به گزارش همشهریآنلاین، شامی پوک که با نام شامی لپه هم شناخته میشود، یکی از سادهترین انواع شامی است. علت نامگذاری این شامی سوراخی است که وسط آن ایجاد میکنیم. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه آن را ذکر میکنیم.
مواد لازم برای ۳۰ عدد شامی پوک
گوشت مغز ران بدون چربی نیم کیلو
پیاز بزرگ یک عدد
لپه ۲۵۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
جوش شیرین یک قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه و فلفل به میزان کافی
زعفران برای خوشرنگ کردن غذا به مقدار لازم
طرز تهیه شامی پوک - شامی لپهای
► مرحله اول
در مرحله اول اجازه میدهیم لپهها فقط با آب بپزند. وقتی لپهها کاملاً پختند، آنها را از روی شعله گاز برمیداریم. سپس گوشتها را تکهتکه کرده و پیازها را نگینی خرد میکنیم.
پیازهای خرد شده را کمی تفت میدهیم و پس از آنکه آب آنها گرفته شد، آنها را کنار میگذاریم و سراغ مرحله بعدی میرویم.
در بعضی از دستورهای پخت شامی گفته میشود که پیاز را بدون تفت دادن با بقیه مواد مخلوط کنیم ولی این کار باعث میشود شامی شما آن طور که باید خوشمزه نشود.
► مرحله دوم
لپههای پخته شده را با پیاز و گوشت مخلوط میکنیم و آنها را چرخ میکنیم. سپس خوب ورز میدهیم.
► مرحله سوم
در مرحله بعدی، تخممرغها را درون مواد ورز داده شده، شکسته و کاملاً مخلوط میکنیم.
نمک، فلفل، جوش شیرین و زردچوبه را به مواد ورز داده شده اضافه میکنیم و بار دیگر ورز میدهیم.
در نهایت کمی زعفران دم شده به مواد اضافه میکنیم تا رنگ شامی ما خوشرنگ شود.
► مرحله چهارم
درون ماهیتابه کمی روغن ریخته و زمانی که روغن کاملاً داغ شد، به اندازه یک گردو از مواد مخلوط شده بر میداریم و آنها را در کف دست دایرهای میکنیم. سپس با انگشت یک سوراخ در وسط آنها درست میکنیم و در درون قابلمه قرار میدهیم و صبر میکنیم تا سرخ شوند.
زمانی که یک طرف آنها سرخ شد، آنها را وارونه میکنیم تا طرف دیگر هم سرخ شود.
ایجاد سوراخ در وسط شامیها به مغزپخت شدن آنها کمک میکند و همچنین باعث میشود تا وسط شامی پف نکند.
► مرحله آخر
بعد از سرخ شدن هر دو طرف شامی بهتر است آنها روی دستمال های مخصوص جذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس در ظرف بچینید و با دورچین مورد نظر خود تزیین کنید.
اگر شامیها را با سس گوجهفرنگی میل کنید بسیار خوشمزهتر میشوند و بهتر است به جای سسهای صنعتی خودتان در خانه سس مورد علاقهتان را درست کنید.
منبع: اُکالا