به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، تغذیه و افسردگی هم با هم در ارتباط هستند و انواع غذاها و خوراکیهایی که مصرف میکنیم، سلامت روان ما را تحت تأثیر قرار میدهند. یکی از شایعترین اختلالات خُلقی در سراسر جهان «افسردگی» (Depression) است که از آن به تومور قرن بیستویکم یاد کردهاند. اگرچه به طور قطع نمیتوان ادعا کرد که غذاها مستقیماً سبب بروز افسردگی یا درمان آن میشوند، اما میتوان گفت که تغذیه تأثیر چشمگیری در حال روحی و وضعیت روانی افراد دارد. برخی از مواد غذایی که مصرفشان در بهبودی این اختلال روانی مؤثر است، در این مطلب به شما معرفی شده است.
زردچوبه
زردچوبه از ادویههای پرمصرف و کاربردی است که به دلیل دارا بودن کورکومین در ترکیبات خود در کاهش التهاب مؤثر است و خاصیت ضد سرطانی دارد. تحقیقات نشان داده این ماده باعث کاهش اضطراب میشود و علائم افسردگی را به طرز چشمگیری کم میکند.
مرکبات
ویتامین C در بهبود خلق و خو، کاهش اضطراب و استرس مفید است. مرکبات منبع غنی از ویتامین C هستند و میتوانند به افزایش احساسات مثبت کمک کنند. توتفرنگی، گوجهفرنگی، پرتقال، گریپفروت و فلفل دلمهای سرشار از ویتامین C هستند.
تخم مرغ
تخم مرغ به دلیل دارا بودن زینک فراوان میتواند به درمان افسردگی کمک کند. تخم مرغ یک ماده غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی است که میتواند برای صبحانه یا میانوعده یک گزینه مناسب باشد.
سبزیجات دارای برگ سبز
سبزیجاتی که برگ سبز دارند، منبع غنی از ویتامینهای گروه B هستند و میتوانند در درمان افسردگی مفید باشند. اسفناج، آووکادو و کلم بروکلی غنی از مواد مغذی هستند و توصیه میشود افراد برای مبارزه با افسردگی از این سبزیها استفاده کنند.
چای سبز
چای سبز برای سلامتی بسیار مفید و در درمان افسردگی و اضطراب مؤثر است. به توصیه پزشکان، روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید تا بتوانید با افسردگی مبارزه کنید.
شکلات تلخ
شکلات تلخ باعث افزایش روحیه و انرژی در افراد میشود. پژوهشگران، با آزمایش بر روی نمونههای حیوانی شاهد کاهش علائم افسردگی در میان موشهای آزمایشگاهی بودهاند.