰ میلیارد تومان درآمد غیر نقدی بوده است گفت: این مساله ناشی از عدم وجود نظام حسابرسی ویژه بوده که ما توانستیم آن را اجرایی کنیم و حتی دولت نیز نتوانسته با گذشت چند سال این نظام را اجرایی کند.

پورزندی افزود: ۵۰ درصد بودجه شهرداری که بدون تصمیم گیری در مورد آن عمل می‌شده در این دوره در اختیار شورای شهر قرار گرفته و از سال گذشته نیز درآمد غیر نقدی در سیستم ویژه‌ای بررسی می‌شود که اعضای شورا در صورت تمایل می‌توانند تمام موارد و تهاتر‌های مناطق مختلف را برای بررسی بیشتر شاهد باشند.

وی با بیان اینکه از سال گذشته در شهرداری تهران خزانه غیر نقدی نیز ایجاد کردیم گفت: از ۱۰۰ درصد آن تا کنون ۶۰ درصد محقق شده که ان شاالله با راهنمایی اعضای شورای شهر ونظام بودجه‌ای شفاف بتوانیم همه آن را محقق کنیم.

معاون شهردار تهران خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم بودجه شهرداری با نظام حسابرسی منطبق باشد باید این بودجه عملیاتی شده و قیمت تمام شده پروژه‌ها در بودجه دیده شود، ما نیز به دلیل اجرای نظام حسابداری می‌توانیم بودجه عملیاتی را ارائه دهیم.

وی در توضیح بودجه غیر نقدی نیز اظهار کرد: به عنوان مثال مجتمع‌های ایستگاهی مترو یکی از منابع درآمدی متروست، این مجتمع‌ها در زیر زمین است اما لازم است شهرداری آن را خریده و در اختیار مترو قرار دهد، به همین دلیل بودجه غیر نقدی برای مترو در نظرمی گیریم تا در ازای ملک مجتمع‌های ایستگاهی، از آن بودجه کم کنیم، به همین دلیل بودجه غیر نقدی در نظر گرفته می‌شود.

پورزرندی افزود: بخشی از بودجه پروژه‌های عمرانی به صورت نقدی و بخشی دیگر به صورت غیر نقدی است که در بخش غیر نقد باید ملکی را در ازای کار به پیمانکار واگذار کنیم و در واقع دارایی اختصاصی شهرداری با این اقدام به دارایی عمومی مثل پل، بزرگراه، مترو و... تبدیل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در شهرداری مزایده یا فروش اموال یا دارایی نداشته و تنها تها‌تر اموال داریم گفت: سازمان مشارکت‌های شهرداری نیز به پروژه‌های مشارکتی می‌پردازد که طبق مصوبه شورای سوم مقرر شد پروژه‌هایی که بیش از ۴۰ درصد آن تکمیل شده به بخش خصوصی واگذار شود امسال نیز در این بخش ۵۵۰ میلیارد تومان داریم.

پورزرندی در ادامه با اشاره به موضوع تراکم و کاربری اشاره کرد و گفت: میزان ارائه شده در این بخش در‌‌ همان سقفی است که بیش از این برای بودجه ارسال کرده بودیم و در واقع‌‌ همان ۳۰ درصد افزایش بودجه را در این بخش نیز در نظر گرفتیم.

معاون مالی و اداری شهرداری به مساله مجوز دریافت وام‌های داده شده به شهرداری اشاره کرد و گفت: شورای شهر اضافه دریافت ۱۰ درصد وام به شهرداری داده است که این میزان بیشتر نشده البته ممکن است گاهی وامی را تسویه را کرده و سپس وام جدیدی دریافت می‌کنیم که باز هم از سقف ۱۰ درصد تجاوز نمی‌کند.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون شهرداری نمی‌تواند چک‌هایی را که از شهروندان دریافت می‌کند پشت نویسی کرده و به پیمانکاران بدهد به همین دلیل طی توافقی با بانک چک‌های دریافتی را به بانک داده و معادل آن برات کارت می‌گیریم و برات کارت را به پیمانکار می‌دهیم، هم اکنون نیز به جای چک‌های ارائه شده به بانک ۱۵۰ میلیارد تومان برات کارت خواسته‌ایم.

پورزرندی تصریح کرد: به هیچ عنوان ۱۲۰۰ میلیارد تومان وام مجوز داده شده به شهرداری به میزان یک ریال هم افزایش نمی‌یابد و ما بقی برات کارت است، در بودجه سرفصلی به نام برات کارت نداشتیم به همین دلیل این موضوع با نام وام در بودجه قرار گرفته است.

معاون شهردار تهران در ادامه در خصوص اظهارت برخی اعضای شورا و ایراداتی که آن‌ها به موضوع بودجه غیر نقدی گرفتند گفت: متخصصان بودجه را در شورای شهر دعوت کنید و من نیز به عنوان شاگرد آن‌ها مبانی علمی را توضیح می‌دهم و اگر اشتباه بود متهم ردیف اول خواهم شد.

وی افزود: در بودجه عملیاتی غیر نقدی نداریم، اما چون می‌خواستیم این بخش را در حساب و کتاب‌های خود بگنجانیم ناچار شدیم آن را واریز کنیم.

پورزرندی افزود: مبدع بودجه غیر نقدی شهرداری این دوره نبوده است بلکه این مساله از گذشته وجود داشته و تنها در این دوره به صورت شفاف ارائه شده و ثبت و ضیط می‌شود، من نیز خواهش می‌کنم جلسه‌ای جداگانه به بودجه غیر نقدی اختصاص دهید.

معاون شهردار تهران تصریح کرد: به گونه‌ای صحبت نکنید که ما احساس حقارت کنیم ما ادعا داریم که در چارچوب علمی قدم برمی داریم.

بر اساس این گزارش متمم ۹۲ شهرداری تهران به میزان ۳۴۴۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در جلسه امروز شورای شهر به تصویب رسید.

کد خبر 240237
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز