شیرینی گردویی یک شیرینی خشک و خوشمزه ایرانی است که به دلیل داشتن گردو بسیار مقوی است. این شیرینی در ایام نوروز هم طرفدار دارد.

طرز تهیه شیرینی گردویی

به گزارش همشهری آنلاین، شیرینی گردویی یکی از شیرینی‌های خوشمزه بین ایرانیان است. این شیرینی در زمان نوروز هم برای پذیرایی بسیار طرفدار دارد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی 

سفیده تخم مرغ:  ۱۸۰ گرم یا یک پیمانه

گردو: ۲۰۰ گرم یا ۲ پیمانه

پودر قند: ۴۰۰ گرم  

کیک اسفنجی ساده: ۲۰۰ گرم

پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی گردویی | فوت و فن‌های پخت شیرینی گردویی بدون فر

طرز تهیه شیرینی گردویی

۱. نیمی از سفیده تخم مرغ را با گردو، پودر قند و کیک اسفنجی ساده داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب میکس کنید تا کاملا یکدست شود. پس از یک دقیقه باقیمانده سفیده تخم مرغ را اضافه کنید.

۲. همه مواد را در یک تابه مناسب بریزید و ۲۰ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم با یک قاشق چوبی هم بزنید.

۳. پس از حل شدن پودر قند، پودر کاکائو و یک قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید. حواستان باشد مواد را مدام هم بزنید. بعد از غلیظ شدن مواد حرارت را خاموش کنید.

۴. باقیمانده روغن مایع را همراه سرکه سفید اضافه کنید. مواد شیرینی را داخل یک ظرف در بسته بریزید و به آن زمان بدهید تا کاملا خنک شود.

۵. سپس مواد را داخل قیف بریزید و داخل سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید. شیرینی‌ها را با اندازه دلخواه با کمی فاصله قیف بزنید و سر شیرینی‌ها را با انگشت خیس  صاف و یکدست کنید.

۶.، سپس شیرینی‌ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده‌اید قرار دهید. پس از پخت و خنک شدن شیرینی‌ها آنها را داخل ظرف مورد نظر بچینید.

شیرینی گردویی بدون فر

برای ‌پخت شیرینی گردویی بدون فر باید داخل یک قابلمه جادار سه پایه فلزی قرار دهید و با دم کنی روی در قابلمه را بپوشانید، سپس زیر قابلمه هم شعله پخش کن قرار و اجازه دهید مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بماند تا کاملا گرم شود.

سپس شیرینی‌ها را داخل سینی مناسب که با کاغذ روغنی پوشیده شده قیف بزنید و داخل قابلمه قرار دهید و ۲۰ دقیقه برای پخت شیرینی زمان دهید.  

طرز تهیه شیرینی گردویی | فوت و فن‌های پخت شیرینی گردویی بدون فر

نکات و فوت و فن‌ها

۱. برای نگهداری شیرینی گردویی باید یک تکه نان داخل ظرف قرار دهید این کار مانع خشک شدن شیرینی می‌شود.

۲. داغ بودن فر برای ترک خوردن این شیرینی بسیار مهم است.

۳. اگر موقع ریختن در سینی، مواد خیلی شل بود کمی خرده کیک اضافه کنید و اگر سفت بود و مواد از قیف خارج نشد کمی سفیده تخم مرغ اضافه کنید.

۴. شیرینی را یکباره از فر خارج نکنید زیرا پف مواد گرفته و به آن شوک وارد می‌شود.

کد خبر 748137
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha