سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC اعلام کرده اند یک سویه دیگر جهش‌یافته کروناویروس جدید را به فهرست سویه‌هایی که زیر نظر دارند، افزوده‌اند- و این سویه جدید اندکی با سویه‌های قبلی متفاوت است.

covid

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یواس‌ای تودی این سویه جدید کروناویروس عامل بیماری کووید۱۹ دارای جهش‌های فراوانی است که آن را باعث برخی از تمایزهای آن با سایر سویه‌ها می‌شود. این سویه جدید با نام رسمی BA.2.86 که نام مستعار «پیرولا» (Pirola) به آن داده شده است  و از هفته پیش در فهرست سویه‌های تحت نظارت CDC و WHO قرار گرفته است، با وجود شمار اندک موارد رسمی گزارش‌شده عفونت با آن توجه‌ها را به خود جلب کرده است.  گرچه تنها هفت مورد ثابت‌شده  عفونت با این سویه جدید در آمریکا گزارش شده است، اما موارد عفونت با آن در کشورهای متعددی در قاره‌های متفاوت ازجمله در دانمارک و انگلیس در اروپا گزارش شده است.

گزارش GISAID (یک پایگاه داده‌های جهانی توالی‌یابی ژنومی کروناویروس‌ها) حاکی از آن است که سویه BA.2.86 بیش از ۳۰ جهش دارد که بیشتر از جهش‌های سایر سویه‌های در حال حاضر در گردش است و سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان سویه‌ای با «شمار بزرگی از جهش‌ها» طبقه‌بندی کرده است.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند که آیا این تعداد زیاد جهش‌ها باعث میزان بالاتر واگیری این سویه می‌شود یا نه.

یک مورد عفونت گزارش‌شده ابتلا به سویه ‌BA.2.86 در یک سالمند ایالت میشیگان آمریکا با علائم خفیفی همراه بوده است و این بیمار به طور فوری به بستری شدن نیاز پیدا نکرده است. با توجه به اینکه اکنون بسیاری از کشورها دیگر موارد عفونت به یک سیستم مرکزی ردیابی کرونا گزارش نمی‌شود، در حال حاضر معلوم نیست که آیا این سویه جدید خطری بیشتر از سایر سویه‌های در حال گردش ویروس دارد یا نه. در حال ردیابی عفونت‌های ویروس عمدتاً بر اساس موارد بستری شدن و داده‌های مربوط به نمونه‌برداری از فاضلاب انجام می‌شود که برای ردیابی عفونت‌ها قابلیت اتکای کمتری دارند. اما با همین روش‌های محدودتر هم افزایش اخیر در موارد عفونت‌های کروناویروس در کشورها ازجمله در آمریکا نشان می‌دهند.

در انگلیس افزایش ۱۷/۴ درصدی در بستری‌شدن‌ها در هفته منتهی به ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) نسبت به ۷ روز پیش از آن گزارش شده است.

هنوز معلوم نیست که آیا عفونت با سویه پیرولا علائم اختصاصی ایجاد می‌کند یا نه. در نتیجه همان علائم ذکرشده برای سایر سویه‌ها یعنی آبریزش و گرفتگی بینی، سردرد، خستگی، عطسه کردن، گلودرد، سرفه کردن و تغییرات حس بویایی در این مورد هم باید مورد توجه باشند.

کد خبر 782630

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۱
    2 3
    ول کنید تو رو خدا. این کرو نا دیگه سقوط کرده و اگه انگولک نکنند بیماری زایی خاصی نخواهدداشت .