همیشه که قرار نیست خانم خانه روزی چند ساعت از عمر خودش را صرف آشپزی کردن در آشپزخانه کند و سهم دیگران تنها یک تشکر یا حداکثر کمک در جمع کردن میز یا سفره و در شرایط خیلی عالی شستن ظروف باشد.

آشپزخانه ۴ نفره

 همشهری آنلاین: با یک برنامه‌ریزی ساده می‌توان این پروژه را هفته‌ای یا با ارفاق فراوان ماهی یک بار به دیگر اعضای خانواده سپرد. در این برنامه‌ریزی بچه‌های نوجوان و جوان خانواده هم باید سهمی جداگانه داشته باشند.

ما در اینجا یک خانواده چهار نفره- یعنی پدر و مادر و یک دختر و پسر جوان- را فرض کرده‌ایم و برای راحتی کار برای هر کدام منوی پیشنهادی هم در نظر گرفته‌ایم. این تقسیم‌بندی‌ها براساس سختی کار است.

البته مطمئن باشید این بار هم کفه ترازو به سمت مادر خانواده سنگین‌تر بوده و قرعه پخت غذای سخت و پر دردسر به نام خانم خانه افتاده است.

در ضمن چهار غذای پیشنهادی همگی برای شام مناسب بوده و به اصطلاح نونی هستند و دیگر دردسری برای دم کردن برنج و زحمت دو برابر وجود ندارد.

پیشنهاد برای مادر خانواده

ماهی با سس اسفناج

مطمئناً طرز پخت ماهی درسته را می‌دانید حالا  این‌بار آن را با سس اسفناج و تزیینات متفاوت سرو کنید

پیشنهاد برای پدر خانواده

دلمه تخم‌مرغ

شما آقایان که در پخت تخم‌مرغ تخصص کافی دارید پس جای نگرانی نیست.

پیشنهاد برای پسر خانواده

کوفته گوشت وگشنیز

گوشت قلقلی کردن که کاری ندارد. به یاد بچگی‌هایتان و خمیر بازی بیفتید و با مایه گوشت کوفته درست کنید.

پیشنهاد برای دختر خانواده

خوراک گوشت و گوجه فرنگی

این غذا در مقایسه با غذاهای که بعداً باید بپزید خیلی آسان است، امتحان کنید.

ماهی با سس اسفناج

۴ دستور غذا برای پدر، مادر، پسر و دختر خانواده | آشپزخانه ۴ نفره

ماهی درسته را با روش‌های مختلفی سرو می‌کنند. اگر مراسم یا مهمانان خاصی دارید و می‌خواهید از آنها با یک غذای خاص و تزئینی متفاوت و زیبا پذیرایی کنید ماهی با سس اسفناج را پیشنهاد می‌کنیم.

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر

یک عدد ماهی درشت؛ ۲ تا ۳ کیلوگرم (ماهی سفید، شوریده یا ماهی دلخواه)
 ۳ تا ۵ عدد پیازچه درشت (خلالی خرد شود)
یک عدد لیموترش درشت یا ۴ عدد ریز
یک عدد خیار درشت
شوید؛ مقداری برای تزئین
لیموترش؛ برای سرو
نمک و فلفل؛ به مقدار لازم

۱. ابتدا ماهی را پاک کرده و پس از خالی کردن شکم آن خوب بشویید. سر و دم ماهی را نبرید چون قرار است ماهی درسته طبخ شود. فر اجاق‌گاز را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد، ۳۵۰ درجه فارنهایت یا شماره ۴ روشن کنید. یک تکه فویل آلومینیوم بزرگ روی سطح کابینت پهن کرده و ماهی درسته را روی فویل قرار دهید. داخل شکم ماهی را با برش‌های لیموترش و پیازچه پر کرده و با نمک و فلفل آن را طعم‌دار کنید. سپس ماهی را به طور کامل با فویل بپوشانید و آن را داخل فر به مدت یک ساعت بپزید.

۲. بعد از این مدت، ماهی را همان طور که میان فویل قرار گرفته از فر بیرون آورده و مدت یک ربع کناری بگذارید تا سرد شود و سپس فویل را از آن جدا کنید. حالا ماهی را داخل سینی قرار داده و آن را با پلاستیک مخصوص روکش غذا (سلفون) خوب پوشانده و دو ساعت در یخچال قرار دهید.

۳. بعد از گذشت این مدت، ماهی را از یخچال خارج کرده و آرام پوست آن را از گوشش جدا کنید. این کار را به آرامی انجام دهید تا گوشت ماهی جدا نشود. (پوست هر دو طرف ماهی را بکنید؛ فقط مراقب باشید سر و دم ماهی هم جدا نشود)

۴. شما می‌توانید این ماهی را به همین صورت سرد سرو کنید ولی اگر موافق با سرو آن به صورت سرد نیستید، پنج تا ده دقیقه ماهی را در فر گرم کرده و سپس شروع به تزئین روی آن کنید.

۵. ماهی را داخل دیس بزرگی قرار داده و سطح آن را به جای پوست ماهی با حلقه‌های خیار پوشش دهید.

۶. برای درست کردن سس، سیر، اسفناج، ترخون، مایونز و آب لیموترش را در دستگاه غذاساز بریزید و خمیری از سبزی تحویل بگیرید. کره را هم آب کرده و به مخلوط سبزی اضافه کنید تا سسی غلیظ و نرم حاصل شود. این سس را پیش از سرو در یخچال قرار دهید.

۷. حالا سس را در ظرف مخصوص سس بریزید و ماهی را همراه با این سس و برش‌های لیموترش و برگ‌های شوید سرو کنید.

مواد لازم برای سس:

۳ حبه سیر
۲۰۰ گرم اسفناج
۴۰۰ گرم ترخون
۳۰۰ گرم سس مایونز
۲ ق. س آب لیموترش
۲۰۰ گرم کره

دلمه تخم‌مرغ

۴ دستور غذا برای پدر، مادر، پسر و دختر خانواده | آشپزخانه ۴ نفره

تخم‌مرغ از آن خوراکی‌هایی است که همه‌جور بلایی سرش می‌آید. نیمرو، تخم‌مرغ عسلی و انواع املت دم‌دست‌ترین محصولات تخم‌مرغ هستند. اما یک پیشنهاد داریم که می‌تواند صبحانه شما را متحول کند؛ دلمه تخم‌مرغ. البته اگر حوصله مختصر آشپزی در اول صبح را دارید، می‌توانید با دلمه تخم‌مرغ تجربه لذت بخش و خوشمزه‌ای داشته باشید. دلمه تخم‌مرغ غذای کاملی است. توصیه می‌کنیم با آب پرتقال و نان تست این صبحانه را نوش جان کنید.  

۱. تخم‌مرغ‌ها را آبپز کنید؛ باید خوب سفت شوند. بعد از آن، هرکدام را از وسط نصف کنید.

۲. زرده‌ها را هم از سفیده دربیاورید. دقت کنید که سفیده خراب نشود چون آنها را صحیح و سالم لازم دارید.

۳. زرده‌ها و بقیه مواد را داخل میکسر بریزید و اجازه دهید خوب یک‌دست شوند. به این ترتیب مایه خمیری‌شکلی خواهید داشت.  

۴. خمیرتان را در یک قیف پارچه‌ای بریزید و سپس سراغ سفیده‌ها بروید که مثل قایق گوشه‌ای افتاده‌اند. حفره قایق را با خمیر پر کنید. این کار را با قاشق هم می‌توانید انجام دهید. بعد از این هم اگر وقت دارید، با برگ‌های جعفری روی تخم‌مرغ‌ها را تزئین کنید.

مواد لازم:

۶ عدد تخم‌مرغ
۱ عدد تن ماهی
۲۰۰ گرم پنیر فتا (صبحانه)
۵ شاخه جعفری
یک ق  س سس مایونز
یک ق س آب لیمو
نمک و فلفل به مقدار لازم

فوت وفن

برای داشتن خمیری مناسب، روغن تن‌ماهی را حتما بگیرید.

خوراک گوشت و گوجه فرنگی

۴ دستور غذا برای پدر، مادر، پسر و دختر خانواده | آشپزخانه ۴ نفره

خیلی از آدم‌ها ـ به‌خصوص قدیمی‌ترها ـ غذای بدون گوشت را اصولا غذا نمی‌دانند. این دستور غذا برای آنهاست. البته به شرطی که منعی برای خوردن گوشت قرمز نداشته باشند.

۱. کاسه‌ای آماده کرده و گوشت و ماست را با هم مخلوط کنید. بعد در ظرف را بگذارید و یک ساعت در یخچال قرار دهید.  

۲. روغن را در تابه بزرگی بریزید. تکه‌های گوشت را از ماست جدا کرده و ماست را کناری گذاشته و گوشت را داخل روغن تفت دهید. این کار ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. سپس گوشت‌ها را هم کناری بگذارید.  

۳. دو عدد از پیازها را پوست کنده و هر کدام را به چهار قسمت تقسیم کنید. سپس پیازها را در همان روغن به مدت ده دقیقه تفت دهید. فلفل دلمه‌ای را هم اضافه کرده و پنج دقیقه حرارت دهید. این مخلوط را به ظرف دیگری منتقل کنید.  

۴ باقیمانده پیازها را خرد کرده و همراه با سیر مدت چهار تا پنج دقیقه تفت دهید تا پیازها نرم شوند. سپس سس کاری، رب گوجه فرنگی و ماستی را که گوشت را در آن خوابانده بودید با هم مخلوط کرده و به گوشت اضافه کنید و بگذارید به جوش آید. در ظرف را بگذارید و نیم‌ساعت صبر کنید تا گوشت بپزد. (در صورت نیاز کمی آب جوش هم اضافه کنید)

۵. به این مخلوط گوجه فرنگی، زعفران حل‌شده در آب جوش و مخلوط پیاز و فلفل را هم اضافه کرده و گوشت را با این مواد نیم‌ساعت دیگر بپزید. اضافه کردن نمک را در پایان کار فراموش نکنید. حالا یک خوراک خوشمزه دارید. این خوراک را در ظرف کشیده و پس از تزئین با برگ گشنیز با نان میل کنید.  

مواد لازم برای ۶ نفر

۲ /۱ یک کیلوگرم گوشت لخم گوسفند 
یک پیمانه ماست
۲ ق. س روغن گیاهی آفتابگردان
۳ عدد پیاز
۲ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز و سبز متوسط (خرد شود)
۳ حبه سیر (خرد شود)
یک تکه ۵/۲ سانتی‌متری زنجبیل تازه 
۲ ق. س سس کاری 
۸۰۰ گرم گوجه فرنگی تازه 
(خرد شود)
نوک قاشق چای‌خوری پودر زعفران
۲ ق. س رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل
گشنیز تازه برای تزئین

فوت‌و فن

خواباندن تکه‌های گوشت در ماست به ترد شدن و زود پختن گوشت کمک می‌کند.

کوفته گوشت وگشنیز

۴ دستور غذا برای پدر، مادر، پسر و دختر خانواده | آشپزخانه ۴ نفره

کوفته‌ها با توجه به مواد تشکیل‌دهنده‌شان انواع و اقسام مختلفی دارند. همین تنوع در نوع پخت آنها هم وجود دارد. کوفته گوشت و گشنیز را به جای پختن در آب، سرخ می‌کنند.

۱. کاسه بزرگی آماده کنید و گوشت چرخ کرده را داخل آن بریزید. زنجبیل، سیر، فلفل، پیاز، تخم‌مرغ، زردچوبه، ادویه، گشنیز و نعنا را به مواد اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را بعد از پوست کندن بدون پختن با رنده ریز در کاسه رنده کنید. برای طعم‌دار شدن مخلوط نمک هم اضافه کنید. حالا با دست شروع به ورز دادن کنید تا مایه کوفته آماده شود.  

۲. این مقدار مایه کوفته را می‌توانید به ۲۰ تا ۲۵ کوفته کوچک تبدیل کنید. کوفته‌ها را روی سینی بچینید و با یک لایه پلاستیک روکش غذا (سلفون) بپوشانید. سینی را مدت ۲۵ دقیقه در گوشه‌ای از آشپزخانه قرار دهید تا به اصطلاح استراحت کند.  

۳. روغن را در تابه بریزید و پس از داغ شدن، کوفته‌ها را در آن سرخ کنید. روی یک سینی چند لایه دستمال کاغذی حوله‌ای بگذارید و کوفته‌ها را روی آن قرار دهید تا روغن اضافی آنها جذب دستمال شود. در فاصله سرخ کردن کوفته‌ها، سالاد شیرازی هم درست کرده و کوفته‌ها را با سالاد سرو کنید.

مواد لازم برای ۲۰ تا ۲۵ عدد کوفته:

 ۴۵۰ گرم گوشت گوسفند
 چرخ کرده  
 ۲ ق. س  پودر زنجبیل
 ۲ ق. س سیر خرد شده
 ۴ عدد فلفل سبز
یک عدد پیاز
 یک عدد تخم‌مرغ
 ۲/۱ ق چ زردچوبه
یک ق. چ   ادویه
 ۲ پیمانه گشنیز تازه خرد شده
 ۴ تا ۶ عدد برگ نعنای تازه
 ۲ کیلوگرم سیب‌زمینی
 نمک به مقدار لازم

کد خبر 755763
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha