پهلوانی و جوانمردی را مقدم بر قهرمانی قرار داده؛ چرا که معروفیت خود را نه تنها مدیون ۴دوره قهرمانی در المپیک به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی ناشنوایان نمی‌داند، بلکه عزت و سربلندی خود را در حمایت از ایتام معرفی می‌کند.

محمد محمودي

همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی:‌ پهلوان «محمد محمودی» سال‌هاست خود را وقف کودکانی کرده که سایه پدر بالای سر ندارند؛ درست زمانی که ماه محرم در زندان محبوس بود و همانجا متحول شد. او مربی اسبق تیم کشتی ناشنوایان، پدر ۴هزار یتیم و حامی بیش از ۲۷۰۰ نیازمند است. متولد ۲۷آذر سال۱۳۴۰ در شهرستان الیگودرز است، اما سال‌هاست در محله سیزده‌آبان شهرری زندگی می‌کند. در همین محله، هیئت‌دار است و مهم‌ترین ویژگی او، وقف کردن خود و زندگی‌اش برای کودکان یتیم است. او در ماه محرم و زمانی که زندانی بود، با سیدالشهدا(ع) عهد کرد تا دیگر راه را به اشتباه نرود و  یتیمان را سرپرستی کند:‌« یکی از روزهای ماه محرم به‌خاطر ناموس یکی از دوستانم درگیر شدم. به همین خاطر، ۶ماه به انفرادی زندان اوین رفتم. همان‌ جا جرقه تغییر در من زده شد و نقطه تحولم همان جا بود.» محمودی ادامه می‌دهد: «من به زندان رفتم، اما نمی‌توان گفت جای بدی بود. برخی‌ها به آن دانشگاه می‌گویند و من هم شاگرد همین دانشگاه بودم.»

مخارج حج را صرف یتیم‌ها کردیم

اکنون خانه پهلوان محمودی به یک خیریه نام‌آشنا در پایتخت تبدیل شده و نامش را خیریه بیت‌الایتام ورزشکاران شهرری انصارالحجه(ع) گذاشته‌اند. شاید علت راه‌اندازی این خیریه را در محرومیت‌ها و سختی‌های زیادی که پهلوان محمودی در زندگی شخصی کشیده، پیدا کرد: «ما در خانواده کم‌بضاعتی زندگی می‌‎کردیم. با واکس زدن کفش، شانسی فروختن، بستنی فروشی و ماشین شستن، امور زندگی را می‌چرخاندیم.»

محمودی درباره نحوه شروع به‌کار این خیریه می‌گوید: «بعد از آزادی از زندان می‌خواستم اسم پدر و مادرم را برای زیارت خانه خدا بنویسم. مادرم به مکه رفت، اما پدرم گفت که پول آن را به خودش بدهم تا بتواند ۱۰خانواده یتیم را حمایت کند. اینگونه بود که خانه ما در شهرری به یک دارالایتام و خیریه تبدیل شد و هر روز تعداد خیّران حامی آن افزایش پیدا کرد. همان گونه که مردم به اولاد خود می‌رسند، اینجا هم به کودکان یتیم رسیدگی می‌شود. افتخار خیریه بیت‌الایتام این است که بیش از ۱۸هزار عضو دارد که از ۴هزار نفر از فرزندان خدا (ایتام)  حمایت می کنند. همچنین ۲۷۰۰خانواده تحت پوشش این خیریه هستند که ۳۰۰خانواده را خانواده زندانیان تشکیل می‌دهند.»

او ادامه می‌دهد: «این افراد در مناسبت‌های مختلف سبدکالا و خدمات از خیریه دارالایتام می‌گیرند. هرساله در آخرین جمعه سال هم، جشن عاطفه‌ها را برگزار می‌کنیم و خوشبختانه هرساله صدها نفر از ورزشکاران، پهلوانان، خیّران و مسئولان در این مراسم شرکت می‌کنند.»

حامی ۴ هزار یتیم و۲ هزار و ۷۰۰ نیازمند

هیچ‌وقت لنگ نمانده‌ایم

محمودی برایمان تعریف می کند که تا کنون  چگونه توانسته خیریه را اداره کند: «برای کمک به ایتام و خانواده‌های کم‌بضاعت از حمایت هیچ ارگان و سازمانی برخوردار نیستیم. بچه‌محل‌های خوب و رفقایی در تهران و شهرری داریم که همیشه کمک‌های مالی و معنوی آنها شامل حال ما می‌شود. برادرانم نیز از خارج کشور برای ما مبالغی واریز می‌کنند. از همه مهم‌تر، خداوند یاری‌رسان اصلی ماست و به همین خاطر، هیچ‌وقت لنگ نمانده‌ایم و دست جلو کسی دراز نکرده‌ایم.»

او به معنای واقعی، پهلوانی را مقدم بر قهرمانی قرار داده و وقتی این موضوع را مطرح می‌کنیم، می‌گوید: «هر که جسمش سالم باشد، غذای خوب بخورد و فکرش کار کند، می‌تواند برود و قهرمان شود. با این وجود، عمر قهرمانی کوتاه است، اما عمر پهلوانی دراز.»

محمودی پس از بیان این موضوع اعلام می‌کند که خدا به‌خاطر همین بچه‌های یتیم به او عزت داده و ادامه می‌دهد: «من به لطف خدا در ۴المپیک (به عنوان مربی) ‌شرکت کردم و همیشه تیم‌هایی که داشتم، روی سکو بوده‌اند.»

او با توصیه به شهروندان برای حمایت از نیازمندان و یتیمان می‌گوید: «بخشندگی، پول زیاد نمی‌خواهد، جرأت زیاد می‌خواهد.»

لطف خدا شامل حالم شد

پهلوان محمودی هیچ‌وقت از زور بازوی خود، جز برای احقاق حق استفاده نکرد، اما تا پیش از زندانی شدن، به فکر کمک به یتیم‌ها نبود. به همین دلیل، زندانی شدن و حامی یتیمان شدن را لطف و عنایت بزرگ خداوند می‌داند. او می‌گوید: «عدالت، خداشناسی‌ و مردمداری مولا علی(ع) در جهان زبانزد است. به همین دلیل، اگر یتیم‌نوازی هم نمی‌کرد، باز هم خداوند او را دوست داشت، ولی ببینید یتیم‌نوازی چقدر برای خدا عزیز بود که این ویژگی را به مولا علی(ع) داد و لقب پدر یتیم‌ها را گرفت. به همین خاطر، فکر می‌کنم قشنگ‌ترین مدالی که در زندگی گرفته‌ام، از ورزش نبوده، بلکه مدالی است که از نوکری این بچه یتیم‌ها به دست آورده‌ام.»

خدا به حاج قاسم عزت داد

پهلوان محمد محمودی، ایرانیان را پهلوان معرفی می‌کند؛ کسانی که همیشه پای کار نظام و انقلاب ایستادند و مدافع یتیمان بودند. او می‌گوید: «همیشه گفته‌ام که ایران ۸۰ میلیون پهلوان دارد و همین موضوع است که باعث دلگرمی افرادی مثل ما می‌شود تا حامی یتیمان و خانواده‌های کم‌بضاعت باشیم. در ۸سال دوران دفاع مقدس، همه پای کار ایستادند و عزیزهایشان را هدیه کردند. وقتی هم که سیل و زلزله شد، باز هم مردم کمک کردند. این نشان می‌دهد مردم، ایران و انقلاب را دوست دارند.»

حامی ۴ هزار یتیم و۲ هزار و ۷۰۰ نیازمند

او در ادامه به شهادت حاج قاسم سلیمانی اشاره می‌کند و می‌گوید: «ما شهید زیاد داریم، اما حاج قاسم سلیمانی، سلطان معرفت است. خدا به او عزت داد؛ چرا که به‌خاطر ایران شهید شد.» محمودی معتقد است که خیلی‌ها به شهادت حاج قاسم غبطه خوردند: «در زمان شهادت سردار سلیمانی، هیچکس بالای سرش نبود، اما پیکرش دور ایران گشت چون خدا به او عزت داد.»

کد خبر 774480

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha