مجموع نظرات: ۳۲
سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵
۶ نفر

مناطق زیادی در سراسر دنیا کدها و قوانین پوششی خاصی را دنبال می‌کنند اما این شهرک نیویورکی که قوانین پوشش اجباری و تفکیک جنسیتی ویژه‌ای دارد، در سکوت رسانه‌های آمریکایی خبرساز شده است.

کریاس جوئل

همشهری آنلاین، فاطمه عباسی؛ نیویورک سمبل آزادی‌های مدنی ایالات متحده است؛ کافی است وارد یکی از شهرهای این ایالت شوید تا شکل‌های جدید و حتی عجیبی از پوشش را مشاهده کنید اما از این هم عجیب‌تر شهرکی است که با تابلویی محکم و در عین حال مؤدبانه از شما استقبال می‌کند؛ ورودی شهرک کریاس جوئل، قوانین پوششی و رفتاری این جامعه کوچک ساکن در قلب آمریکا را بدون هیچ کم و کاستی اعلام کرده و از گردشگران و حتی عابران خواسته آداب و رسوم آن‌ها را رعایت کنند و به آن‌ها احترام بگذارند.

اگرچه پوشش ظاهری بخش مهمی از آداب معاشرت شناخته می‌شود، در این منطقه، پوشیدن شلوار یا دامن بلندتر از زانو، پیراهن‌های آستین بلند (حداقل زیر آرنج) و پوشاندن سینه و خط گردن به همراه رعایت ادب کلام و حفظ تفکیک جنسیتی در معابر و اماکن عمومی جزئی از حیا و ارزش‌های مقبول ساکنان این شهرک آمریکایی عنوان شده و لازم الاجراست.

شعبه نیویورکی اتحادیه آزادی‌های مدنی ایالات متحده (ACLU) که نگهبانی سرسخت برای عدم ورود نمادهای قومی به زندگی عمومی است درباره چنین قوانینی سکوت کرده است؛ حتی رسانه‌های آمریکایی نیز خشمی بروز نداده‌اند و این قوانین در سکوت در حال اجرا هستند.

پوشش اجباری و تفکیک جنسیتی شهرک خبرساز در سکوت!
قوانین حجاب اجباری و تفییک جنسیتی کریاس جوئل

این شهرک اما تنها مقصدی نیست که هر گردشگر و یا عابری را ملزم به رعایت قوانین پوششی می‌کند. ده‌ها شهر در ایالت‌های مختلف از جمله ایالت یوتا در مرکز ایالات متحده که محل زندگی مورمون‌ها است نیز قوانین پوششی خاصی دارد و از این هم گسترده‌تر، برای قرن‌ها و در سراسر جهان، قوانین سختگیرانه‌ای بر لباس پوشیدن مردم حاکم بوده است. زیرا لباس یکی از جالب‌توجه‌ترین نشانگرهای مرزی فرهنگ است.

در واتیکان ایتالیا مردم و گردشگران بایداتیکت پوششی خاصی را دنبال کنند و دامن یا شلواری بپوشید که از بالای زانوها می‌گذرد؛ ‌شانه‌ها نیز باید پوشیده باشد تا اجازه ورود به کلیسای سنت پیتر یا کلیسای سیستین (عمدتا کل واتیکان) را داشته باشند. اما این تنها کشور- شهر دنیا نیست که این محدودیت‌ها را دنبال می‌کند؛ یک گردشگر برای ورود به هر کلیسا و حتی معابد دیگر ادیان باید به دلیل حفظ حرمت باید پوششی مناسب داشته باشد.

فرانسه سالهاست قانونی را مصوب کرده که پوشاندن صورت در ملاء عام را غیرقانونی می‌داند. این قانون شامل همه چیز از کلاه ایمنی موتورسیکلت گرفته تا کلاه و روبند و... می‌شود و حتی دادگاه حقوق بشر اروپا نیز اعتراض به آن را رد کرده است. جالب اینکه تا همین چد سال قبل پوشیدن شلوار نیز توسط زنان در فرانسه ممنوع بود.

برخی کشورهای آفریقایی پوشیدن دامن یا شلوار کوتاه را برای زنان بسیار ناپسند می‌دانند. حدود ۱۰ سال پیش سوازیلند، که اکنون اسواتینی نامیده می‌شود، قدمی فراتر برداشت و زنان را از پوشیدن این لباس‌ها منع کرد. در اوگاندا نیز اگر فردی دامن یا شلوارک «بالاتر از زانو» بپوشد مصداق قانون «لباس ناشایست» قرار می‌گیرد و بعد از دستگیری، جریمه خواهد شد. در سن خوزه، کاستاریکا، پایتخت کشوری شلوغ از گردشگر که سواحلی فوق‌العاده زیبا دارد، اگر خانمی در مرکز شهر لباسی بالاتر از زانو بپوشد، دچار مشکل خواهد شد؛ این واکنش اجتماعی باعث عدم مقبولیت پوشش‌های کوتاه برای خانم‌ها شده و زنان بر اساس قانونی نانوشته لباس‌هایی عفیفانه به تن می‌کنند.

اگرچه مالدیو را با سواحل سفید و آب‌های فیروزه‌ای می‌شناسند، اما سواحل عمومی قانونا باید پوشیده باشند؛ در جزیره  توریستی خوار در کشور کراوسی نیز که یکی از محبوب‌ترین مقاصد ساحلی لوکس جهان است، خوردن و آشامیدن در ملاء عام ممنوع و راه رفتن با لباس نامناسب مشمول جریمه‌ای تا ۶۷۰ دلار است.

پوشش اجباری و تفکیک جنسیتی شهرک خبرساز در سکوت!
کدهای پوشش مورد قبول در سنت پترو واتیکان

باور کنید یا نه، پوشیدن لباس‌های استتار در چندین کشور جهان غیرقانونی است، مانند سنت لوسیا، ‌ترینیداد و توباگو، زامبیا، زیمبابوه، آنتیگوا، باربادوس، جامائیکا، گرانادا، نیجریه، عمان، عربستان سعودی و فیلیپین. حتی رانندگی در حالیکه فرد صندل یا دمپایی یا هر کفش جلو باز دیگری به پا دارد در اسپانیا، یک جرم قابل مجازات است. پوشیدن کفش پاشنه بلند نیز در یونان ممنوع است و در مکان‌های تاریخی این کشور، مانند آکروپولیس یا دلفی، به زنان اجازه پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند داده نمی‌شود.

هارودز، فروشگاه مجلل و مشهور لندن نیز قوانین پوششی خود را دارد و کسی اجازه ندارد با لباس راحتی، لباس ورزشی و لباس‌های باز و حتی شلوارهای پاره و بلوز نوشته‌های توهین‌آمیز به این فروشگاه وارد شود. هارودز فقط میزبان افراد شیک پوش است.

با این حال آنچه بیش از هر چیز برچسب ضد آزادی دریافت کرده است قوانین پوششی کشورهای اسلامی است؛ پاول هریس، گزارشگر گاردین می‌گوید: فقط برای یک لحظه تصور کنید که مردم کیریاس جوئل مسلمان بودند. مسلمانانی که از بازدیدکنندگان خواسته بودند هنگام آمدن به این شهرک حدی از پوشش را راعایت کنند؛ آن وقت بود که خشم طبقات محافظه کار آمریکا شگفت‌انگیز می‌شد.

کد خبر 760694
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 22
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شاکی IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    90 25
    خداروشکر که اون فقط یک شهرکه نه یک کشور
    • IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
      30 73
      چیه تحمل اونا رو هم نداری
    • IR ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
      20 53
      خدا رو شکر از بعضی ها و مخصوصا برخی سلبریتی های ما جلوترند
    • IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
      81 20
      کاش میفهمیدی میگه فقط یک شهرک نه یه کشور یعنی چی؟😂شما تحمل چهارتار موی زن رو ندارید حالا کاری نداریم این داستان حجاب به خاطر ماست مالی و به حاشیه کشاندن ضعف های ضعیف ترین دولت تاریخ جمهوری اسلامیه!
    • همایون زاده مورخ وباستان شناس IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
      37 8
      اون شهرک نشینان هم مهاجرت وکوچ کنندگانی هستندکه درطول سالیان دورودرازاجدادونیاکان ان هاازکشورهای دیگربه دلایل مسائل مختلف ومشکلات دیگر به صورت قومیت ها وکاروان ها به ان جاپناهنده شده ودران جاسکناگزیده واینک همین شهروندان وشهرک نشینان نوادگان اینده ان هاهستندوچون اصالت اولیه وفرهنگ و وخصوصیاتشان ازقبل چیزدیگربوده وبراساس ان نیزهم اکنون فرزندان ان هاهم این گونه زندگی می کنند.ماننداقوام مختلف درکشورهاوداخل کشورایران که گذشته هاازجایی به جایی مهاجرت کرده وبرای همیشه دران جامانده اندوبراساس اداب وفرهنگ وپوشش خودراان جازندگی می کنند.
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    این خواسته خود اون شهرک نشینهاست یعنی در حقیقت این افراد خودشون اینجوری می خواهند نه اینکه کسی آنها را به زور وادار کرده باشد بله به این میگن یک کشور آزاد همه هم احترام یکدیگر را دارند و حقوق شهروندی هم رعایت میشه و چیزی به نام آتش به اختیار هم نداریم که مردم یک کشور بیفتند به جان هم و به همدیگه آسیب جانی و روانی وارد کنند.
  • محمدرضاعباسی IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    32 83
    قابل توجه بعضی غربگراها که فقط لخت بودن را معیار قرار میدهند
  • هزاران IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    65 18
    اون کشورهای آفریقایی که تکلیفشون مشخصه. در مورد اون شهرک در آمریکا چون اکثریتشون به اون نوع پوشش پایبند بودن اون قوانین رو گذاشتند . مهم اینه اکثریت یک جامعه چی میخوان ‌ . معنی آزادی هم اینه که طبق خواسته ی اکثریت قوانین وضع بشه وگرنه پوشش خاصی نماینده ی آزادی نیست . ما هم در ایران میگیم رفراندم بگذارید تا معلوم بشه اکثریت چه نوع پوششی رو میخوان منتها شما میگید ماها قدرت تحلیل نداریم و نمی فهمیم چی باید بپوشیم و چی نباید بپوشیم . این مردم اون شهرک در آمریکا هستند که اون پوشش رو میخوان و دولت آمریکا به نظر مردم اون شهرک احترام میگذاره
  • فریبرز IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    61 22
    همه این شهرها بر اساس نظر اکثریت چنین قوانینی دارند نه بر اساس نظر و خواسته دولت! بنابراین با استفاده از رفراندم که در قانون اساسی کشور هم نوشته شده نظر اکثریت مردم برای حجاب مشخص میشود.
  • شادی IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
    64 19
    ببین از چارلی چاپلین و مارکس رسیدیم به کجا!!! حکومتی که برای حرف درست و به حق مردم ایران برای زندگی جوابی نداره بازم از آمریکای جنایت کار مایه میذاره!! خوب اینم که به ضرر خودتونه این نشون میده که آمریکا هر قوم و هر دین و هر نگرشی حق داره آزادانه برای فکر و پوشش و دین خود تصمیم بگیره؟