اگر میخواهید پاییز و زمستان را با سلامت و شادابی سپری کنید حتماً از این میوه بهره ببرید. در این مطلب به گوشهای از خواص آن میپردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.
- کدوحلوایی سرشار از مواد مغذی
از کدو حلوایی برای تهیهی مربا، دسر و انواع غذاهای فصلی استفاده میشود. این نوع کدو انواع مختلفی دارد و حاوی ویتامین A و ویتامین C فراوان است. حتماً میدانید که جذب ویتامین A فراوان برای سلامت چشم ها، پوست و مراقبت از مخاط ها (مجاری تنفسی و ادراری) در برابر عوامل بیماریزا مفید است. این ویتامین همچنین به سلامت درونی بدن کمک کرده و نقش مؤثری در رشد استخوانها و احیای بافتها دارد.
ویتامین C نیز شهرت زیادی در پیشگیری از سرماخوردگی دارد چون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. این ویتامین همچنین به جذب بهتر آهن موجود در مواد غذایی کمک میکند. باید بدانید که این ویتامین به خانوادهی آنتی اکسیدانها تعلق دارد و با آنتیاکسیدانهای مخرب سلولها مقابله میکند. در واقع آنتیاکسیدانها باعث حفظ جوانی سلولها میشوند و آنها را از پیری زودهنگام دور میکنند.
- کدو حلوایی برای تمام زمستان
کدو حلوایی حاوی مواد مغذی بینظیری برای گذراندن زمستانی سالم است. این کدوی بزرگ و نارنجی رنگ حاوی 93 درصد آب است بنابراین برای تأمین آب بدن و مرطوب نگه داشتن آن فوقالعاده است. رنگ نارنجی آن به دلیل وجود بتاکاروتن میباشد. این آنتیاکسیدان قوی نیز حافظ سلامت سلولها و بدن است. به عقیدهی متخصصان برای جذب هر چه بیشتر بتاکاروتن به مقدار اندکی چربی نیاز هست. میتوانید به روغن زیتون یا روغن گردو و به طور کلی روغنهای گیاهی سالم متوسل شوید. شما میتوانید از تخمههای داخل کدو نیز استفاده کنید. باید بدانید که این تخمهها گنجینههای کوچکی هستند که شما را سالمتر نگه میدارند. این تخمهها برای ارتقای سلامت هورمونی خانمها و مقابله با سندرم پیش از قاعدگی مفید هستند. این تخمهها باعث بهبود خلق و خوی میشوند؛ چون سرشار از اسید آمینهی تریپتوفان هستند که برای تولید سروتونین مفید است؛ بنابراین میتوانید از آنها به جای هله هولههای معمولی و یا داخل سالاد استفاده کنید.
- کدوحلوایی حاوی پتاسیم فراوان
به عقیدهی محققان دانشگاه مونترال کدوحلوایی حاوی میزان قابل توجهی پتاسیم است. مواد غذایی حاوی پتاسیم به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و همچنین کنترل فشار خون کمک زیادی میکنند. این مادهی معدنی همچنین برای انقباضهای عضلات قلب لازم و ضروری است و قادر است برخی از مشکلات و بیماریهای این ارگان حیاتی را دفع کند. شما میتوانید در کنار غذای افرادی که قلب حساسی دارند و همچنین سالمندان مقداری پورهی کدو حلوایی قرار دهید. این مادهی غذایی برای افراد مسن، مبتلایان به دیابت و همچنین مبتلایان به پرفشاری خون بسیار مفید است. توجه داشته باشید که پتاسیم همچنین به بهبود عملکرد کلیهها و غدد فوق کلیوی کمک میکند. البته افرادی که از نارسایی کلیوی رنج میبرند باید در مصرف آن احتیاط کرده و دچار زیادهروی نشوند. پتاسیم به حفظ تناسب اسید و باز بدن کمک زیادی میکند. بهتر است بدانید که کمبود پتاسیم میتواند باعث افزایش کرامپهای عضلانی، دردهای شکمی و یبوست شود. اگر با گرفتن پوست کدو حلوایی مشکل دارید بهتر است ابتدا آن را به چند قسمت تقسیم کرده و در آب یا فر و یا به صورت بخارپز طبخ کنید. بعد از پخته شدن به راحتی میتوانید پوست آن را بگیرید.
- کدوحلوایی حاوی فیبرهای غذایی
کدوحلوایی یک منبع خوب فیبر است که معمولاً نادیده گرفته میشود. این کدوی بزرگ کم کالری است و باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدتی میشود. مواد غذایی حاوی فیبر به ما کمک میکنند که از پرخوری دور بمانیم و به این ترتیب وزن کمک کنیم.
- کدوحلوایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان
کدوحلوایی مانند پرتقال، سیبزمینی شیرین و هویج حاوی میزان زیادی بتاکاروتن است. این آنتیاکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد. شما میتوانید با مصرف منظم این سبزیجات گام مؤثری در پیشگیری از این بیماری بردارید.
- کدوحلوایی برای محافظت از پوست
کدو حلوایی به دلیل دارا بودن کاروتنوئیدها سلولهای بدن را از سرطان دور نگه میدارند. علاوه بر این، این ترکیبات آنتی اکسیدان محافظ سلولهای پوستی محسوب میشوند و از پیری زودرس سلولهای پوستی پیشگیری میکنند.
- کدوحلوایی مفید برای بعد از ورزش
مصرف یک فنجان کدوحلوایی پخته شده معادل 564 میلیگرم پتاسیم به بدن میرساند. همین میزان موز حدود 422 میلیگرم پتاسیم دارد. در نتیجه این مادهی غذایی پرخاصیت برای ورزشکاران بسیار مفید است. شما میتوانید بعد از جلسات ورزشی از این سبزی نارنجیپوش برای مقابله با گرفتگی عضلانی و داشتن قدرت عملکرد بالا استفاده کنید.
منبع: تبيان