همشهری آنلاین - آرش نهاوندی: در این میان انار شاید مهمترین نماد شب یلدا باشد. انار مقاوم در برابر سرماست و آن را به عنوان یکی از میوههای بهشتی به شمار میآورند. در آئینهای اساطیری و سنتی انار نماد برکت، شادی، زایش و نو شدن است، از همین رو انار را به عنوان نمادینترین میوه شب یلدا و برای پر برکت شدن سفره رنگارنگ میوههای این شب، استفاده میکنند.
اما در کنار این نگاه اساطیری انار فواید بی شماری برای سلامتی دارد که شاید به آن چندان که باید توجه نشده است. انار مختص ماههای شهریور تا دی است. این باور وجود دارد که منشا انار قاره آفریقا است. خواص دارویی انار در طول تاریخ و از هزاران سال قبل به این سو مورد استفاده است. انار به صورت تازه، آب انار، رب انار و نیز میوه خشک شده مورد استفاده قرار میگیرد و میتوان آن را در تهیهی انواع غذاها، سالادها، آبمیوهها، دسرها و خوراکیها بهکار برد. همچنین، از دانههای انار میتوان به عنوان تزئینات در آشپزی و شیرینیپزی استفاده کرد. پوست انار نیز فواید بسیاری برای پوست و مو دارد.
آب انار بیشتر از همه ویژگیهای انار شناخته شده و از جمله نوشیدنیهای مورد علاقه بسیاری از مردم است. اما دانههای شیرین و خوراکی انار نیز دارای فواید بی شماری برای سلامتی هستند. در این مطلب به خواص دانههای انار میپردازیم.
منبعی غنی از مواد مغذی
انار دارای میزان بالایی از فیبر، ویتامینها از جمله مقادیر زیادی ویتامین C و مواد معدنی مورد نیاز بدن و یک میوه دارای کالری و چربی بسیار پائین است.
غنی از آنتی اکسیدانها
انار از جمله میوههای غنی از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدانها از آسیب رادیکالهای آزاد به سلولها جلوگیری کرده و از بدن در برابر خطر بتلا به بیماریهای مزمن محافظت میکنند.
ارتقا دهنده سلامت قلب
انار دارای ترکیبات پلی فنولی است که میتواند مانند یک آنتی اکسیدان عمل کند و رادیکالهای آزاد که باعث آسیب به سلولهای بدن و بروز سرطان و بیماریهای دیگر میشوند را خنثی کند. بر اساس نتایج بسیاری از تحقیقات انار همچنین سلامت قلب را ارتقا میدهد.
تقویت سلامت دستگاه ادراری
انار میتواند به حفظ سلامت ادراری و کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند. این میوه دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی است که میتواند به مقابله با عفونتهای ادراری کمک کند. مصرف منظم انار و محصولات مشتقشده از آن، باعث افزایش حجم ادرار و کاهش غلظت مواد زائد در ادرار میشود.
خاصیت انار برای مغز
انار حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام الاژیتانین است که به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند. نتایج برخی از تحقیقات نشان دادهاند که الاژیتانینها ممکن است با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش بقای سلولهای مغز به محافظت از مغز در برابر بیماری آلزایمر و پارکینسون کمک کنند.
میکروب زدایی از دستگاه گوارشی
انار میتواند سطح باکتریهای مفید روده را افزایش دهد و به همین دلیل ممکن است اثرات پروبیوتیکی داشته باشد. پروبیوتیکها به عنوان سوخت برای باکتریهای مفید در روده عمل و از میکروبیوم سالم تر حمایت میکنند. انار همچنین سرشار از فیبر است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است و توانایی محافظت از آن را در مقابل برخی از بیماریها دارد.
بیشتر بخوانید: