فرهنگ غذایی
-
عجیب ولی واقعی؛ جوی دو سر هم مضر است | خطرات مصرف بیش از اندازه جو برای سلامتی
جو اغلب به عنوان یک انتخاب غذایی سالم معرفی می شود و فواید متعددی نیز دارد. با این حال، شاید برایتان عجیب باشد، مانند هر غذای دیگری، جو دوسر ممکن است برای همه مناسب نباشد و دلایل معتبری برای تجدید نظر در جایگاه آن در رژیم غذایی وجود دارد.
-
عجیبترین بستنی جهان که خوردنش دل شیر میخواهد!
یک طراح بریتانیایی مدعی شد که اولین بستنی وانیلی جهان را از پلاستیک بازیافتی به عنوان پروژه فارغ التحصیلی خود برای مدرسه «طراحی سنترال سنت مارتینز» ساخته است. یک متخصص تغذیه از دانشگاه ادینبورگ نیز در این پروژه با وی در زمینه تولید «وانیلین مصنوعی» همکاری کرده است.
-
۱۰ جایگزین شگفت انگیز برای نان | از برگ کاهو تا قایق کدو سبز
نان از دیرباز جزو اصلی غذاهای مختلف در سراسر جهان بوده است و به عنوان یک خوراکی بنیادی برای غذاهای زیادی در نظر گرفته میشود.
-
خوراکیهای عجیب و غریبی که در بعضی کشورهای جهان مصرف میشوند حتی از طرف سازمان بهداشت جهانی ممنوع اعلام شدهاند
یک غذای سنتی ایرانی در بین حال به هم زنترین غذاهای جهان | تصاویری از چندشآورترین خوراکهای دنیا
فرهنگ کشورهای مختلف باهم متفاوت است و این فرهنگ شامل غذایی که مردم کشورهای مختلف میخورند نیز میشود.
-
این ۵ غذا را در وعده صبحانه نخورید | بهترین مواد غذایی برای صبحانه
شروع روز با یک صبحانه کامل، زمینه را برای یک سبک زندگی سالم فراهم میکند. اما عجله برای رفتن سر کار اغلب ما را به گزینههای سریع و وسوسهانگیز هدایت میکند که همه این گزینهها خوب نیستند و میتوانند برای سلامت بسیار مضر باشند.
-
خوراکیهای خوشمزهای که باعث افت قند خون و چاقی میشوند | ۸ خوراکی که باید از رژیم غذایی خود حذف کنیم
در حالی که همه مواد غذایی در حد اعتدال میتوانند در رژیم غذایی جایگاهی داشته باشند، مصرف بیش از حد غذاهای کمتر مغذی میتواند بر سلامت تأثیر بگذارند. در یک رژیم غذایی سالم یا باید مصرف این غذاهای کمتر مغذی را کاهش داد یا آنها را حذف کرد.
-
با خوردن این غذاها خود را به کشتن میدهید | افزایش خطر حمله قلبی با غذاهای فوق فراوری شده
نتایج دو تحقیق نشان داد که غذاهای فوق فرآوری شده خطر حمله قلبی و سکته را افزایش میدهد. این تحقیقات به نشست سالانه انجمن قلب و عروق اروپا، ارائه شده و این انجمن خواستار اقدامات جدی در این مورد شده است.
-
حسین اربابی، مبتکر پیتزای قورمهسبزی است و تا به حال با بیشتر غذاهای سنتی کشورمان پیتزا درست کرده است
بفرمایید این هم پیتزا قرمه سبزی! | پیتزای زرشک پلو یا کله پاچه هم میخواهید امتحان کنید؟
نه مغازه پیتزافروشی دارد، نه آشپز است، اما به خاطر علاقهاش به پیتزا تا به حال ابتکارات زیادی انجام داده و تا حدی در این زمینه فعالیت کرد که چند سال پیش با ارائه پیتزای قورمهسبزی در المپیاد پیتزاها، مقام سوم را به دست آورد.
-
تاریخچه پاچهخواری در ایران
هوا که رو به سردی میگذارد غذاهای گرم و پُرانرژی سفرههای ایرانی را تسخیر میکنند. حتی سفرههای صبحانه هم، کم و زیاد غذاهایی به خود میبینند که از آنها بخار بلند میشود.
-
غذای فردا را امروز باید پخت!
در بسیاری از کشورهای دنیا، نگاهی جدی به بحران غذا شکل گرفته و چند سالی میشود که یکی از اهداف بزرگ دانشمندان صنایع غذایی تولید گوشتهای مصنوعی است.
-
تصویر زیرخاکی از کبابپزهای بازار تهران در زمان قاجار
تصویری از کبابپزهای کنار خیابانی بازار تهران در زمان قاجار را مشاهده می کنید.
-
کشف یکی از قدیمیترین غذاهای جهان در ایران
بسمالله، آغاز خوردن بود. جوانترها که یادشان نیست. آن زمان خوردن آبگوشت برای خودش آدابی داشت. سنگک تازه که در کاسه مسی خرد میشد، با تکهای نان، دیزی داغ را میگرفتند و روی کاسه کج و قاشق را حایل ریختن گوشت و نخود میکردند.
-
کوفته ریزه با سس گوجه فرنگی را این روش بپزید
کوفته از آن درسته غذاهایی که طرفداران مخصوص به خد را دارد. البته باید بدانید که کوفته انواع مختلف را دارد و در اینجا طرز تهیه کوفته ریزه را ارائه میدهیم.
-
اگر غذایی که پختهاید شور شد با این روش ساده شوری غذا را بگیرید
گاهی برای ما پیش آمده که با یک وعده غذای بی نمک یا برعکس شور مواجه شده باشیم. اگر بی نمک بود با پاشیدن مقداری نمک رفع نقص می کنیم، اما مشکل مربوط به زمانی است که غذا شور شده باشد آن موقع باید به فکر یک لقمه ساده باشیم، اما اگر موقع پختن متوجه شوری شدیم بدانیم راهی برای رفع مشکل وجود دارد.
-
تصاویر | پخت شله مشهدی ؛ محبوبترین غذای مشهدیها را ببینید
شله مشهدی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان خراسان رضوی است. این غذای محلی یکی از محبوبترین غذاهای مشهد در ایام ماه مبارک رمضان و ماههای محرم و صفر بشمار میرود. پخت این غذای لذیذ احتیاج به تجربه بالا و دقت زیاد و حوصله فروان دارد.
-
ببینید | واکنش جالب فود بلاگر آمریکایی هنگام خوردن ته دیگ با قورمه سبزی
ویدئویی از یک فود بلاگر آمریکایی را میبینید که در حال تست قورمه سبزی و ته دیگ است. این ویدئو در فضای مجازی پربازدید شده است.
-
این غذای ساده در زمان ناصرالدین شاه شاهانه محسوب میشد | دستور پخت چند نوع کوکو به سبک نوه فتحعلیشاه | فرانسویان مبدع غذاهایی که سیبزمینی داشتند
دستور پخت چند نوع کوکو از زمان قاجار باقی مانده است که نشان میدهد تغییرات چندانی در پخت کوکو از گذشته تاکنون ایجاد نشده است.
-
مروری بر تاریخچه چلوکباب در تهران | وقتی کوبیده، جزء کبابها نبود
از فراوانی مغازههای فستفودفروشی در گوشه و کنار شهر که انواع پیتزا و ساندویچ در طعمهای مختلف در بساطشان پیدا میشود پیداست اینها جزء اغذیه پرطرفدار اهالی پایتخت است.
-
پخت پاستا به سبک برنده جایزه نوبل فیزیک | پیشنهادی که جنجال برانگیز شد
پیشنهاد یک فیزیکدان ایتالیایی برنده جایزه نوبل درباره شیوه پخت ماکارونی بسیاری را عصبانی کرده. او این ایده را با هدف کاهش هزینه پخت ماکارونی مطرح کرده است.
-
داستان نخستین پیراشکیفروشی تهران | چرچیل مشتری این مغازه بود؟
پیراشکی یکی از غذاهای ساده، ارزان و محبوب روسی است که در سراسر دنیا طرفدار دارد. البته در کشور ما پیراشکی معمولا جزو غذا به حساب نمیآید و بیشتر به عنوان پیشغذا، میانوعده یا غذای خیابانی شناخته شده و مصرف میشود.
-
غذای محبوب ناصر الدین شاه قاجار | طرز تهیه فسنجان سیاه با آهن تافته و نعل اسب! | مواد اولیه فسنجان در زمان صفویان چه بود؟
شاید باورتان نشود اما فسنجان هم برای خود تاریخچهای خواندنی و دستورپختهای عجبب و جالب دارد که در کتابها و نسخ قدیمی به آنها اشاره شده است.
-
پرونده ویژه؛ غذاهای تهران -۳
آداب مهربانی ساکنان تهران قدیم | از «دهان چشان» تا «تکه همسایگی» و «لقمه مفتکی» | هوس غذا به دل هیچکس نماند
تهرانیها در سالهای نه چندان دور سنتهای پسندیدهای درباره غذا داشتند؛ سنتهایی که امروز بیشتر آنها به دست فراموشی سپرده شدهاست.
-
پرونده؛ غذاهای تهران -۲
گفتوگو با کارشناس غذا و داور مسابقههای آشپزی: چطور یک خوراکی در پی تصاحب جایگاه اشکنه و آش تهرانیهابود؟ | وقتی آشپزیهای کوچه بازاری رونق گرفت
«با ورود غذاهای آماده و کارخانهای به سفره مردم، نقش غذاهای محلی درحال کمرنگ شدن است. درحالیکه غذاهای محلی ایران و تهران جایگاه و ارزش غذایی خاص دارند و باتوجه به طعم و کیفیتشان میتوان آنها را در سطح بینالملل معرفی کرد.»اینها بخشی از درد و دل استاد دانشگاه و داور شناخته شده مسابقههای آشپزی است.
-
پرونده ویژه؛ غذاهای تهران - یک
پژوهشگر غذاهای تهران: خوراکها عامل کاریابی و ارتباط مردم بود | طهرونیها چه میخوردند؟ | غذاهای اصیل پایتخت را بشناسید
سور خورش خورشی در عروسی، چرب شیرین و رشته پلو برای شبعید، سبزی پلو با ماهی چهارشنبهسوری، خورش کلشک در هفتم محرم و...نمونهای از خواراک تهرانیها در مناسبتهای مختلف بوده است. خوراکی که به گفته پژوهشگران نقش زیادی در زندگی و سلامت جسمی و روانی انسانها داشت. «بهمن رحیمی» یکی از این پژوهشگران است.
-
محبوبترین غذای تهرانیها چیست؟
با رسیدن فصل پاییز و زمستان و سرد شدن هوا برخی غذاها طرفداران زیادی پیدا میکند. این میان تهرانیها از قدیم در این ایام هوادار خوراکیهای خاص بودند.
-
خوراکی محبوب و افسانهای ایرانیها؛
واکنش جالب شاه قاجار به خوردن ته دیگ | روش تهیه انواع ته دیگ را بدانید | ته دیگ از کجا آمده است؟
ته دیگ از کجا آمده سر سفره ایرانیها؟ از دل تاریخ و از دل آشپزی ایرانی آمده اما در دوران معاصر، کار، کار خانمهاست و «نادر میرزا» هم در کتاب آشپزیاش در دوره قاجار درباره ته دیگ نوشته است: «همه زنان دوست دارند و بس بامزه است»!
-
تصاویر توزیع نذری با تزیینات متفاوت | آیین ۳۰۰ ساله پخت غذای نذری در روستای اراضی را ببینید
آیین سنتی ۳۰۰ ساله توزیع غذای نذری هر سال در روز تاسوعا و در روستای اراضی مبارکه اصفهان برگزار میشود.
-
تصاویر | خاصترین حلوای جهان را اینجا بچش ؛ یک خیابان تماشا و عزا | حلواییترین خیابان ایران در تاسوعا را ببینید
اینجا حلواییترین خیابان جهان است. از ابتدای خیابان «ابوسعید»، مترو منیریه میتوان بوی روغن داغ، آرد در حال سرخ شدن و شهد گلاب و شیره انگور حلوا را استشمام کرد. حلواپزان چهارراه گلوبندک از جذابیتهای ماه محرم پایتخت است که میتوانید خودتان را به آن برسانید.
-
چهارشنبههایی که زندگی آقا مجید را متحول کرد
بنیانگذار «چهارشنبههای امام رضایی»، صاحب شعب رستورانهای مرشد است. او این روزها سعی کرده فراتر از رسالت خود، در یک فرهنگسازی قدم بگذارد و یاریگر نیازمندان شهر باشد. او در ۴ ساعت زندگیاش دگرگون شده اما به آغوش خداوند برگشته و پرقدرتتر از قبل ادامه داده است.
-
غذای نذری چی بپزم ؟ | ۶ نذری محبوب و پرطرفدار در ایران | چند نذری ساده که سریع آماده میشوند
معمولاً به محض این که تصمیم میگیرید غذای نذری بپزید، با یک سوال پررنگ مواجه میشوید: غذای نذری چی بپزم؟ این مقاله با انواع نذری ساده و محبوب به این سوال جواب میدهد.