در روزهای اخیر ماجرای کلاهبرداری صدها میلیارد تومانی یک واردکننده و عرضه کننده  آیفون حواشی زیادی به همراه داشته است.

کوروش کمپانی

به گزارش همشهری آنلاین، در سایه عدم ارائه خدمات پس از فروش رسمی در کشور شاهد رشد قارچ‌گونه شرکتهای نامعتبر از جمله کوروش‌کمپانی در بازارموبایل هستیم،در این میان عدم انجام وظایف قانونی و گسترش رویه‌های رانتی مثل "واردات درمقابل صادرات خود" منجر به حیف و میل میلیارد دلاری شد.

نگاهی به سوابق این مجموعه نشان میدهد کوروش کمپانی در ابتدا خود را بزرگترین مرجع تعمیرات موبایل در ایران معرفی کرده و در یک سال گذشته اقدام به پیش فروش و واردات موبایل با شعار حذف واسطه ها و عرضه آیفون ۲۰ میلیون تومانی کرده بود.

ماجرای عرضه آیفون ۱۳ از حدود یک سال قبل به چالش بازار ۳ میلیارد دلاری ایران تبدیل شده، در آن مقطع مقرر شد تا ضمن ممنوعیت ورود آیفون ۱۴ به بالا، واردات موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار (از جمله آیفون ۱۳ ) صرفا از طریق رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود انجام شود.

این موضوع منجر به ورود بازیگران ناشناخته و احتمالا فرصت طلب به بازار آیفون و سایر موبایلهای لوکس شد. مدتی بعد واردات آیفونهای ۱۴ و بالاتر به صورت کلی ممنوع گردید و حالا مشخص شده با وجود خارج شدن آیفون ۱۳ از خط تولید نزدیک به یک میلیارد دلار از این مدل وارد کشور شده است.

عدم اجرای قانون و سودهای بادآورده صدها واردکننده آیفون

با پیگیریهای رسانه ای مختلف در میانه سال، معاونت سازمان توسعه تجارت به موضوع ساماندهی بازارموبایل ورود کرده و به صورت رسمی اعلام کرد که بحث واردات گوشیهای رفرش و ریپک در ماههای اخیر شدت گرفته و این موضوع نتنها به منابع ارزی کشور لطمه میزند بلکه مصرف کننده را نیز با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد.

در فضای غبار آلود ایجاد شده ناشی از عدم اجرای قوانین مرتبط با ارائه خدمات رسمی و معتبر مطابق قوانین کشور، شاهد فعالیت صدها شرکت در زمینه واردات آیفون هستیم که از مسیر تحولات ارزی یکی دو سال اخیر سودهای قابل توجهی نیز برای شرکتهای سودجو ایجاد شده است.

بر این اساس با وجود هشدارهای مختلف در خصوص بازار بدون متولی از محل عدم ارائه خدمات پس از فروش رسمی از یک سو و همچنین گسترش رویه رانتی واردات در مقابل صادرات خود حالا شاهد بزرگترین پرونده کلاهبرداری از مردم با وعده عرضه آیفون ۲۰ میلیون تومانی هستیم.

از ابتدای سال با وجود گزارشهای مستند رسانه ای شاهد افزایش ورود آیفونهای رفرش و ریپک به کشور برای رفع تعهد ارزی با قیمت بازار آزاد بودیم اما هیچ اقدام محدود کننده ای در این رابطه دیده نشد.

"کوروش کمپانی" از کجا سبز شد؟

به عبارت دیگر در سایه عدم ارائه خدمات پس از فروش رسمی در کشور شاهد رشد قارچ‌گونه شرکتهای نامعتبر از جمله کوروش‌کمپانی در بازارموبایل هستیم،در این میان عدم انجام وظایف قانونی و گسترش رویه‌های رانتی مثل"واردات درمقابل صادرات خود" منجر به حیف و میل میلیارد دلاری شد.

همانطور که در ابتدا اشاره شد کوروش کمپانی در زمان شروع به کار؛ خود را بزرگترین مرجع تعمیرات موبایل در ایران معرفی کرده بود اما در یک سال گذشته با رونق گرفتن بازار پر سود واردات آیفونهای رفرش و ریپک به پیش فروش و واردات موبایل با شعار حذف واسطه ها و عرضه آیفون ۲۰ میلیون تومانی اقدام نموده است.

در واقع رد پای این کلاه برداری بزرگ از عدم نظارت کافی در حوزه خدمات رسمی و قانونی پس از فروش در کشور قابل پیگیری است.

ریشه رشد قارچ گونه بی نام نشان ها مرتبط با صدور انبوه مجوز تعمیرات در سال ۱۳۹۷ است

از سال ۱۳۹۷ به این سو؛ در سایه عدم اجرای قوانین مرتبط با خدمات رسمی پس از فروش موبایل در کشور مجوزهای متعدد برای حوزه تعمیر و خدمات بدون ارتباط با شرکتهای اصلی صادر شده است. در یکی دو سال اخیر همزمان با نظارت ناکافی و رونق گرفتن رویه های رانتی وارداتی، شرکتهایی بی نام و نشان مثل کوروش کمپانی وارد حوزه واردات آیفون شده‌اند. در نهایت نیز در یک سال اخیر مرزهای سود جویی در این وارد مرزهای جدیدی شد و سازوکارهای کلاه برداری پانزی از طریق پیش فروش آیفون راه افتاد.

باید به این نکته توجه کرد که در حالی شاهد فروش گسترده آیفون‌های آمریکایی در کشور هستیم که در عمل به دلیل اینکه بخشی از این تلفن‌های همراه رفرش و ریپک هستند، هیچگونه خدمات پس از فروش یا گارانتی و همچنین تامین بلند مدت قطعات مشمول آنها نمی‌شود و همین مسئله مصرف‌کنندگان را به دردسر انداخته است.

کد خبر 832947
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    2 0
    در این گزارش یک جمله رو چندبارتکرارکرده اخرهم معلوم نشد قضیه ازکجااب میخوره.اما انها که که پیش خرید کردن وحالا شاکی هستن ایا واقعا با گوشیهای دیگه کارشون راه نمی افتاده حتما باید ایفون بخرن یا میخوان پزبدن؟
  • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    3 0
    خیلی ها گفتند نخرید اعتماد نکنید مگه میشه گوشی ارزونتر از ساخت خودش . اما طمع کردیم و شد کاری که نباید می سد .
  • خلیل DE ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    1 1
    در کل به خاطر نبودن قانون هرکسی هر کاری دوست دارد انجام می دهد از این موارد کم نبوده که در کشور رخ داده ولی در آخر بعد چند روز همه آن را فراموش کردند و آخر آن مردم مقصر هستند که بدون تحقیق سرمایه خود را به آن شرکت دادند هیچ کس سوال نمی کند چطور می توان یک شرکت غیر قانونی یا به این صورت قانونی باز کرد البته دوستی پایین گفته آیا با گوشی دیگر نمی توان کارها رو انجام داد چرا ولی یک شخص دوست دارد گوشی آیفون بخرد یکی دیگرسامسونگ این نظر خریدار که چی بخره مثل اجناس دیگرکه شما چی دوست داری بخری
  • م IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    0 0
    مردم هم در این مورد مقصرند،وقتی یه گوشی موبایل وارداتش ممنوع شده و حتی خدمات پس از فروشش در کشور وجود ندارد چه اصراری دارند که اون گوشی را داشته باشند و استفاده کنند،کاش وقتی یک قانونی در کشور وضع میشد به جای دور زدن آن همه در کشور چه مسئولین و چه مردم در اجرای آن همکاری میکردند مطمئنا اونطوری اوضاع کشور بهتر میشد و مشکلات هم کمتر میشد
  • ایرانزاده IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۹
    1 1
    مقصر اصلی مسئولین اقتصادی هستند که بورس مملکتو نابود کردن لذا مردم جذب کلاه بردارها شدن چون جایی برای سرمایه گزاری سود اور قانونی نبود.
  • نقص قوانین !!! IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۳۰
    1 0
    کشور قربانی قوانین ناقص است !! >>>> مجلس باید فعالتر عمل کند !! >>>>