سه‌شنبه ۲ آبان ۱۳۸۵ - ۱۰:۵۲
۰ نفر

گروه علمی فرهنگی: یک گروه خیریه فعال در زمینه محیط زیست به‌تازگی ۱۰ نقطه از آلوده‌ترین مناطق کره زمین را مورد مطالعه قرار داده است.

موسسه خیریه «بلک‌اسمیث» در آمریکا که برای تعیین آلوده‌ترین نقاط زمین از اطلاعات دانشمندان مختلف و گروه‌های دوستدار محیط زیست بهره گرفته، هم‌اکنون طرح‌های پاکسازی برخی از این مناطق را آغاز کرده است. طبق اطلاعات جمع‌آوری شده این موسسه، از میان  ۱۰ نقطه آلوده جهان، سه مورد در کشور روسیه قرار دارد و بقیه در نقاط مختلف جهان پراکنده‌اند.
به گزارش بی‌بی‌سی‌، فلزات سنگین از قبیل سرب مهمترین منابع این آلودگی‌ها بوده و سلامتی حدود  ۱۰میلیون نفر در این مناطق به‌شدت در خطر است. «ریچارد فولر» سرپرست موسسه خیریه بلک‌اسمیث اعلام کرد یکی از مهمترین نگرانی‌ها در تمامی این مناطق، انباشته شدن مواد سمی ماندگار در محیط زیست و همچنین نفوذ مواد سمی به بدن افرادی است که در این نواحی حضور دارند.
وی افزود: در برخی از این نواحی متوسط عمر افراد مشابه متوسط عمر انسانها در قرون وسطی است، بروز عیوب مادرزادی در نوزادان امری طبیعی محسوب می‌شود،  ۹۰درصد کودکان به بیماری آسم مبتلا بوده و عقب‌ماندگی ذهنی کاملاً شایع است.
به گفته فولر، در برخی کشورها متوسط عمر انسانها حدود نصف متوسط عمر افراد در کشورهای ثروتمند جهان است و تازه چنانچه در این مناطق افراد به همین عمر کوتاه نیز دست پیدا کنند، عمر آنها مملو از ناراحتی‌ها و تحمل دردهای فراوان بوده‌ است.
تحقیقات سازمانهای مختلف وابسته به سازمان ملل نشان می‌دهد حدود ۲۰ درصد از مرگ‌ومیرهای زودرس در جهان به علت عوامل محیط زیستی است.  در میان فهرست آلوده‌ترین نقاط جهان، منطقه چرنوبیل در اوکراین که شاهد یکی از مهمترین حوادث صنعتی در سالهای اخیر بوده، شناخته‌شده‌‌ترین نام است، اما بقیه این مناطق دارای شهرت چندانی نیستند.  برخی دیگر از آلوده‌ترین نقاط کره زمین عبارتند از:
- منطقه «تزرژینسک» (Dzerzhinsk) در روسیه که در دوران جنگ سرد کارخانه‌های تولید سلاح‌های شیمیایی در آن قرار داشته‌اند.
- منطقه «لین‌فن» (Linfen) در چین که مرکز صنعت زغال سنگ این کشور محسوب می‌شود.
- منطقه «کابوه» (Kabwe) در کشور زامبیا به عنوان مرکز معدنکاوی و تصفیه فلزات از جمله فلز سرب
- منطقه «هینا» (Haina) در جمهوری دومنیکن که بازیافت باتری‌ها سبب انباشته شدن حجم بسیار زیادی فلز سرب در منطقه شده است.
- منطقه «رانیپت» (Ranipet) در هند که بیش از  ۳ میلیون نفر در آن در معرض ضایعات صنعت دباغی قرار گرفته‌اند.
کد خبر 6513

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز