مواد لازم:
گوجهسبز یا آلوچه: ۲ کیلوگرم
آب: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. برای تهیه لواشک گوجهسبز ابتدا باید گوجهسبزها را شسته و داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.
۲. مقداری آب روی میوهها بریزید. آب باید به قدری باشد که کامل روی گوجهسبزها را بپوشاند.
۳. به مقدار کم نمک و در صورت تمایل کمی شکر به گوجهها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. در ظرف را کامل نبندید زیرا سر میرود.
۴. آنها را با یک کفگیر هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم بهتر له شود.
۵. وقتی گوجهسبزها پخته شدند و مایع به غلظت رسید، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند سپس از صافی عبور دهید.
۶. در این مرحله، هسته گوجهسبزها جدا میشود و فقط عصاره میوه از صافی میگذرد.
۷. این کار را تا زمانیکه تفاله خیلی کمی باقی بماند، ادامه دهید.
۸. مایع بهدستآمده پس از همزدن، باید به اندازه ماست زدهشده غلیظ باشد.
۹. داخل یک سینی و یا سفره را با روغن مایع بهخوبی چرب کنید، البته نباید این روغن زیاد باشد، فقط به اندازهای که خاصیت جداسازی داشته باشد.
۱۰. مایع لواشک را به هم بزنید تا یکدست شود و بعد داخل سینی بریزید طوریکه ضخامت آن کمتر از ۸ میلیمتر شود. (اگر لواشک بیشازحد ضخیم شده و یا یکدست نشده باشد، کپک میزند.)
۱۱. سینیها را در جاییکه در معرض آفتاب باشد و به دور از رطوبت قرار دهید تا لواشک گوجهسبز خشک شود.
۱۲. بعد از حدود ۲ تا ۳ روز لواشک گوجهسبز شما آماده مصرف است. میتوانید لواشکها را لایهبهلایه داخل نایلون قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
منبع: ایرنا