ایران در حوزه دارو، آینده بسیار درخشانی دارد و همراه شدن سایر کشورها با این سیر تکاملی مزایایی را برای همین کشورها به ارمغان خواهد آورد.

ایران فارما

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اعلام این مطلب در آیین افتتاحیه هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما گفت: همین حالا کشورهایی با جمعیت نزدیک به ایران مثل ترکیه، ویتنام، تایلند، آرژانتین و... با میزان ارزبری ۲ تا ۳ برابر در حال تامین داروهای مورد نیاز خود هستند. اما با توجه به اعتمادی که به متخصصان حوزه دارو در کشور رقم خورده، نفع زیادی از این موضوع و صرفه‌جویی ارزی برای کشور به وجود آمده است. 

محمد پیکانپور به گشایش رقم خورده در حوزه بین‌المللی اشاره کرد و افزود: انتقال ارزی از کارگزار قطر، در فاز تست قرار دارد و در حوزه کشاورزی نتایج خوبی داشته است. در حوزه دارو هم اتفاقات خوبی رخ خواهد داد تا در تامین برخی داروهای حیاتی که برای دریافت آنها به دلیل مشکل تبادلات ارزی با اروپا مشکل داشتیم، برطرف ‌شود. 

پیکانپور از تامین هزینه خرید تضمینی آنتی‌دوت‌ها (پادزهر مسمومیت‌ها) هم خبر داد و عنوان کرد: این مساله یکی از محورهایی بود که در وزارت بهداشت مصوب شد و ۱۸ قلم از آنتی‌دوت‌هایی که همیشه با کمبود مواجه بودیم با اعتبار ۹۵ میلیارد تومان با دستور وزیر بهداشت در دستور خرید تضمینی قرار گرفته است. 

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان این که یک زبان مشترک بین ما و صنعت داروسازی برقرار شده، عنوان کرد:‌ سامانه‌هایی دارویی در حال راه‌اندازی هستند و امروز کسی نمی‌تواند بدون مدرک درباره کمبودهای دارویی صحبت کنند، چون به صورت کاملا سیستمی، گزارش‌های معاونت‌های غذا و دارو و بیمارستان‌های سراسر کشور در حال جمع‌آوری و ثبت در سامانه دارویی است. این سامانه به صورت مستند نشان می‌دهد که وضعیت دارویی کشور رو به بهبود است یا خیر. 

پیکانپور از افزایش سهمیه ارزی هم خبر داد و گفت: سهمیه ارزی ۳.۵ میلیارد دلاری دارو (با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی) به ۴ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است. البته ما درخواست ۴.۵ میلیارد دلار ارز دارویی را داده‌ایم و امیدواریم که تا پایان سال مشکلاتی در این باره پیش نیاید. موضوع ارز مورد نیاز مواد بسته‌بندی و جانبی هم مانند مواد موثره مشمول ارز شدند. ۱.۴۵۰ میلیارد دلار تاکنون در حوزه دارو و مواد اولیه تخصیص داده شده، در حالی که در سنوات گذشته این رقم در مجموع ۲ میلیارد دلار بود و این رقم در شش ماه اول امسال بیشتر است. 

او همچنین درباره به‌کارگیری ظرفیت بخش خصوصی هم بیان کرد: در مواردی با کمبود متواتر مواجه بودیم اما با ارتباط نزدیک با صنعت و برنامه‌ریزی برای تامین به موقع مواد اولیه این مشکل رفع خواهد شد. عرضه واکسن‌های کووید-۱۹، تب‌زرد، روتاویروس و آنتی ونوم‌ها و برخی از مخدرها در داروخانه‌ها هم آغاز شده تا دسترسی مردم به این واکسن‌ها و داروها افزایش پیدا کند. 

پیکانپور از کاهش کمبودهای دارویی در کشور و تامین نقدینگی شرکت‌های داروسازی هم خبر داد و تاکید کرد: مهر سال گذشته ما با ۴۸۰ قلم کمبود مواجه بودیم اما این عدد در شهریور امسال به ۸۱ قلم رسیده که نتیجه تلاش همه اعضای زنجیره تامین از سطح تولید تا عرضه است. ۶۰ درصد تسهیلات جدید ۳۰ هزار میلیارد تومانی (همت) هم تا اوایل شهریور محقق شده که رقمی حدود ۱۸.۷ همت است. ۴.۵ همت وام‌های تمدیدی و ۴.۱ همت هم تعهد مازاد سه بانک دیگر است که مشکل نقدینگی صنعت را مرتفع کند. 

نقش برجسته داروسازی ایران در فضای منطقه‌ای و بین‌المللی 

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بر اهمیت توسعه صادرات تاکید کرد و گفت: در حوزه داروسازی یکی از اهرم‌های بسیار مهم در توسعه صنعت، صادرات است و باید جهش در این حوزه رخ دهد. به همین دلیل از شرکت‌های داروسازی این تقاضا را داریم که تمام بوردارهای مجموعه را در راستای تقویت صادرات برنامه‌ریزی کنند. در این باره نیاز است شرکت‌ها ضمن ایفای تعهدات داخلی، پیگیر توسعه بازارهای منطقه هم باشند. کریدورهای صادراتی ۵گانه در دست طراحی قرار گرفته تا از محل عبور موقت بتوان این بخش‌ها را تقویت کرد. 

وی تاکید کرد: با توجه به نقش برجسته‌ای که ایران طی دو سال گذشته در فضای منطقه‌ای و بین‌المللی گرفته، توصیه به سفرا و مهمانان بین‌المللی در این نمایشگاه این است که از ظرفیت‌های صنعت داروسازی ایران نهایت بهره‌برداری را داشته باشند. ایران در حوزه دارو آینده بسیار درخشانی دارد و همراه شدن با آن سیر تکاملی مناسبی را برای کشورهای همراه به ارمغان خواهد آورد.

پیکانپور به شرایط سخت تحریم‌ها هم اشاره کرد و گفت: در این شرایط هژمونی ناپاک غالب تلاش می‌کند ایران حتی در دسترسی به برخی داروهای ضروری خودش دچار اختلال شود، دفاع تمامی نهادها از مدیران پرریسک، عملیاتی در تمام بخش‌های صنعت دارو اجتناب‌ناپذیر و ضروری است تا کیان این گوهر دارو برای بیماران و کشور باقی بماند و روز به روز شاهد اعتلای این صنعت و دستاوردهای آن برای آینده بهتر باشیم. 

کفتنی است هشتمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما (صنایع دارویی و تجهیزات وابسته) با حضور ۴۲۷ شرکت داخلی و ۲۸۲ شرکت خارجی از ۳۳ کشور جهان از امروز آغاز به کار کرد و تا روز جمعه ادامه دارد. 


 

کد خبر 791745
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha