مریم شیرمستی در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: شلغم سبزی است که از نظر طب قدیم ایران گرم و تر به شمار میرفته و به علاوه برای درمان اکثر دردها استفاده میشده است.
وی معتقد است شلغم مواد معدنی فراوانی دارد که کلسیم و منیزیم از مهمترین این مواد است و برای رشد و نمو استخوان خصوصاً در نوجوانان، زنان باردار و زنان شیرده توصیه میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه مقداری پتاسیم نیز در شلغم وجود دارد که در تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین فسفر و آرسنیک موجود در این گیاه برای تقویت گلبولهای سفید و سیستم ایمنی مفید است و از همین رو شلغم برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصلهای سرد سال کاربرد بیشتری دارد.
شیرمستی خاطرنشان کرد: شلغم سرشار از ویتامینهای گروه B است که برای درمان و پیشگیری از شوره سر مفید میباشد و همچنین اسید فولیک موجود در آن در درمان کم خونی کارآیی دارد.
وی افزود: شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش دارد.
گوگرد، ویتامین C و فیبر از دیگر مواد موجود در شلغم است که این کارشناس تغذیه از آنها نام برد و یادآوری کرد: فیبر موجود در این گیاه در کاهش اسید اوریک، تری گلیسرید و کلسترول مفید است و از سرطان روده پیشگیری می کند.
شیرمستی تاکید کرد: ترکیباتی در شلغم وجود دارد که برای کاهش قند خون در افراد دیابتی مفید است و همچنین مدر بودن شلغم میتواند در دفع سنگ مثانه تاثیر گذار باشد.
وی با بیان اینکه شلغم منبع خوبی از ویتامین A است، تصریح کرد: این ویتامین برای درمان شب کوری و تقویت حافظه مفید است.
این کارشناس تغذیه معتقد است موادی که در شلغم وجود دارد برای تسکین سرفه های سرماخورگی و تقویت سیستم تنفسی مفید میباشد.
به گفته شیرمستی شلغم سبزی کم کالری است و در رژیمهای لاغری جزو سبزیجات آزاد محسوب میشود.
وی گفت: همچنین در گذشته شلغم را به صورت پخته و له شده به صورت پمادی برای رفع ترک پا به کار می بردهاند.
این کارشناس تغذیه در خصوص نحوه صحیح پخت شلغم هم اظهارداشت: شلغم را با پوست و بدون اینکه قطعه قطعه شود باید پخت، زیرا قطعه قطعه کردن موجب میشود بخش زیادی از مواد مغذی آن وارد آب شود و هدر برود.
شیرمستی خاطرنشان کرد: همچنین بهتر است موقع پخت شلغم از تماس مستقیم آن با آب جلوگیری کرد و شلغم را بر روی توری قرار داد تا با بخار آب قابلمه بخارپز شود.