برخی مواد خوراکی خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامتی دارند که در این مطلب به آنها می‌پردازیم.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه‌وله، در حال حاضر آووکادو، زنجبیل، زردچوبه و دیگر مواد خوراکی از این دست به عنوان مواد خوراکی با خواص فوق‌العاده جای خود را در اروپا و آمریکا باز کرده‌اند. در ادامه با چند نمونه از این مواد خوراکی با قدرت فوق‌العاده آشنا شوید.

آووکادو

آووکادو یکی از چرب‌ترین میوه‌ها در جهان است. با این حال آووکادو جزو غذاهای چاق‌کننده محسوب نمی‌شود، زیرا چربی این میوه غیراشباع و باارزش است و به همین دلیل نیز مصرف آن اثری مثبت بر سطح کلسترول و سیستم قلبی-عروقی بدن می‌گذارد. آووکادو دارای ویتامین‌های فراوانی است که سبب تقویت پوست، موی بدن، سیستم ایمنی و اعصاب می‌شود.

تخم چیا

چیا گیاهی است یک‌ساله از خانواده نعناعیان. گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد، تخم‌های کوچک چیا به خاطر ذخیره بالای پروتئین و اسیدهای چربِ امگا -۳ و امگا -۶ مشهور هستند. گفته می‌شود که اقوام مایا و آزتک در آمریکای جنوبی از ۵ هزار سال پیش تاکنون خواص تخم چیا را می‌شناخته‌اند. تخم چیا مزه خاصی ندارد.

کلم کالی

کلم کالی نوعی سبزیِ برگی است که در آمریکا بسیار مشهور شده و به‌آرامی جای خود را در اروپا نیز باز کرده است. کلم کالی سرشار از ویتامین‌های مختلف است. مصرف ۱۰۰ گرم از این سبزی نیاز روزانه ویتامین C در بدن را تامین می‌کند. این سبزی همچنین دارای منابع سرشار ویتامین A و مواد معدنی چون آهن و کلسیم است.

زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل یا شنگویر گیاهی دارویی برای شفای بیماری‌های دستگاه گوارش است. با مصرف زنجبیل جریان خون در روده راحت‌تر انجام می‌شود و التهاب‌های روده التیام می‌یابند. زنجبیل از زمان‌های دور در طب سنتی چین نقش مهمی ایفا کرده و در ایران باستان نیز با نام ژنگویر کاربرد داشته است.

زردچوبه

زَردچوبه یا زَرچوبه هزاران سال است به عنوان گیاه و ادویه‌ای بسیار مهم در هند شناخته شده و هندیان این گیاه مقدس را تقریبا در هر غذایی می‌ریزند، زیرا زردچوبه هم غذا را خوشمزه می‌کند و هم فرایند هضم غذا را آسان‌تر می‌کند. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و زردچوبه بخش اصلی ادویه معروف به کاری را تشکیل می‌دهد. زردچوبه سبب کاهش کلسترول خون می‌شود و از التهاب‌ها و عفونت‌های بدن جلوگیری می‌کند.

بادام

صرف چند بادام در روز سبب تندرستی بیشتر بدن می‌شود. خوردن بادام از گرسنگی شدید جلوگیری می‌کند، تاثیر مثبتی بر قلب می‌گذارد و از بروز بیماری دیابت نوع دوم و آلزایمر جلوگیری می‌کند. چربی موجود در بادام چون چربی آوکادو از نوع خوب چربی است و بالارفتن سطح آن در خون نگران‌کننده نیست.

کینوا

کینوا گیاهی است که در آمریکای جنوبی می‌روید و نحوه طبخ دانه‌های آن شبیه برنج است. بومیان آمریکای جنوبی به آن دانه اینکا یا برنج پرو می‌گویند. کینوا به عنوان یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین در سراسر جهان شناخته شده است. دانه‌های کوچک کینوا حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری و آنتی‌اکسیدان‌های ضدبیماری‌ها هستند. آن‌ها همچنین فاقد گلوتن هستند و غنی از مواد معدنی.