ماء الجبن یا پروتئین وی برای افزایش ایمنی بدن به ویژه در این روزهای کرونایی بسیار مفید است و می‌توان آن را به سوپتان بیفزایید. چگونه؟ در ادامه با ما همراه باشید.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سایت طبایع، احتمالاً همگی با پروتئین وِی آشنایی دارید، این پروتئین هنگام تولید پنیر بدست می‌آید، آبی که از صاف کردن پنیر، در مرحله آخر پنیرسازی بدست می‌آید ماء الجبن یا پروتئین وی است، شما می‌توانید برای افزایش ایمنی بدن به ویژه در این روزهای کرونایی، مقداری پروتئین وِی به سوپتان بیفزایید. چگونه؟ در ادامه با ما همراه باشید.

فواید پروتئین وِی (آب پنیر)

این پروتئین (آب پنیر یا ماء الجبن) دارای طبعی معتدل مایل به سرد است که از خواص خوبی برخوردار است از جمله:

  • افزایش ایمنی بدن
  • افزایش توده عضلانی در ورزشکاران
  • کاهش وزن در افراد چاق
  • آرام بخشی و ایجاد خواب راحت
  • رطوبت رسانی به پوست و مو و رفع خشکی مزاج
  • کمک به رفع غلظت خون و بیماری‌های سوداوی
  • دارا بودن خواص ضدسرطانی
  • منبع غنی کلسیم، پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان

شما در این ایام کرونایی می‌توانید برای افزایش ایمنی خود و خانواده عزیزتان، این سوپ را طبخ کرده و نوش جان کنید، به یک بار امتحان کردن می‌ارزد تا مشتری همیشگی آن شوید:

توجه: البته ناگفته نماند که این سوپ در فصول سرد سال نیز در درمان بیماری‌های ناشی از خشکی مانند اگزما، آلرژی، خشکی پوست، پسوریازیس، بی خوابی، وسواس، و استرس موثر است.

مواد لازم

پیاز: ۱ عدد کوچک

سیر: چند حبه رنده شده

هویج:  ۱ عدد

سیب زمینی: ۱ عدد نگینی خرد شده

گشنیز ساطوری شده به مقدار دلخواه

نمک و فلفل به مقدار لازم

زیره سبز: ۱ قاشق چای‌خوری سرخالی

آب پنیر:  ۱ لیوان یا ۲ قاشق غذاخوری (پودر آماده ماء الجبن ساده یا افتیمونی)

آب به مقدار لازم

روغن زیتون: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه سوپ وِی یا آب پنیر

ابتدا پیاز را خرد کنید و همراه سیر رنده شده و یک قاشق چای‌خوری زیره در کمی روغن زیتون تف دهید.

سپس کمی آب به همراه یک هویج و یک سیب زمینی نگینی و مقداری گشنیز ساطوری شده به آن اضافه کنید.

مقداری نمک و فلفل اضافه کنید.

در آخر طبخ، یک لیوان آب پنیر، و یا دو قاشق غذاخوری پودر آماده ماء الجبن به آن بیفزایید و شعله را خاموش کنید.

پس از این که خوب بهم زدید اگر لازم است مواد جا بیفتد باز شعله را روشن کنید تا روی حرارت ملایم به قوام دلخواه برسد. ولی از جوشیدن طولانی‌مدت آن بپرهیزید.

این سوپ طبعی معتدل دارد و در همه مزاج‌ها قابل استفاده می‌باشد.

وِی یا آب پنیر رو خودت بساز

۴ لیوان شیر (ترجیحاً محلی) را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

بعد قطره قطره با قاشق سرکه طبیعی یا آبلیموی تازه یا سکنجبین ترش به آن اضافه کنید تا شیر اصطلاحاً بریده بریده شود.

ده دقیقه صبر کنید و بعد شیر را داخل پارچه یا تنظیف صافی تمیز بریزید.

اصلا پارچه را فشار ندهید و اجازه دهید خودش صاف و آبگیری شود.

آب پنیر رنگ سبز روشن دارد.

پنیر به دست آمده هم ارگانیک و قابل استفاده است.

نکته مهمی که نباید فراموش کنید

در صورت داشتن گوارش و معده ضعیف، مثلاً کسانی که کولیت و سردی شدید معده دارند، از ماء الجبن استفاده نکنند یا در مصرف آن احتیاط کرده و گرم گرم با مقداری هل یا عسل بنوشند و بعد از آن راه بروند، چون ممکن است اذیت شوند.