ماکارونی یکی از غذاهای پرطرفدار است که براحتی و بسیار سریع قابل تهیه است. طعم ماکارونی بستگی به سسی دارد که روی آن می‌ریزید. در این مطلب طرز تهیه ماکارونی با سویا را که در سس آن به جای گوشت چرخ‌کرده از سویا استفاده می‌شود، آموزش داده‌ایم.

پاستا - غذا - طرز تهیه ماکارونی با سویا

به گزارش همشهری آنلاین، معمولا ماکارونی با استفاده از گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود اما ماکارونی با پنیر پیتزا، ماکارونی با مرغ و ماکارونی با سویا را نیز می‌توان از محبوب‌ترین ماکارونی‌ها نام برد. ماکارونی ارزش غذایی بالایی دارد، اگرچه دم کردن ماکارونی از لحاظ سلامتی برای بدن مفید نیست اما در ایران روش متداول برای آماده کردن ماکارونی معمولا دم کردن آن به همراه سسی است که مهیا کرده‌ایم. در این روش هم سس مورد نظر را با سویا آماده می‌کنیم و سپس به همراه ماکارونی دم می‌کنیم. در ادامه با طرز تهیه ماکارونی با استفاده از سویا به روش معمول و ساده همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا

ماکارونی ( فرمی یا رشته‌ای): ۳۰۰ گرم
سویا: ۷۰ گرم
رب گوجه فرنگی: دو یا سه قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد متوسط
فلفل دلمه‌ای: یک عدد کوچک
سیب زمینی ( برای ته‌دیگ ): یک عدد
روغن: به مقدار کافی
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
پودر آویشن: نصف قاشق چای‌خوری
ادویه کاری: به دلخواه

دستور پخت و طرز تهیه ماکارونی با سویا

ابتدا در ظرف مورد نظر، آب را بگذارید روی حرارت تا به جوش آید. همچنین سویا را با آب ولرم می‌گذاریم تا خیس بخورد (حدودا ۳۰ دقیقه کافی است) حالا پیازها را نگینی ریز کرده و درون ماهی تابه با کمی روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس سویا را که آبکشی کرده‌ایم و گذاشته‌ایم تا آب آن خوب برود (در صورت نیاز سویاها را فشار دهید تا آب آن خارج شود) به پیازها اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا به‌خوبی پخته شوند (حدودا ۱۰ دقیقه کافی است). در مرحله بعدی دستور پخت ماکارونی با سویا، به سویاها کمی دیگر روغن اضافه می‌کنیم و فلفل دلمه‌ای را که نگینی خرد کرده‌ایم با سویا تفت می‌دهیم تا کمی نرم شوند.

سپس ادویه‌ها را روی مواد می‌ریزیم کمی تفت می‌دهیم و بعد از آن رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم کمی تفت بخورد تا بوی خامی رب از بین برود. در آخر نمک آن را اندازه می‌کنیم. می‌توانید بنا به ذائقه خود کمی آبلیمو هم به مواد اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید. در این مدت آب ما به جوش آمده، نمک آب را اندازه می‌کنیم و ماکارونی را درون آب می‌ریزیم. در اینجا ممکن است آب از جوش بیفتد، در ظرف را بگذارید تا آب دوباره به جوش آید، پس از آن در ظرف را بردارید. ماکارونی را هر چند بار هم بزنید تا به یکدیگر نچسبند.

با توجه به تجربه می‌توانید میزان پخت ماکارونی را تشخیص دهید. البته هر کس روش متفاوتی برای تشخیص دارد. اما توجه کنید که مغز ماکارونی پخته شود. در این مرحله ماکارونی را آبکش کرده، اگر ماکارونی شما لعاب داده کمی آن را با آب سرد بشویید.

حالا کف ظرف مورد نظر را روغن بریزید و بگذارید کمی داغ شود سپس سیب زمینی‌ها را که از قبل پوست کرده و حلقه کرده‌اید در کف ظرف بچینید و روی آن را کمی ماکارونی بریزید و سپس کمی از مواد سس را روی آن قرار دهید به همین ترتیب مواد را لایه‌لایه قرار دهید. همچنین شما می‌توانید ماکارونی را داخل ظرفی با مواد سس کاملا مخلوط کنید و سپس بگذارید تا دم بکشد. حدود بیست تا سی دقیقه برای دم کشیدن ماکارونی لازم است.

آموزش تهیه ماکارونی با سویا و قارچ

طرز تهیه ماکارونی با سویا | فوت و فن خوشمزه و خوشرنگ شدن پاستا

ماکارونی و پاستا از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه هستند که با تهیه انواع سس ماکارونی و پاستا می‌توان طعم‌های متفاوتی به آنها بخشید و از سرو این غذاهای عالی لذت برد. در اینجا روش دیگر تهیه سس ماکارونی با استفاده از سویا و قارچ را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا و قارچ

ماکارونی ۷۰۰ گرمی: ۱ بسته
سویا: ۲۰۰ گرم
قارچ سرخ شده: ۲۰۰ گرم
شیر: ۱ لیوان
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی رنده شده: ۴ عدد
رب گوجه فرنگی: ۵ قاشق غذاخوری
فلفل پاپریکا: ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری سرخالی
آب جوشیده گرم: نصف فنجان
کره و روغن: به مقدار لازم
نمک: به میزان کافی

دستور پخت و طرز تهیه ماکارونی با سویا و قارچ

دستور پخت در ابتدا باید سویا به همراه نمک و فلفل درون شیر به مدت ۲ الی ۳ ساعت بخیسانید. پس از این زمان آن را آبکش کنید و با فشار دست شیر اضافی آن را کاملا خارج کنید.

سپس پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی ریز کنید و  مقداری روغن درون تابه بریزید و تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند و قارچ‌های خردشده و سرخ شده را نیز به آن بیفزایید.

در مرحله بعدی طرز تهیه سس ماکارونی با سویا باید زردچوبه را بیفزایید و بعد گوجه فرنگی‌های از قبل رنده شده را به آن اضافه کنید.

پس از گرفته شدن آب گوجه فرنگی‌ها، نوبت اضافه کردن سویا است که باید مقداری آب به مواد بیفزایید تا سویاها بپزند.

هنگامی که آب سویاها نیز تبخیر شد کمی تفت دهید تا طعم خام سویاها گرفته شود.

در نهایت زمانی که ۵ الی ۶ دقیقه سپری شد دیگر ادویه‌ها را به همراه رب و کمی نمک بیفزایید و کاملا مواد را تفت دهید تا طعم مواد به خرد یکدیگر بروند.

منبع : آرگا

کد خبر 660686

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha