مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶
۰ نفر

متخصصان می‌گویند ترومای مغزی و یا سندرم سوزش دهان می‌تواند باعث بی حسی زبان شود.

دندان درد

به گزارش همشهری آنلاین، باشگاه خبرنگاران به نقل از اینفو بلوم نوشت: زبان یکی از اندام‌های مهم و حیاتی در دهان است که نقش ویژه‌ای در تکلم و جابه‌جایی مواد غذایی در فرآیند جویدن دارد. با این حال، این اندام نیز مانند سایر بخش‌های بدن ممکن است دچار بیماری‌های مختلف شود. یکی از بیماری‌های شایع زبان، بی حس شدن آن است.

متخصصان می‌گویند از جنبه پزشکی بی حسی زبان دلایل متعددی دارد. برای مثال فلج شدگی زبان یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که به دلیل آسیب عصب زبان رخ می‌دهد. آسیب به مغز، آلرژی‌های مختلف و بارداری از دیگر دلایلی است که می‌تواند باعث بی حسی زبان شود.

فلج شدگی زبان می‌تواند ناشی از دو بیماری ام اس (Multiple sclerosis) و سندرم سوزش دهان باشد. با این وجود، پس از مشاهده بی حسی زبان مراجعه به پزشک متخصص ضروری است، زیرا تنها یک متخصص می‌تواند به طور قطع به دلیل بروز این بی حسی پی ببرد.

بی حسی زبان که ناشی از آسیب عصبی باشد بسیار شایع است و ممکن است هر اندام دیگر از بدن را نیز درگیر کند. اصلی‌ترین مواردی که می‌تواند به عصب زبان آسیب وارد کند اشتباهات دندانپزشکی در فرآیند کاشتن دندان، عصب کشی و کشیدن دندان عقل است.

تروما یا آسیب مغزی نیز از دیگر دلایلی است که بی حسی زبان را می‌تواند درپی داشته باشد. سکته مغزی رایج‌ترین آسیبی است که می‌تواند باعث آسیب به اعصاب زبان شود. در حقیقت مغز مرکز اعصاب و میلیون‌ها نورون است که آسیب به آن می‌تواند هر بخش از بدن شامل زبان را تحت تاثیر قرار دهد.

افرادی که از آلرژی رنج می‌برند به دفعات شاهد بی‌حسی زبان خود بوده‌اند. آلرژی غذایی در این افراد منجر به تورم و بی حسی زبان می‌شود. همچنین از رایج‌ترین عوارض جانبی مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها بروز تاول بر روی زبان است که در نهایت منجر به بی حسی و مور مور شدن این اندام می‌شود.

بی حسی زبان یکی از عوارض جانبی رایج در زنان باردار به ویژه آن‌هایی که از آلرژی در این دوره رنج می‌برند، است. مور مور شدگی، تورم و بی حسی زبان در این زنان دیده می‌شود که ممکن است به دلیل افزایش فشار خون و احتباس آب رخ دهد.

سندرم سوزش دهان یکی از سندرم‌های ناشناخته است که از علائم آن بروز احساس سوزش در دهان، زبان، لب‌ها، و لثه‌های بیمار است. عدم تعادل هورمونی یا کمبود برخی مواد مغذی به ویژه ویتامین B۱۲ یکی از دلایل بروز این سندرم محسوب می‌شود.

کد خبر 622257

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha