همشهری آنلاین: کاری هم ندارد؛ فقط اسمش سخت است. ماه پیش بستنی سنتی را آموزش دیدید، این شماره هم طرز درست کردن فالوده را یاد بگیرید تا بستنی و فالوده را با هم درست کنید و کاملا خودکفا شوید.
مواد لازم
۲۵۰ گرم نشاسته
۲ لیوان آب
یک پیمانه کوچک گلاب
یک قالب کوچک یخ
یک پیمانه شربت آلبالو یا شاهتوت
۱. نشاسته را در یک قابلمه نچسب بریزید و روی حرارت کم بگذارید و آب را به آن اضافه کنید و با قاشق چوبی مدام هم بزنید. در این حالت حرارت باید کم باشد و حواس شما هم باید به هم زدن باشد. اگر مرتب و یکدست هم نزنید، مایه فالوده شما گلوله گلوله و بدشکل میشود و یک مایه نرم به دست نمیآید.
۲. بعد از ۱۰ دقیقه که آب و نشاسته را خوب هم زدید، گلاب را اضافه کنید و باز هم به مدت ۲۰ دقیقه خوب هم بزنید. در این مرحله مایه فالوده باید غلیظ و سفت و کشدار شود. هم زدن هم مهمترین قسمت این مرحله است.
۳. حالا باید رشتههای فالودهتان را درست کنید. یعنی مایه نشاسته را به صورت رشتههای باریک دربیاورید. اگر لیوان مسی مخصوص فالوده دارید که چه بهتر، اگر ندارید دو راه دارید یا مایه را در چرخگوشت بریزید یا اینکه خودتان لیوان مخصوص را درست کنید.
۴. حالا وقت سرد کردن رشتههاست. رشتههای فالوده را باید درون یک ظرف پر از یخ بریزید. وحالا مرتب و خیلی آرام هم بزنید تا رشتهها خرد نشوند و فقط سرد شوند و کمکم سفت شوند.
۵. بعد از اینکه رشتههای فالوده خوب سفت و سرد شد، به آخرین مرحله درست کردن فالوده نزدیک میشوید.
فقط کافی است رشتهها را داخل یک ظرف بریزید و با شربت مورد علاقهتان که میتواند آلبالو، شاهتوت یا آبلیمو باشد، سرو کنید.
کلک مرغابی
اگر حوصله هم زدن ندارید و نشاسته هم باب میلتان نیست، میتوانید از نودل استفاده کنید. فقط نودلها را در آب جوش بریزید. وقتی رشتهها کاملا نرم شد، درون یخ بریزید تا سفت شود.
از کجا بخریم؟
لیوان مخصوص فالوده را میتوانید از بازار و فروشگاههای مخصوص وسایل شیرینیپزی بخرید.
نکته: اگر دوست داشتید خودتان هم میتوانید لیوان فالوده را درستکنید. کاری ندارد. یک لیوان از جنس روی یا حتی از جنس پلاستیک بردارید و با یک میخ ته آن را مثل آبکش سوراخ کنید. میشود یک لیوان مخصوص درست کردن رشتههای فالوده.
نظر شما