ر شرایطی که سرمایه‌گذاری عربستان روی فوتبال فرصتی طلایی برای کل آسیا در جهت توسعه این رشته فراهم کرده اما نگاه تبعیض‌آمیز AFC نسبت به عربستان و باقی کشورها را به همراه داشته است.

بنزما

به گزارش همشهری آنلاین فعالیت نقل و انتقالاتی پر سر و صدای باشگاه‌های عربستانی و خریدهای درخشان آنها پدیده‌ای بود که تاکنون به جز در پنج لیگ معتبر اروپایی دیده نشده بود. البته پروژه‌ای شبیه به آن چه در عربستان در حال انجام است، در چین هم انجام شد اما در نهایت ورشکستگی فوتبال این کشور را به همراه داشت. کما اینکه مطرح‌ترین بازیکنانی که به لیگ چین رفتند، نفراتی همچون اسکار، فلینی و هالک بودند که مقایسه آن‌ها با رونالدو، بنزما، مانه و کانته غیرممکن است.

فارغ از سرانجام پروژه عربستانی‌ها، این کشور نگاه‌ها را به فوتبال آسیا معطوف کرده و درآمدهای خودش را هم علی‌الحساب از ۴۵۰ میلیون ریال عربستان (۱۱۹.۹ میلیون دلار) به ۱.۸ میلیارد ریال عربستان (۴۸۰ میلیون دلار) افزایش داده است. در چنین شرایطی حتی فوتبال ایران هم می‌تواند از چنین پروژه‌ای سود ببرد، البته نه فقط به خاطر تنه به تنه شدن با ستاره‌های دنیای فوتبال بلکه بازی با تیم‌های عربستانی می‌تواند فرصتی برای بازیکنان ایرانی باشد که خودشان را بیشتر در معرض توجه باشگاه‌های اروپایی قرار دهند.

با این حال نباید از این ماجرا گذشت که سرازیر شدن پول و ستاره‌ها به فوتبال عربستان در شرایطی که AFC هم وضعیت مالی خوبی ندارد، می‌تواند رفتار دوگانه کنفدراسیون فوتبال آسیا نسبت به عربستان و کشورهای دیگر را به همراه داشته باشد. همین ابتدای کار، با وجود اینکه در آیین‌نامه فصل ۲۴-۲۰۲۳ لیگ قهرمانان آسیا صراحتا آورده شده که VAR در مرحله گروهی الزامی نیست، AFC بلافاصله پس از ناراحتی رونالدو از اعلام نشدن خطای پنالتی در بازی پلی‌آف لیگ قهرمانان مقابل شباب الاهلی، تصمیم به الزامی کردن VAR در مرحله گروهی گرفت. البته این اتفاق توفیق اجباری است تا استادیوم‌های ایرانی هم مجبور به مجهز شدن به سیستم VAR شوند.

اما از طرفی AFC به وضوح در صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های عربستانی با مماشات رفتار کرده که دلیل آن سود مالی ناشی از حضور الهلال، الاتحاد و النصر در لیگ قهرمانان آسیاست. دلیل چنین ادعایی، اخبار خبرگزاری رسمی عربستان است. این خبرگزاری در اعلام شروع پروژه فوتبالی عربستان اعلام کرد که صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان ۷۵ درصد مالکیت چهار باشگاه الهلال، الاتحاد، النصر و الاهلی به عنوان چهار قطب فوتبال این کشور را برعهده گرفته است.

بر اساس اعلام خبرگزاری رسمی عربستان، این چهار باشگاه قرار است به کمپانی‌های بزرگ این کشور واگذار شوند اما نکته جایی است که چنین اتفاقی برای سه ماه آخر سال ۲۰۲۳ برنامه‌ریزی شده است؛ یعنی زمانی که لیگ قهرمانان آسیا در حال انجام است. در نتیجه چهار باشگاه الهلال، الاتحاد النصر و الاهلی با مالکیت مشترک در این رقابت‌ها حضور پیدا می‌کنند.

البته سرمایه‌گذاری عربستانی‌ها به این چهار باشگاه ختم نمی‌شود و آنها قرار است باشگاه القادسیه را به آرامکو، باشگاه الدرعیه را به اداره توسعه الدرعیه، باشگاه العلا را به کمسیون سلطنتی العلا و باشگاه الصقور را به NEOM واگذار کنند تا به مرور این چهار باشگاه کمتر شناخته شده عربستان هم به قدرت‌های این کشور تبدیل شوند. با این وجود هنوز هیچ اشاره‌ای به مالکان مجزای الهلال، النصر، الاتحاد و الاهلی نشده و فقط به اعلام این که هر کدام صندوق سرمایه‌گذاری مجزا خواهند داشت، بسنده کرده‌اند.

عکس |‌ الهلال، الاتحاد و النصر به یک دلیل مهم از آسیا حذف می‌شوند؟ | اقدام متفاوت AFC در خصوص تیم‌های ایرانی و عربستانی

حالا سوالی که پیش می‌آید این است که چرا AFC که در همه این سال‌ها پرسپولیس و استقلال را به خاطر مالکیت مشترک تحت فشار قرار داده و حتی در دوره گذشته آن‌ها را از مسابقات کنار گذاشت، هیچ توجهی به مالکیت مشترک غول‌های عربستانی - که هنوز مالکیت‌شان تفکیک نشده است - ندارد؟ قطعا این سوال تنها برای فوتبال ایران به وجود نیامده و برای خیلی از کشورهای آسیایی مطرح است.

شاید این مساله مطرح شود که این چهار باشگاه هیچ‌گاه به خاطر مالکیت مشترک با یکدیگر دست به تبانی نمی‌زنند اما مگر همین واقعیت درباره استقلال و پرسپولیس که هر روز با یکدیگر درگیر هستند، وجود ندارد؟ در چنین شرایطی، موضوع رعایت شدن آیتم L.03 آیین‌نامه صدور مجوز حرفه‌ای AFC است که در این سال‌ها خیلی از باشگاه‌های آسیا از جمله استقلال و پرسپولیس با آن دست و پنجه نرم کرده‌اند.

کد خبر 785607

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فوتبال ايران

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • جواد IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    28 20
    خیلی ساده اس تو عربستان تمام مسئولین پشت تیمهاشون هستن اما تو ایران از داخل تمام مسئولین فقط در خدمت یک تیم اگه اونجا همزمان همه تیمها رو تقویت می کنند و تمانی امکانات رو برای بالاتر بردن سطح همه تیمها بکار می گیرند اینجا فقط هدفشون دادن جام به یه تیم به هرطریق ممکن و تنزل سطح سایر تیمها و در مجموع لیگ هستن
  • محمد IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    13 16
    نه بابا
    • امید IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      8 9
      توهم داشتن.یک مریضی لاعلاج است
    • آزادمرد IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      10 6
      دقیقاً گل گفتی ، متأسفانه در این سالها فوتبال کشورمان نه تنها پیشرفتی نداشته که برعکس پس رفت کرده و تنها دلیلش هم دخالت‌های دولتی ها در امور باشگاهها از طریق وزارت ورزش هستش که یک باشگاه رو همه جوره ساپورت میکنند و تبدیل شده به جزیره ثبات فوتبال ایران اما با ناجوانمردی بلایی سر رقیبش آوردند که اگر تاالان منحل نشده باید هوادارانش شکر گذار باشند
  • کیان IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    0 7
    نه بابا
  • MM IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    8 5
    شما نمیخواد در مورد تیمهای عربستانی خبر بدید عزیز جان!! دو تا خبر درست و حسابی و بر پایه واقعیت برا فوتبال کشور خودتون و تیمهای باشگاهی مملکت خودتون بنویسین که اینهمه باب حاشیه و دروغ و شایعه تو فضای رسانه ای درست نشه ...
  • کوروش IT ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    45 6
    خدایا تماشای بازی های لیگ عربستان هم برا ما شده آرزو اون زمان که پله اومد ایران گفت باشگاه تاج بزرگترین و بهترین باشگاه جهانه ...
  • ق ر IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    21 7
    کشورهای دیگه ماننده کشور ما خود فروش شده ندارند که دایم برای هم بزند
    • IR ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
      4 5
      ....استقلال بهترین🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    9 17
    پرسپولیس کبیر سرور همه تیم هاست فدراسیون نمیتونه یه جام هر سال برای پرسپولیس کنار نزاره . چون پرسپولیس میتونه و توانایی ایشو داره
  • هادی IR ۱۶:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    8 3
    اونا پول دارند ما فقیر!!! هم نفت دارند که ما نداریم هم بازاری بنام مکه!!!!!
  • Dyar IR ۲۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    2 2
    یه دونه منابع دارن (نفت) بیابون رو تبدیل بهشت کردن پولشون میره داخل جیب مردمشون ما ۲۰ تا بیشتر منابع داریم پولش که به مردم نمیرسه از جیب مردم هم میزنن صلواتیش میکنن
  • ایرانی IR ۲۱:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
    5 0
    وقت آن رسیده که بگیم چی را با چی مقایسه می کنید اونا کجا و ما کجا!! ما فقط در پرورش اختلاسگر حرفی برای گفتن داریم و بس