سه‌شنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸
۰ نفر

آیا آبمیوه‌های تازه تهیه شده برای مدت طولانی قابل نگهداری هستند یا خیر؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال ادامه مطلب را بخوانید.

آبمیوه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، استفاده از آبمیوه‌های طبیعی، انرژی بسیاری به بدن انسان می‌دهد، به همین علت از آن دسته نوشیدنی‌هایی است که بدن به آن احتیاج دارد. همان گونه که از اسم آبمیوه‌های طبیعی معلوم است، کاملا طبیعی هستند. اما آیا آبمیوه‌های تازه تهیه شده برای مدت زمان طولانی قابل نگهداری هستند یا خیر؟

بعضی از تاثیرات موثر آبمیوه مثل بعضی ویتامین‌های حساس به اکسیژن و نیز آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن به سرعت بعد از گرفتن آبمیوه شروع به خراب شدن می‌کنند. پس چنانچه می‌خواهید از ترکیبات موثر آن استفاده کنید، بهترین زمان استفاده بلافاصله بعد از تهیه آن است.

نوع آبمیوه هم تعیین‌کننده مدت نگهداری آن است. مثلا، آب‌ سیب بسیار سریع بر اثر واکنش‌های قهوه‌ای‌ شدن آنزیمی رنگ عوض می‌کنند یا درباره آب مرکبات تغییر رنگ با تاخیر، ولی بسیاری از ویتامین C آن واکنش‌های اکسیداسیون می‌دهد.

نوع آبمیوه‌گیری هم بسیار مهم است. هر چقدر دور پایین‌تر باشد، افت کیفی آبمیوه کمتر است. آبمیوه‌های تهیه شده با دستگاه‌های دور پایین یا دستی بعضی اوقات تا ۲۴ ساعت می‌توان نگهداری کرد، ولی در انواع سانتریفیوژی این زمان به ۸ ساعت کم می‌شود.

بهترین روش نگهداری از آبمیوه‌های طبیعی

بهترین ظرف برای نگهداری آبمیوه، ظروف شیشه‌ای است و بعد از آن ظروفی از جنس استیل ضد زنگ. استفاده از ظروف پلاستیکی برای نگهداری آبمیوه در یخچال توصیه نمی‌شود، چون بیشتر آبمیوه‌ها اسیدی است و باعث نشت مواد شیمیایی از بطری به داخل آبمیوه می‌شوند.

تا حد امکان از تماس آبمیوه با اکسیژن پیشگیری کنید به این معنی که ظرف را پر کنید تا هیچ اکسیژنی درون آن باقی نماند. این اکسیژن علت اصلی تغییر رنگ و افت ارزش غذایی است.

آبمیوه را بعد از گرفتن حتما در یخچال نگهداری کنید. می‌توانید قدری آبلیمو به عنوان نگهدارنده طبیعی به آن بیفزایید.

چنانچه حجم زیادی از آبمیوه را گرفته‌اید، می‌توانید آن را در ظروف ویژه یخ و در زمان‌های نیاز استفاده کنید، ولی مقدار صدمه به مواد مغذی در این شیوه بیشتر از یخچال است.

زمانی که هر نوع تغییر طعم و رنگ غیرمعمول در آبمیوه نگهداری شده دیدید، آن را دور بریزید. این تغییرات بر اثر انجام نوعی واکنش‌های آنزیمی و اکسیداسیون در آبمیوه اتفاق می‌افتد.

کد خبر 641667

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha