به گزارش همشهری آنلاین، افرادی که از مصرف غذاهای ناسالم مانند غذاهای سرخ شده و فرآوری شده پرهیز میکنند، علائم ناراحتی روانی کمتری دارند. دادهها نشان میدهد که فقط از هر ۱۰ نفر در ایالاتمتحده یک نفر به میزان توصیه شده میوه و سبزیجات مصرف میکند.
مقدار توصیه شده در ایالاتمتحده روزانه یک و نیم تا دو فنجان میوه و دو تا سه فنجان سبزیجات است. در مقابل، رژیم غذایی نامناسب با سلامت روانی ضعیف مرتبط است؛ گمان میرود قند و غلات فرآوریشده یکی از مقصران اصلی آن باشند.
دکتر جیم ای. بانتا، محقق ارشد این تحقیق گفت: این مورد و سایر مطالعات مانند آن میتواند پیامدهای بزرگی برای درمانهای پزشکی رفتاری داشته باشد. شاید زمان آن فرا رسیده باشد که نقش رژیم غذایی در سلامت روان را بررسی کنیم زیرا ممکن است انتخاب رژیم غذایی سالم به سلامت روان کمک کند.
قبل از اینکه بتوانیم بهطور قطعی پاسخ دهیم به تحقیقات بیشتری نیاز است اما به نظر میرسد شواهد به این سمت اشاره دارند. این مطالعه شامل دادههای بیش از ۲۴۰هزار نفر در کالیفرنیا بود که طی ۱۰ سال جمعآوری شد. نتایج نشان داد که ۱۳ درصد از افراد پریشانی روانی متوسط و ۴درصد پریشانی شدید روانی را تجربه کردند.
محققان به این نتیجه رسیدند که شواهد اضافی مبنی بر اینکه سیاست عمومی و عملکرد بالینی باید بهطور صریحتری هدفشان بهبود کیفیت رژیم غذایی در میان کسانی باشد که با سلامت روان دست و پنجه نرم میکنند. مداخلات غذایی برای افراد مبتلا به بیماری روانی باید به ویژه جوانان، افراد با تحصیلات کمتر از ۱۲ سال و افراد چاق را هدف قرار دهد.
نتایج تحقیق قبلی نشان داد که هر چه مردم میوه و سبزیجات بیشتری بخورند، وضعیت ذهنی آنها بهتر است. مصرف تنها یک وعده اضافی میوه و سبزیجات در روز برای بهبود سلامت ذهنی کافی است و فقط یک وعده آن تاثیر مثبتی مانند هشت روز پیادهروی اضافی در ماه دارد.