تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴

همشهری آنلاین: کجری یا کیچری، یکی از پلوهای معروف هندی است که توسط رستوران‌ها و سرآشپزهای مختلف به روش‌های متفاوتی پخته می‌شود. مواد ثابت در هر کجری، گشنیز ساطوری‌شده، ادویه، پیاز و سیر است.

دستور غذایی که در ادامه می‌آید به عنوان یک غذای کامل بسیار ارزان تمام می‌شود و طعم کلی آن باب‌طبع ایرانی‌هاست.

مواد لازم برای۴ نفر:

برنج: ۴۰۰گرم، خیس‌شده

کنسرو ماهی تن: یک عدد (۲۰۰گرم)

پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری‌شده

سیر: ۲حبه، ساطوری‌شده

گشنیز: یک دسته کوچک، ساطوری‌شده

زردچوبه: ۲ قاشق چای‌خوری

ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری

گردلیمو: یک قاشق غذاخوری

ماست ساده: ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم

کره: ۳۰ گرم (۲ قاشق غذاخوری)

روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

روش تهیه:

۱- روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد. سیر، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و ۲دقیقه تفت دهید تا مواد آب بیندازد.

۲- آب برنج را خالی کرده و آن را داخل قابلمه بریزید. کره و گردلیمو را اضافه کرده و غذا را هم بزنید تا کره آب شده و روی برنج بنشیند. ماست را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. روغن کنسرو را بگیرید، تکه‌های ماهی را با چنگال خرد کرده و به غذا اضافه کنید.

۳- به اندازه‌ای که یک بند انگشت آب روی برنج را بگیرد، آب جوش روی مواد داخل قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس صبر کنید تا آب برنج تبخیر شود. شعله را کم کرده و در برنج را بدون دم‌کنی بگذارید. پس از ۳۰دقیقه برنج دم کشیده است. هنگام سرو کردن، گشنیز ساطوری‌شده را با آن مخلوط کرده و در دیس بکشید.

نکات:

۱- در هند، همراه این غذا تخم‌مرغ آب‌پز سرو می‌کنند.

۲- این غذا را در اصل با تکه‌های سرخ‌شده فیله ماهی طبخ می‌کنند.

۳- در این دستور غذایی مقدار ادویه و فلفل کم شده است تا برای همه قابل‌خوردن باشد. در دستور اصلی ۲ قاشق چای‌خوری تخم خردل، ۲ قاشق چای‌خوری فلفل قرمز و ۲ قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه ساطوری‌شده وجود دارد که با توجه به ذائقه اکثر ایرانی‌ها حذف شده است.

http://www.aftabir.com