«میانسالی» نوشته «کریستوفر همیلتن»، «دنیا همین است» نوشته «ماهر اونسال اریش» و کتاب «مغاک جنون» نوشته «جرج اتوود» و «حرف آخر» نوشته «تامس نیگل» چهار کتابی هستند که اخیرا از سوی نشر نو منتشر شده‌اند.

کتابفروشی

همشهری آنلاین - زهرا کریمی: «میانسالی» نوشته «کریستوفر همیلتن»، «دنیا همین است» نوشته «ماهر اونسال اریش» و کتاب «مغاک جنون» نوشته «جرج اتوود» و «حرف آخر» نوشته «تامس نیگل» چهار کتابی هستند که اخیرا از سوی نشر نو منتشر شده‌اند. کتاب‌هایی برای ارائه‌ی راهکارهایی کاربردی برای سبک زندگی میانسالان، و همین‌طور چند کتاب برای فلسفه‌دوستان، علاقه‌مندان به رمان و آنهایی که به مباحث روانشناسی و روانکاوی علاقه‌مندند. در ادامه مروری کوتاه و اجمالی داریم  بر این ۴ کتاب تازه انتشار.

از حرف آخر تا میانسالی|‌نشر نو بازار کتاب را گرم کرد

میانسالی؛ تجربه زندگی غنی‌تر با شور بیشتر

«میانسالی» دوره‌ای کلیدی در زندگی است؛ دوره ارزیابی مجدد و اساسی کل زندگی. برای انسان میانسال، از جهتی وقت رو به پایان است و شاید مرگ نزدیک، و از جهتی دیگر زندگی متوقف شده است. میانسالی دوره شک و تردید به همه‌چیز است؛ به خود، خانواده،گذشته، آینده، زندگی و...

«کریستوفر همیلتن» نویسنده چهل‌وچندساله در این کتاب، احساسات و تجربیات دوران میانسالی در دنیای معاصر را بررسی می‌کند و در پی توصیف و تحلیلشان است. او با اتکا به تجربیات شخصی خود و با بهره از طیف گسترده‌ای از منابع، از شوپنهاور و نیچه و هایدگر گرفته تا تولستوی و داستایفسکی و کنراد، می‌کوشد جنبه‌های مختلف این دوره حساس از زندگی را بررسی کند.

هر نوشتۀ شایستۀ مطالعه فضایی برای اندیشه‌های خواننده باقی می‌گذارد و به دنبال این نیست که دربارۀ موضوع بحثش همۀ گفتنی‌ها را بگوید. درست است که فلسفه، دست‌کم در شکل دانشگاهی آن، اغلب سودای آن دارد که دربارۀ موضوع بحثش هر آنچه گفتنی است بگوید. اگر نویسندای بتواند به‌اندازه‌ای بگوید که به خواننده‌ها کمک کند خودشان زایاتر و عمیق‌تر بیندیشند، کار خود را بیش از حدِ کفایت انجام داده است. هدف فلسفه، چنان‌که کریستوفر همیلتن در کتاب «میانسالی» بر آن پای می‌فشارد، از جمله این است که شخص را قادر سازد زندگی را غنی‌تر و با شور و حدتی بیشتر تجربه کند.

کتاب میانسالی نوشته «کریستوفر همیلتن» با ترجمه میثم محمدامینی به تازگی از سوی نشر نو در ۱۷۳ صفحه، به بهای ۱۰۰ هزار تومان منتشر شده است.

از حرف آخر تا میانسالی|‌نشر نو بازار کتاب را گرم کرد

دنیا همین است؛ اشخاص کره زمین با شش واسطه هم مربوط می‌شوند

رمان ۱۹۱ صفحه‌ای «دنیا همین است» نوشته «ماهر اونسال اریش» نویسنده ۴۳ ساله ترکیه‌ای را مژده الفت به فارسی برگردانده و به تازگی از سوی نشر نو منتشر شده است.

این رمان داستان حرکت است؛ حرکت انسان و شهر. داستان فراز و فرود زندگی یک شهر و یک کشور که زلزله طبیعی همان‌قدر خانه‌هایش را ویران می‌کند که زلزله عاطفی یا سیاسی زندگی شهروندانش را.

 راوی همچون رهگذری خستگی‌ناپذیر نوری به روان شخصیت‌ها می‌اندازد، زندگی هر شخصیت را نیمه‌کاره رها می‌کند و  سراغ شخصیت بعدی و بعدی می‌رود. شهر او را با خود می‌برد و مواجهه با شخصیت‌های جدید آن‌قدر ادامه پیدا می‌کند که خواه‌ناخواه این پرسش سر برمی‌آورد که سرگذشت این آدم‌ها به هم گره خواهد خورد؟ در واقع «ماهر اونسال اریش» در «دنیا همین است» سی‌‍، چهل شخصیت را وارد صحنه می‌کند که هر یک پس از اجرای نقش کوتاهشان و گاه بی‌خبر از حضور بازیگران دیگر از صحنه بیرون می‌روند. این کتاب یادآور نظریه «شش درجه جدایی» است؛ نظریه‌ای که «فریگیس کارینتی» مطرح کرده است. بر مبنای این نظریه هر دو شخص در کره زمین با شش واسطه یا کمتر به هم مربوط می‌شوند. همان‌طور که اشخاص این رمان به هم مربوطند. خواه در دست‌ به‌دست کردن نقشه گنج و تلاش برای یافتن دفینه، خواه بر اثر تغییر مسیر و مکان زندگی‌شان پس از وقوع زلزله‌ای بزرگ.

نشر نو «دنیا همین است» نوشته «ماهر اونسال اریش» را به بهای ۱۱۰ هزار تومان منتشر کرده است.

از حرف آخر تا میانسالی|‌نشر نو بازار کتاب را گرم کرد

مغاک جنون؛ مجموعه‌ای از روایت‌های زندگی افراد بحران‌زده

کتاب «مغاک جنون» نوشته «جرج اتوود» را آرش مهرکش و پیوند جلالی به فارسی برگردانده‌اند و به تازگی از سوی نشر نو منتشر شده است.

آشفتگی‌های شدید روانی معمولاً ظاهری مبهم و غیرقابل‌درک دارند. با این حال، هر چقدر هم که فهم این علائم دشوار باشد، ذاتاً به رویدادهای انسانی‌ای مربوط است که در زمینه‌هایی انسانی رخ داده‌اند. اما مسأله فقط این نیست. وقتی درمانگر به داستان‌های انسانیِ این بیماران آشفته‌حال گوش می‌کند، ناگزیر، خود را کشف می‌کند. 

مغاک جنون، مجموعه‌ای است از روایت‌های بالینی و شرح زندگی افراد بحران‌زده، همراه با تأملاتی بر شکست‌ها و موفقیت‌های درمانی ایشان. این کتاب که حاصل تجربه پنجاه‌ساله دکتر جرج اتوود در زمینه مطالعه و درمان جنون در تمام اشکال آن است، به طیف وسیعی از وخیم‌ترین وضعیت‌های هیجانی بیماران می‌پردازد؛ از جلوه‌های مختلف روان‌پریشی و افسردگی و اقدام به خودکشی گرفته تا تأثیر آسیب‌های عمیق کودکی، تکه‌پاره شدن شخصیت به چندین «خود»، رابطه جنون و نبوغ و همچنین اهمیت پیش‌فرض‌های فلسفی در کار بالینی با اختلالات روانی شدید.

 اتوود در جای‌جای کتاب، بر سرشت انسانی و ماهیت بینا ذهنیتی جنون تأکید می‌کند. ماهیتی که حتی در شدیدترین موارد بیماری روانی، در اوج‌های خیره‌کننده و حضیض‌های دردناک جستجوی بی‌امان حقیقت در زندگی - هم از جانب بیمار و هم از جانب درمانگر- به چشم می‌خورد. بعید است کسی داستان‌های بالینی این کتاب را بخواند و به آنچه در اعماق وجود خودش نهفته است نزدیک‌تر نشود.

نشر نو این کتاب‌خواندنی ۲۵۶ صفحه‌ای را به بهای ۱۵۰ هزار تومان منتشر کرده است.

از حرف آخر تا میانسالی|‌نشر نو بازار کتاب را گرم کرد

قوی ترین دفاعیه قرن بیستمی

حرف آخر نوشته «تامس نیگل» را جواد حیدری به فارسی برگردانده است. کتاب را از قوی‌ترین دفاعیه‌های قرن بیستمی از عقل و استدلال و عقلانیت دانسته‌اند. در مقام نظر، با عقاید و باورهای بی‌شماری مواجه می‌شویم، پرسش این است که کدام باور صادق است و کدام کاذب. در مقام عمل، با رفتارهای بی‌شماری مواجه می‌شویم، پرسش این است که کدام رفتار درست یا خوب است و کدام نادرست و بد. نیگل آدمی را دارای قوه‌ای می‌داند به نام عقل که به او می‌گوید از میان همهٔ باورهای مختلف و متضاد کدام صادق و کدام کاذب است و از میان همهٔ رفتارهای مختلف و متضاد کدام درست یا خوب است و کدام نادرست و بد. لذا، عقل آدمی است که حرف آخر را می‌زند. سه دانش بنیادین وجود دارد که جهان‌شمولیِ احکام عقل در آنها متبلور می‌شود: منطق (یا ریاضیات)، علم و اخلاق. اما از دو سنگرِ نسبی‌انگاری و ذهنی‌انگاری به عقل حمله کرده‌اند و کوشیده‌اند اعتبار جهان‌شمول عقل را زیر سؤال ببرند. نیگل در این کتاب به‌طرزی سازش‌ناپذیر به مواضع همهٔ کسانی حمله می‌کند که به‌نوعی عقلانیت را تضعیف می‌کنند. جان کلام او این است که عقل، و نه هیچ مرجع دیگری، یگانه قاضی‌ای است که می‌تواند خود را معزول کند.

نشر نو برگردان «حرف آخر» را در ۳۰۲ صفحه، به بهای ۱۸۰ هزار تومان منتشر کرده است.

کد خبر 766974
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha